گروه بین‌الملل- با آرام گرفتن قیمت نفت‌خام در بازارهای جهانی اقتصادهای نوظهور این فرصت را پیدا کردند تا بر میزان تولیدات صنعتی خود اضافه کنند. آمارهای وزارت تجارت و صنعت هند نشانگر آن است که میزان خروجی کارخانه‌های این کشور در سال ۲۰۰۶ نزدیک به ۱۴درصد بیش از سال ۲۰۰۵ بوده است.

این در حالی است که اگر قیمت نفت‌خام در سطح ربع دوم سال حفظ می‌شد هند نمی‌توانست چنین شرایط درخشانی را از خود برجای بگذارد.

رشد تولیدات صنعتی هند به حدی چشمگیر بود که این کشور توانست در ماه نوامبر نسبت به نوامبر سال قبل از آن ۳/۲۵درصد به حجم محصولات کارخانه‌ای خود اضافه کند.

تولیدات صنعتی یک‌چهارم تولید ناخالص داخلی هند را تشکیل می‌دهند و هند قصد دارد سهم این بخش را در تولید ناخالص داخلی خود افزایش دهد.

هند اکنون در حال آغاز مرحله دوم اصلاحات اقتصادی خود است و به همین دلیل جذب هر چه بیشتر سرمایه‌های خارجی را در پنج سال آینده هدف‌گذاری کرده است.

مان موهان سینگ طی گفت‌وگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان با اشاره به الزام این کشور به توسعه اقتصادی گفت: ما اکنون بخش زیادی از ابزارها را فراهم کرده‌ایم و در حال مطالعه ایجاد بقیه ابزار مورد نیاز هستیم.

درهای اقتصاد هند در آینده بیشتر به روی سرمایه‌های خارجی باز خواهد شد و این موضوع هدف اصلی ما در اقتصاد است.

نخست‌وزیر هند با اشاره به استقبال کشورهای خارجی از باز شدن بازار خرده‌فروشی این کشور گفت: پس از اجرای قانون ورود سرمایه‌گذاران خارجی به بخش خرده‌فروشی هند، استقبال فوق‌العاده‌ای را شاهد بودیم که این مساله می‌تواند زمینه این شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران را در بقیه عرصه‌های اقتصادی هند فراهم کند.

وی در پاسخ به این سوال که هند چه زمان بازار آزاد ارز را راه‌اندازی می‌کند، گفت: هنوز برای اجرای این تصمیم زمان لازم است هر چند که ما برنامه‌های گسترده برای رسیدن به این نقطه داریم و قطعا آزادسازی کامل نرخ ارز از برنامه‌های دولت در بخش اقتصاد است.