هفته پیش رو به روایت اکونومیست - ۲۶ تیر ۸۶
گروه بینالملل - روابط سرد انگلیس و روسیه، مذاکرات صلح در خاورمیانه، مانور نظامی روسیه و گزارش اقتصادی برنانک به کنگره مهمترین رویدادهای هفته جاری هستند.روابط روسیه و انگلیس در روزهای اخیر سرد است و آغاز تحقیق درباره مرگ الکساندر لیتونینکو که پارسال اتفاق افتاد، احتمالا موجب انجماد روابط سرد این دو کشور خواهد شد.لیتونینکو که در لندن مسموم شده بود، وقتی در گذشت شهروند بریتانیا بود. دولت بریتانیا اعلام کرد که به آندره لوگووی که روز قبل در هتل با لیتونکو دیدار کرده بود مشکوک است و درخواست استرداد وی از روسیه کرده بود.مقامات روسیه از پذیرش اتهامات لوگووی و نیز تحویل به بریتانیا برای محاکمه سرباز زدند، احتمال دارد بریتانیا به تلافی امتناع روسیه از تحویل قاتل لیتونینکو، دیپلماتهای روسی را به جرم جاسوسی اخراج کند و در واقع انتقام اقدام روسیه در اخراج دیپلماتهای بریتانیایی توسط مسکو را بگیر چشم در برابر چشم.تونیبلر، نخستوزیر سابق بریتانیا، انتظار دارد کار جدیدش را به عنوان نماینده بینالمللی یا جامعه غربی در نشست رهبران فلسطینی و اسرائیلی آغاز کند. تصور میشود که آقای بلر میخواهد که نقش گستردهای در خاورمیانه ایفا کند، زیرا این اعتقاد وجود دارد که مشکل میان اسرائیل و فلسطین نمیتواند به تنهایی و بدون کمک و میانجیگری جامعه جهانی حل شود، اما به نظر میرسد که درحالحاضر او دیدار خود از گروههای فلسطینی را محدود به نخستوزیر و نیز رهبران گروه فتح کند که کنترل کرانه غربی را در اختیار دارند، این در حالی است که گروه دیگر اسلامی یعنی حماس کنترل نوار غزه را در دست دارد. این در حالی است که به نظر میرسد تونیبلر به دلیل حمایت از اسرائیل در جنگ اخیر با لبنان از وجهه مثبتی در میان گروههای مبارز فلسطینی برخوردار نیست.
آیا کسی وجود دارد که از آینده اتحاد نظامی چین و روسیه نگران نباشد؟ قرار است هزاران سرباز روسی و چینی در اقدامی مشترک در ۱۷ پایگاه عملیات نظامی تمرینی در هفته جاری برگزار کنند. به خوبی روشن است که غرب از این اقدام مشترک نظامی چه تعریف و تغییری خواهد داشت. در تئوری گفته میشود که این اقدام مشترک نظامی برای مقابله با تهدیدات تروریسم در منطقه و نیز گسترش همکاری میان این دو کشور بزرگ و قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان است. اما منابع غنی نفتی آسیای میانه، تحلیلگران را وا میدارد که درباره منافع مشترک این دو قسمت بزرگ منطقهای فکر کنند.
و اما در ایالات متحده، بن برنانک رییس بانک مرکزی کشور باید در هفته جاری، گزارش خود را درباره وضعیت اقتصادی کشور به کنگره ارائه کند. مهمترین نگرانیها برای بازارهای بینالمللی و به ویژه وال استریت موضوع تورم و نیز کسادی بخش مسکن است. در هفته جاری همگان چشم به گزارش وی دارند تا تکلیف نرخ بهره را در آمریکا بدانند و همچنین بربانک باید درباره برخی آمار و ارقام ضعیف در ماه ژوئن باید توضیح دهد. توضیحات وی و تعبیری که بانک از وضعیت اقتصادی آمریکا دارد، بسیار مهم است و ممکن است اندکی استراتژی بانک را در چند ماه باقیمانده از سال روشن کند.
افزایش قیمت و تاثیر آن بر هزینه خانواده و تضعیف ارزش دلار در هفته اخیر از دیگر موضوعات مهمی هستند که بن برنانک باید درباره آن به کنگره توضیح دهد. سرمایهگذاران امیدوارند سخنان برنانک خیال خوش آنها را در هفتهای که در انتظار گزارشهای درآمد خوب هستند را پریشان نکند.
ارسال نظر