گروه بین‌الملل- حامد کرزای رییس‌جمهور افغانستان دیروز با جرج بوش رییس‌جمهور ایالات متحده در کمپ دیوید دیدار کرد. سفر دو روزه رییس‌جمهور افغانستان به آمریکا به منظور حل مشکلاتی همچون گروگانگیری ۲۱ کره‌ای در خاک افغانستان، قدرت یافتن دوباره طالبان و تجارت رو به افزایش خشخاش صورت گرفت.

کرزای در نشستی که با جرج بوش در اردوگاه تفریحی کمپ دیوید داشت با مشاوران ارشد رییس‌جمهور آمریکا از جمله کندالیزا رایس نیز دیدار و گفت و گو کرد. کرزای در گفت‌وگو با شبکه سی.ان.ان که در حاشیه سفرش به آمریکا پخش شد اقدامات صورت گرفته در جهت یافتن بن لادن را بی‌نتیجه توصیف کرد. هنگامی‌که از وی پرسیده شد که آیا احساس می‌کنید نیروهای امنیتی افغانستان و متحدانش از جمله آمریکا به یافتن بن لادن نزدیکتر شده‌اند یا خیر، وی پاسخ داد: طبق اطلاعاتی که ما داریم به یافتن بن لادن نزدیک‌تر نشده‌ایم و همانجایی هستیم که چند سال پیش قرار داشتیم.

کرزای همچنین در پاسخ به ارائه آمار ناامیدکننده مربوط به شرایط امنیتی در افغانستان از سوی مجری برنامه سی.ان.ان اذعان داشت: شرایط امنیتی در افعانستان وخیم‌تر شده است، هیچ شکی در این باره وجود ندارد. وقایع تروریستی افزایش یافته‌اند و مردم افغانستان رنج دیده‌اند. تروریست‌ها کودکان مدرسه‌ای ما را کشته‌اند و مدارس ما را به آتش کشیده‌اند. امدادرسان بین‌المللی در افغانستان را ربوده و کشته‌اند. و این دقیقا همان چیزی است که ما در تلاشیم تا از آن جلوگیری کنیم.

کرزای در ادامه مصاحبه با تکذیب اتهامات وارد شده توسط مسوولان آمریکایی در رابطه با نقش ایران در روند وخیم تر شدن شرایط در افغانستان گفت: «ایران حامی‌افغانستان در روند صلح و مبارزه با تروریسم و مبارزه با مواد مخدر بوده است. ایران همچنین در روند «بن» مشارکت کرده و سپس به طور پیوسته به افغانستان کمک کرده است. ما روابط بسیار خوب و بسیار نزدیکی با ایران داشته ایم و به این روابط ادامه خواهیم داد». کرزای سپس ایران را یکی از عوامل مؤثر در حل مشکلات افغانستان خواند و آن را یاری دهنده کشورش توصیف کرد.

سفر کرزای به آمریکا در حالی صورت گرفت که کشورش بر سر گروگانگیری ۲۱ امدادرسان کره‌ای توسط طالبان دچار معضل بزرگی شده است. دو تن از گروگان‌ها پیش از این توسط طالبان کشته شدند.

افزایش بی رویه کشت خشخاش نیز از مسائل مهم مذاکرات روسای جمهور افغانستان و آمریکا بود. ۹۵درصد خشخاش دنیا هم اکنون در افغانستان تولید می‌شود و سود حاصل از مبادله مواد مخدر پشتوانه اصلی مالی طالبان به حساب می‌آید. پیش از این پیشنهاد آمریکایی‌ها برای مشروط کردن کمک‌های مالی به تخریب مزارع خشخاش با مقاومت سخت افغان‌ها مواجه شده بود.