آمریکا مواضع القاعده را در سومالی بمباران کرد

بی‌بی‌سی- نیروی هوایی آمریکا به مواضع کسانی که اعضای شبکه القاعده در سومالی خوانده شده‌اند حمله کرد. روز سه‌شنبه، ۹ ژانویه، به نقل از منابع دولتی سومالی گزارش شد یک فروند هواپیمای نظامی آمریکایی از نوع ای‌سی-۱۳۰ مخفیگاه‌های اعضای شبکه القاعده را که پس از عقب‌نشینی نیروهای اتحادیه محاکم اسلامی از شهرهای سومالی در جنوب این کشور پناه گرفته بودند هدف حمله قرار داده است.

ایالات متحده دارای پایگاه‌های هوایی در کشور جیبوتی، در همسایگی سومالی است و احتمالا این هواپیما از این پایگاه به سوی محل ماموریت خود پرواز کرده بود.

ظاهرا این حمله در ساعات بعد از ظهر روز دوشنبه روی داد و برخی خبرگزاری‌ها به نقل از یک مقام دولت سومالی روستای بادل را هدف این حمله گزارش کرده‌اند.

گفته می‌شود هدف اصلی این عملیات گروهی از پیکارجویان عضو گروه اتحادیه محاکم اسلامی مستقر در موگادیشو، پایتخت، بودند که در برابر یورش نیروهای دولتی و واحدهای ارتش اتیوپی به مناطق جنوب سومالی نقل مکان کرده‌اند.

منابع رسمی آمریکایی هنوز در مورد این حمله گزارشی منتشر نکرده‌اند و آمار رسمی از تلفات احتمالی این عملیات در دست نیست.

با این همه، خبرنگار بی‌بی‌سی در منطقه گفت ظاهرا این حمله تلفات قابل توجهی داشته و برخی منابع محلی می‌گویند چندین تن از اعضای ارشد شبکه القاعده نیز در میان کشته‌شدگان این حمله بوده‌اند.

ایالات متحده و برخی کشورهای دیگر گروه اتحادیه محاکم اسلامی را به همکاری نزدیک با شبکه القاعده متهم کرده‌اند و گفته می‌شد که افراد تندرو از تعدادی از کشورهای عربی و اسلامی به شبه‌نظامیان این گروه پیوسته بودند.

بیش از دو هفته پیش، نیروهای محاکم اسلامی که برای شش ماه پایتخت و مناطق گسترده‌ای از جنوب سومالی را در اختیار داشتند، در پی حملات نظامیان دولت انتقالی و واحدهای ارتش اتیوپی از شهرهای تحت تصرف خود بیرون رفتند.

روز ۲۸ دسامبر، شبه نظامیان اتحادیه محاکم اسلامی مستقر در موگادیشو این شهر را تخلیه کردند و ظاهرا به جنوب سومالی رفتند اما مورد شناسایی و سپس حمله هوایی ارتش آمریکا قرار گرفتند.

دولت کنیا، در همسایگی سومالی، مرز مشترک دو کشور را برای جلوگیری از فرار اعضای اتحادیه بسته است و ناوهای آمریکایی نیز به همین منظور در آب‌های ساحلی سومالی مستقر شده‌اند.

خبرنگار بی‌بی‌سی حمله هواپیمای آمریکایی را بهره برداری آمریکاییان از فرصتی مناسب برای نابودی یکی از تشکیلات محلی شبکه القاعده توصیف کرده است.

ایالات متحده شبکه القاعده را مسئول بمب‌گذاری‌های سال ۱۹۹۸ در سفارتخانه‌های خود در دو کشور آفریقایی کنیا و تانزانیا می داند.

در این بمب‌گذاری‌ها بیش از ۲۲۰ نفر کشته و صدها تن زخمی شدند. در سال ۲۰۰۲، ایالات متحده به منظور مقابله با فعالیت احتمالی شبکه القاعده در شرق آفریقا به ایجاد پایگاه نظامی در کشور جیبوتی مبادرت ورزید و واحدهای ضدتروریستی متشکل از حدود ۱۵۰۰تن را در این پایگاه مستقر کرد.