روندها
وال استریت چیزی بیش از توقف رشد نرخ بهره میخواست
به گزارش رویتر از نیویورک، بن برنانک رییس بانک مرکزی ایالات متحده روز پنجشنبه چکیده بحث و گفتوگوی دو روزه روسای بانکهای مرکزی ایالتی آمریکا را اعلام کرد. وی گفت بانک مرکزی مرکزی با توجه به نرخ کند رشد اقتصادی در سه ماه اول امسال تصمیم گرفته است، نرخ بهره را تغییر ندهد. نرخ بهره در ایالات متحده ۲۵/۵ است که از ماه ژوئن پارسال تاکنون ثابت مانده است.
گروه بینالملل- بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را تغییر نداد اما بازار سهام که مدتها است کاهش نرخ بهره را انتظار میکشد، انتظارش برآورده نشد و روز پنجشنبه را با تنزل اندکی پشت سر گذاشت.
به گزارش رویتر از نیویورک، بن برنانک رییس بانک مرکزی ایالات متحده روز پنجشنبه چکیده بحث و گفتوگوی دو روزه روسای بانکهای مرکزی ایالتی آمریکا را اعلام کرد. وی گفت بانک مرکزی مرکزی با توجه به نرخ کند رشد اقتصادی در سه ماه اول امسال تصمیم گرفته است، نرخ بهره را تغییر ندهد. نرخ بهره در ایالات متحده ۲۵/۵ است که از ماه ژوئن پارسال تاکنون ثابت مانده است. همچنین مقامات بانکمرکزی ایالات متحده درباره وضعیت تورم معتقد هستند که نرخ تورمی که به استثنای هزینه انرژی و غذا محاسبه میشود رشدی بسیار آرام و کند داشته است. با این همه رییس بانک مرکزی که نخواست سرمایهگذاران فکرکنند خطر تورم از میان رفته است و انتظار جدی برای کاهش نرخ بهره داشته باشند، در باره شرایط تورم جنبه احتیاط را حفظ کرد و گفت فشارهای تورمی هنوز وجود دارد و مهمترین نگرانی بانک در حال حاضر همین مساله است.
برای سرمایهگذاران وال استریت که به دنبال مشوقی جدی برای فعالیت بودند، بدون تغییر ماندن نرخ بهره اقدامی مطلوب بود اما برای آنها ارزیابی بانک مرکزی آمریکا از تورم بسیار مهم و اساسی است زیرا که تصویری از سیاست بانک در باره نرخ بهره در ادامه سال به دست میدهد. به اعتقاد فعالان بازار، بانک مرکزی سپر خود را در باره تورم همچنان حفظ کرد و با بیان اینکه بانک کاملا متقاعد نشده است که تورم کاهش پیدا کرده است، وضعیت نرخ بهره را در نیمه باقیمانده از سال در هالهای از ابهام گذاشت.
اعلامیه بانک مرکزی در باره نرخ بهره تنها خبری نبود که بازار روز پنجشنبه دریافت کرد. وزارت بازرگانی آمریکا در گزارشی اعلام کرد که در تازه ترین ارزیابی از وضعیت اقتصاد در سه ماه ژانویه تا مارس، اقتصاد ایالات متحده ۶/۰ درصد رشد پیدا کرده است که بسیار کمتر از پیشبینی اقتصاددانان بود که رشد ۸/۰درصدی را انتظار داشتند. با اینهمه این اخبار موجب نشد در حالت و جریان وال استریت تغییری حاصل شود و شاخصهای مهم بازار روزی تقریبا بلا تکلیف با ضرر اندکی را به پایان بردند. به اعتقاد تحلیلگران بازار، افزایش قیمت نفت باعث افزایش تردیدها و نگرانیهای بازار درباره تورم شد. قیمت نفت روز جمعه در وال استریت با ۶۰ سنت افزایش به ۲۵/۷۰ دلار برای هر بشکه رسید. خبر کاهش منابع گازوئیل دلیل افزایش قیمت نفت بود. انتظار میرود این اخبار در روزهای آینده تاثیر خود را بر بازار بگذارد. به این ترتیب شاخص سهام داوجونز که پس از اعلام تصمیم بانک مرکزی ۷۰ واحد را به دست آورده بود در پایان روز دفاتر خود را با ۶ واحد یا ۰۴/۰درصد کاهش در شاخص بست و به عدد ۱۳۴۲۲ رسید. شاخص سهام استاندارد اندپورز کمتر از یک واحد یا ۰۴/۰درصد از دست داد و به رقم ۱۵۰۵ رسید و اما شاخص سهام تکنولوژی نزدک ۳ واحد یا ۱۲/۰درصد به دست آورد و به شاخص ۲۶۰۸ رسید. به این ترتیب شاخصها روزی تقریبا بینوسان را پشت سر گذاشتند.
در ژاپن بازار سهام توکیو تحت تاثیر خبر افزایش سود کمپانیهای خودوسازی و فولاد در سه ماهه دوم سال روز پر رونقی را پشت سر گذاشت. کاهش ارزش ین در برابر دلار هم در این رونق بیتاثیر نبود، روز جمعه در آسیا هر دلار به ازای ۴۴/۱۲۳ین معامله شد که نسبت به آخرین ساعات روز پنجشنبه در نیویورک که هردلار به ازای ۱۸/۱۲۳ین معامله شده بود ارزش ین کاهش محسوسی نشان میداد و البته خبر ثابت ماندن نرخ بهره در ایالات متحده هم برای صادرکنندگان ژاپنی خبر خوبی به شمار میرود. شاخص سهام نیکی در روز جمعه ۲۰۹ واحد یا ۱۵/۱درصد به دست آورد و باعث شد شاخص نیکی به عدد ۱۹۰۰۰ برسد. شاخص سهام توپیکس هم با به دست آوردن ۲۴ واحد یا ۳۶/۱ درصد به واحد۱۷۷۴ رسید. بزرگترین برندگان روز جمعه توکیو، توشیبا و کمپانی داروسازی تاکدا بود. بازارهای اروپا هم روز پنجشنبه را پس از دو روز کسادی با رونق سپری کردند. شاخص FTSE لندن ۶۷/۰درصد به دست آورد. داکس آلمان ۵۴/۱ افزایش یافت و شاخص CAC-۴۰ فرانسه ۰۹/۱درصد ترقی یافت.
ارسال نظر