تنور انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه داغ شد

خبرگزاری‌ها- وزیر کشور راستگرای فرانسه مبارزات انتخاباتی خود را برای به دست آوردن پست ریاست جمهوری به دنبال تجمع حزبی روز یکشنبه در پاریس آغاز کرد. در این تجمع اعضای حزب سارکوزی، به اتفاق آرا نامزدی وی را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری تایید کردند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، نیکولا سارکوزی وزیر کشور راستگرای فرانسه در سخنرانی خود در کنگره عظیم حزب اتحادیه جنبش مردمی که با حضور ۸۰هزار عضو این حزب در پاریس برگزار شد، به تبیین برنامه‌های اصلی خود پرداخت. «تاکید و پافشاری بر ارزش کار»، «بازگرداندن قدرت و احترام» و «ایجاد جامعه‌ای مبتنی بر تعهدات و حقوق افراد» مواردی بود که او قول به انجام آنها داد.

وی پس از اعلام نتایج رای‌گیری داخلی از اعضای حزب اتحادیه جنبش مردمی که در آن سارکوزی ۹۸درصد آرا را کسب کرد، به سخنرانی پرداخت. در این تجمع حدود ۶۹درصد از ۳۳۸هزار عضو حزب اتحادیه جنبش مردمی به رهبری سارکوزی حضور داشتند. نتایج این رای‌گیری نشان داد که سارکوزی نامزد بی‌رقیب حزب خود در انتخابات خواهد بود.

این کنگره که در سالن شماره یک نمایشگاه بین‌المللی پاریس واقع در «پورت دو ورسای» برپا شد،‌ ۹ ساعت به طول انجامید. شخصیت‌های سیاسی برجسته این حزب به سخنرانی در حمایت از نیکولا سارکوزی پرداختند و همزمان اعضای حزب برای شرکت در رای‌گیری به دفاتر ثبت نام و اخذ رای که در گوشه سالن مستقر بودند، مراجعه می‌کردند.

از میان آراء ماخوذه نیکولا سارکوزی با ۲۲۹هزار و ۳۰۳ رای معادل ۶۹درصد آرا به عنوان نامزد این حزب برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۰۷ فرانسه برگزیده شد.

وی در یک نطق ۱۲ صفحه‌ای به موضوعات مختلفی پرداخت و رقیب سوسیالیست خود را به شدت مورد انتقاد قرار داد.

سارکوزی به تقسیم‌بندی جمهوری موجود و جمهوری واقعی و تعریف هر کدام از دو جمهوری پرداخت و مدل ایده‌آل خود را برای یک جمهوری واقعی تشریح کرد. سارکوزی در اولویت کاری خود مبارزه با مهاجرت غیرقانونی و جایگزین کردن مهاجرت انتخاب گرانه به‌جای آنچه اکنون جریان دارد را برشمرد.

وی افزود: در جمهوری موجود بدون آنکه سطح آموزش عمومی ارتقا داده شود تلاش می‌شود همه دارای مدرک تحصیلی شوند اما در مدل جمهوری واقعی سعی می‌شود سطح آموزش ارتقا یابد و برای فارغ التحصیلان زمینه کاری و آتیه قابل اتکا فراهم شود.

سارکوزی در تشریح مدل دموکراسی واقعی، آموزشی را مورد تاکید قرار داد که احترام به معلم یکی از پایه‌های اساسی آن باشد.

سارکوزی با انتقاد از سیاست سوسیالیست‌ها در زمینه مسکن و اختصاص مسکن ارزان قیمت برای طبقات کم درآمد گفت: ما باید به‌گونه‌ای عمل کنیم که مردم فرانسه به سمت مالکیت واحدهای مسکونی سوق داده شوند. باید با حمایت از تخصیص اعتبار و دادن وام مسکن مردم صاحب خانه شوند و به مرور این باب (مسکن اجتماعی کرایه‌ای و ارزان موسوم به اچ ال ام) بسته شود.

سارکوزی مدل موجود جمهوری در فرانسه را یک بحران دانست به‌ویژه در خصوص بازار کار. وی وعده داد در صورت پیروزی تساوی شانس بهره بردن از فرصت‌های شغلی مناسب را برای عموم مردم فراهم خواهد آورد.

پیش از سخنرانی سارکوزی، ژان پییر رافرن (نخست‌وزیر سابق و سناتور) ادوارد بالادور( نخست‌وزیر اسبق) آلن ژوپه (شهردار بوردو و نخست وزیر اسبق) زاویه برتراند (وزیر بهداشت) فیلیپ دوست بلازی (وزیر خارجه) ژان فرانسوا کوپه (وزیر بودجه) میشله آلیو ماری (وزیر دفاع) تیری بروتون (وزیر اقتصاد) رونو روتروید (وزیر بازرگانی) و دیگر نمایندگان مجلس و چهره‌های سیاسی در حمایت از کاندیداتوری سارکوزی به ایراد نطق پرداختند.

این در حالی است که دومینیک دویلپن نخست وزیر راستگرای دولت، تنها شخصیت برجسته عضو حزب اتحادیه جنبش مردمی بود که در کنگره حاضر شد اما در حمایت از سارکوزی سخنرانی نکرد.

در این سخنرانی همچنین سارکوزی از جناح‌های حزب خود خواست تا از وی پشتیبانی کنند. به نظر می‌رسد این خواسته وی برای کاستن از تردید‌ها در مورد آینده ریاست جمهوری در داخل دولت و احتمال عدم همکاری جناح راست با توجه به برنامه‌های وی در زمینه‌ مهاجرت، نظم و قانون و اقتصاد عنوان شده است.

سارکوزی گفت: فرانسه من، فرانسه تمام کسانی است که اساسا نمی‌خواهند بدانند چپ یا راست هستند و یا در مرکز قرار دارند، چرا که تمام آنهایی که در راس قرار دارند فرانسویان شایسته‌ای هستند.

وی شعار انتخاباتی خود را «با همدیگر همه چیز ممکن می‌شود» عنوان کرد. سارکوزی با انتقاد از قانون ۳۵ ساعت کار در هفته قول داد کارگران را دوباره به قلب جامعه بازگرداند و از تصویب قانونی برای محدود کردن تاثیرات اعتصابات مردمی و منطقه‌‌ای تا ژوئن ۲۰۰۷ خبر داد.

در سیاست خارجی نیز سارکوزی موضع ژاک شیراک رییس جمهور فرانسه را در مخالف با جنگ عراق تحسین کرد و گفت، این یک اشتباه بود، او بر بازسازی روابط دوستانه و تاریخی با آمریکا تاکید کرد.

وی همچنین مخالفت شدید خود را با عضویت ترکیه در اتحادیه اروپایی با بیان اینکه «ترکیه جایی در داخل اتحادیه اروپا ندارد» نشان داد.

وی همچنین تاکید کرد: اروپا باید مرزهای مشخصی داشته باشد و نباید هر کشوری که برای پیوستن به اروپا اعلام آمادگی می‌کند پذیرفته شود.

وی همچنین مخالفت خود را با توسعه بی‌حد و مرز اتحادیه اروپا که وحدت سیاسی آنرا با مشکل مواجه کند، اعلام کرد.

حامیان سارکوزی از نقاط مختلف فرانسه برای حضور دراین گردهمایی بزرگ در یک مرکز نمایشگاهی در پاریس آمده بودند تا موقعیت سارکوزی را برای انتخابات آتی تثبیت کنند و به تردیدهای شیراک و دوویلپن در مورد دولت آینده خاتمه دهند.

طی روزهای اخیر موجی از واکنش‌ها که عموما شیراک را نشانه رفته‌اند، پدید آمده است.

آلن ژوپه نخست وزیر پیشین و میشله آلیوماری وزیر دفاع فرانسه از جمله این افراد هستند.

این در حالی است که ژاک شیراک امکان حضور خود را در پست ریاست جمهوری برای دور سوم باز گذاشته و توجهی به نتایج گردهمایی اخیر نداشته است، امری که بنابر آمار حدود ۸۰درصد از مردم با آن مخالف هستند.

طبق نظرسنجی که روزنامه لیبراسیون منتشر کرد، حدود ۳۴درصد از فرانسوی‌ها عقیده دارند مبارزات انتخاباتی دو نامزد اصلی ریاست جمهوری یعنی سارکوزی و رویال به دور دوم که دو هفته پس از دور اول در ۲۲ آوریل، برگزار خواهد شد کشیده می‌شود.