افزایش تنش در لبنان

گروه بین‌الملل- انتخابات میان‌دوره‌ای لبنان برای تعیین دو جانشین برای نمایندگانی که در اثر حملات تروریستی جان خود را از دست داده‌اند، برگزار شد.

به گزارش بی‌بی‌‌سی، این انتخابات که قرار است جانشینان پی‌یر جمیل و ولید عیدو را تعیین کند باعث افزایش درگیری‌ها و برخورد‌ها در لبنان شده است. به اعتقاد تحلیلگران آرایی که در صندوق‌ها ریخته می‌شود، میزان انسجام جامعه مسیحی لبنان را که اخیرا دچار انشقاق شده است نشان می‌دهد. امین جمیل، رییس‌جمهور سابق لبنان و پدر پی‌یر جمیل یکی از سرشناس‌ترین کاندیداهای این انتخابات است که قصد دارد کرسی فرزندش را در این انتخابات تصاحب کند. رقیب اصلی وی در این انتخابات، میشل عون، رهبر مارونی‌های لبنان است که در حال حاضر رهبری گروه‌های مخالف دولت را برعهده دارد. حامیان وی ائتلاف ضدسوری را تشکیل می‌دهند که مخالف فواد سینیوره، نخست‌وزیر فعلی لبنان هستند.

انتظار می‌رود نامزد مورد حمایت جناح ضد‌سوری لبنان بتواند به آسانی در ناحیه عمدتا سنی نشین غرب بیروت پیروز شود، اما نتیجه انتخابات در ناحیه مسیحیان مارونی را نمی‌توان از قبل پیش‌بینی کرد.

مشاور امین جمیل گفته است که اگر رییس‌جمهور پیشین لبنان در انتخابات در ناحیه مسیحی نشین شکست بخورد، دیگر شانسی برای انتخابات ریاست جمهوری نخواهد داشت، اما در صورت پیروزی جمیل، موقعیت برای میشل عون در این انتخابات تنگ‌تر خواهد شد.

از زمان استعفای وزرای شیعه از دولت فواد سنیوره، لبنان درگیر تنش سیاسی شده که تاکنون ادامه دارد. مخالفان دولت فواد سنیوره خواهان حضور پررنگ‌تر در دولت هستند، اما نیروهای هوادار نخست‌وزیر لبنان با این خواسته مخالفت می‌کنند.

تحلیلگران بر این باورند که تنش‌ها میان گروه‌های رقیب لبنانی طی ماه‌های آینده بر سر انتخاب رییس‌جمهور جدید افزایش می‌یابد.

از سوی دیگر، همزمان با برگزاری این انتخابات، نبیه بری رییس پارلمان لبنان، بار دیگر درخواستش مبنی بر ضرورت تشکیل دولت متحد ملی را تکرار کرد.

وی ضمن هشدار نسبت به ادامه سیاست‌های حیله‌گرانه در لبنان تاکید کرد: معارضان لبنانی همچنان بر درخواستشان مبنی بر ضرورت تشکیل دولت متحد ملی پافشاری دارند اما حزب حاکم ضمن مخالفت با این درخواست، با قبضه کردن قدرت به حکومت فردی‌اش ادامه می‌دهد.

وی همچنین بر ضرورت انتخاب رییس‌جمهور ‌آینده لبنان براساس اصل توافقی تاکید کرده و نسبت به پیامدهای ناشی از عدم انجام این امر هشدار داد.

رییس پارلمان لبنان همچنین تاکید کرد که حزب حاکم با هدر دادن وقت سعی دارد بحران سیاسی لبنان را به درازا بکشاند.

از سوی دیگر، علامه محمد حسین فضل‌‌ا... مرجع شیعه لبنان، در دیدار با محمد فنیش وزیر مستعفی حزب‌‌ا... در کابینه لبنان، دخالت‌های بین‌المللی را مانع دستیابی احزاب سیاسی به راه‌حلی مناسب برای پایان دادن به بحران سیاسی این کشور دانست.

وی تاکید کرد، دخالت‌های آشکار بین‌المللی در بحران لبنان موجب پیچیدگی هر‌‌چه بیشتر امور و مانع‌تراشی در روند ایجاد مصالحه بین احزاب لبنانی شده است.

وی همچنین اقدام مسوولان لبنانی مبنی بر حمایت از منافع ملی را جهت جلوگیری از پیچیدگی بیشتر اوضاع این کشور و کشیده شدن آن به بحرانی غیر‌قابل کنترل خواستار شد.

در همین حال، امیل لحود رییس‌جمهور لبنان، درخواست فواد سنیوره نخست‌وزیر این کشور را مبنی بر برگزاری نشست کابینه رد کرد.

وی تاکید کرد، این نشست مغایر با قانون خواهد بود زیرا از نظر قانونی دولت کنونی لبنان به دلیل استعفای برخی اعضایش فاقد مشروعیت است.