در کنفرانس دو‌ روزه‌اى که براى بررسى اوضاع افغانستان در برلین برگزار شد، وزیر بازرگانى این کشور، برنامه‌هاى بازسازى غرب را ناهماهنگ با دولت مرکزى خواند و خواستار تجدید نظر در این برنامه‌ها شد. در این کنفرانس‌، علاوه بر برخى از سیاستمداران افغانى، ۲۲ هیات نمایندگى از کشورهاى پرداخت‌کننده کمک‌هاى اقتصادى شرکت داشتند. هدف این کنفرانس یافتن پاسخ این پرسش بود که آیا کمک‌هاى تعهد شده در یک‌سال پیش بر روند بازسازى افغانستان اثر مطلوب گذاشته‌اند یا نه. پاسخ، از دید سیاستمداران آلمان و افغانستان، منفى بود.

فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان در مراسم گشایش کنفرانس از جامعه جهانى خواست که با توجه به مشکلات ویژه افغانستان نحوه مصرف کمک‌هاى خود را مورد بازنگرى قرار دهند. وى گفت: اثرگذارى و آمیختگى فعالیت‌هاى نظامى و غیرنظامى مى‌بایست مورد بررسى قرار گیرند.

اشتاین‌مایر، ضمن اعلام تداوم پشتیبانى از افغانستان، از حاضران پرسید: آیا ما نباید وزن کمک‌ها را به نفع فعالیت‌هاى غیرنظامى تقویت کنیم؟ وى خواستار کمک بیشتر کشورهاى همسایه شد و بدون آن که نامى از آنها ببرد گفت: شرایط پیرامونى افغانستان، به لحاظ بین‌المللى در مجموع نسبت به یک‌سال پیش بهتر نشده است. وزیر امور خارجه آلمان، در عین حال خواستار انتقال مسوولیت‌ها به دولت افغانستان شد و گفت: اصل بنیادى در بازسازى، انتقال مسوولیت به خود افغانى‌ها است و این امر، امروز همان‌قدر اهمیت دارد که در آغاز داشت.

رنگین دادفر، وزیر خارجه افغانستان نیز، بر اهمیت همکارى‌هاى منطقه‌اى براى بازسازى و ثبات افغانستان تاکید ورزید. وى نیروهاى پیرامون افغانستان را متهم به تلاش در راه بى‌ثبات کردن کشورش کرد. به طور مشخص این نگرانى وجود دارد که نیروهاى طالبان از خاک پاکستان به افغانستان بازگردند و در بهار دست به عملیاتى گسترده علیه نیروهاى بین‌المللى بزنند.امین فرهنگ، وزیر بازرگانى افغانستان، کشورهاى تامین‌کننده کمک‌هاى عمرانى را به خاطر عدم‌هماهنگى فعالیت‌هایشان مورد انتقاد قرار داد. وى همزمان با گشایش کنفرانس به تایمز مالى گفت: بسیارى از کشورهاى پرداخت کننده، برنامه‌هاى خود را با دولت افغانستان هماهنگ نمى‌کنند.سازمان دیده‌بان حقوق بشر نیز، با استفاده از فرصتى که برگزارى کنفرانس برلین ایجاد کرده بود، دیدگاه‌هاى انتقادى خود را در باره وضعیت زندگى مردم افغانستان منتشر ساخت. از دید این نهاد، دولت مرکزى افغانستان و پشتیبانان بین‌المللى آن، در زمینه تامین امنیت، مواد غذایى، برق، آب، بهداشت و درمان پیشرفت چندانى نداشته‌اند.