وزیر بازرگانی چین تشریح کرد
برنامههای دولت چین برای مهار مازاد تجاری
گروه بینالملل- چین قصد دارد تدابیری اتخاذ کند که به دنبال آن حجم صادرات این کشور در سال ۲۰۰۷ کاهش پیدا کند. بوژی لای، وزیر بازرگانی چین با بیان این مطلب گفت: کاهش مازاد تجاری عظیم چین اولویت اول دولت در بخش بازرگانی در سال ۲۰۰۷ است. مازاد تجاری سنگین کشور در برابر ایالات متحده و اتحادیه اروپا فضای تجارت خارجی چین را بحرانی کرده است و کاهش این مازاد در دستور کار دولت قرار دارد.
مازاد تجاری چین در سال۲۰۰۶ به رکورد بیسابقه ۱۷۷میلیارد دلار رسید و باروند کنونی پیشبینی میشود امسال به مرز ۳۰۰میلیارد دلار برسد. اکنون این مساله به یک مشکل اقتصادی برای چین در ارتباط با دیگر کشورها تبدیل شده که در برخی مواقع در حال تبدیل شدن به یک مشکل سیاسی است. مازاد تجاری۱۷۷ میلیارد دلاری چین در حالی رقمخورده است که در سال ۲۰۰۶ نفت گرانترین سال خود را پشت سر گذاشت و در صورتی که نفت به قیمتهای بالا نمیرسید میتوان انتظار رقمهای بالای ۲۰۰میلیارد دلار را برای مازاد تجاری چین داشت.
بوژی لای در تشریح برنامههای دولت به منظور مهار مازاد تجاری چین گفت: هماکنون طرحهایی در دست تهیه است که بر اساس آنها میزان صادرات کالاهای انرژیبر و با ارزش افزوده کم کاهش پیدا میکند. این قانون بسیار جدی بوده و ضمانت اجرای بالایی دارد. پارسال چین میزان مالیات و موانع تولید را کاهش داد و همین مساله باعث شدت گرفتن تولید و به دنبال آن صادرات کالا و خدمات از این کشور شد. برخی تحلیلگران عقیده دارند به احتمال فراوان دولت چین بخشی از این مالیات را باز خواهدگرداند.
بوژی لای همچنین با اشاره به افزایش واردات، گفت: افزایش واردات یکی از ابزارهای اصلی دولت در سال ۲۰۰۷ برای کنترل مازاد تجاری خواهد بود. ما یک افزایش چشمگیر در میزان واردات چین ایجاد خواهیم کرد و این کار با ایجاد تقاضای گسترده در بازارها همراه خواهد بود. وی افزود: مازاد تجاری چین اصلا یک واقعه خوب اقتصادی برای کشور نیست و این موضوع در حال تیره کردن روابط تجاری چین با بزرگترین شرکای تجاری آن است. بوژی لای در ادامه با اشاره به ادامه سیاست آزادسازی تدریجی نرخ یوان گفت: یوان پارسال به میزان ۲/۳درصد در مقابل دلار تقویت شد با این وجود قانونگذاران آمریکایی این میزان را کم و سرعت آزادسازی نرخ یوان را کند عنوان میکنند. ما نیازمند آن هستیم که پیام شفافی به دنیا بفرستیم که سیاستهای ارزی و پولی دولت چین دارای استقلال کامل است. وزیر بازرگانی چین ضمن بیان این مطلب از ادامه روند افزایش نرخ برابری یوان در برابر دلار خبر داد.
هماکنون سناتورهای کنگره آمریکا عقیده دارند نرخ یوان در برابر دلار باید۴۰درصد افزایش پیدا کند.
ارسال نظر