تغییرات نظامی و غیرنظامی در آمریکا
بی‌بی‌سی- به نظر می‌رسد روزهای خوب جورج بوش سرانجام به پایان رسید و او دیگر نمی‌تواند به آسانی گذشته تصمیم‌گیری کند.

زلمای‌خلیل‌زاد
رهبران حزب دموکرات آمریکا از جورج بوش رییس‌جمهور این کشور خواسته‌اند که شمار نیروهای نظامی این کشور در عراق را افزایش ندهد.
نمایندگان دموکرات که پس از ۱۲ سال اکثریت را در کنگره این کشور به دست آورده‌اند، با این اقدام با برنامه تازه بوش که قصد دارد سیاست تازه‌ای را در عراق شروع کند به مخالفت برخاسته‌اند.
دولت آمریکا اعلام کرده است به عنوان بخشی از سیاست تازه دو مقام بلندپایه را در عراق تغییر داده است. بوش همچنین مدیر تازه‌ای برای سازمان اطلاعات ملی تعیین کرده است.
روسای هر دو مجلس ملی آمریکا، در اولین روز سلطه رسمی دموکرات‌ها بر کنگره، از بوش خواستند که از افزایش عده سربازان آمریکایی در عراق خودداری کند.
به گفته گزارشگران از واشنگتن، بوش قصد دارد برای خلع سلاح کردن نیروهای شبه نظامی در عراق، 10 تا 20هزار نیروی تازه را به عراق گسیل کند. رهبران جناح دموکرات در دو مجلس ملی آمریکا گفته‌اند که گسترش حضور نظامی آمریکا در عراق دورنمای روشنی ندارد.
آنها در عوض از دولت می‌خواهند که از چهار تا شش ماه دیگر طی چند مرحله عملیات بیرون آوردن نیروهای آمریکایی را از عراق شروع کند.
به گفته خبرنگار بی‌بی‌سی از واشنگتن، اقدام دموکرات‌ها تعرض تازه‌ای است که میدان مبارزه را برای نبرد سیاسی بزرگی هموار می‌کند.
مخالفت کنگره نمی‌تواند بوش را از ارسال نیروهای تازه به عراق باز دارد، اما می‌تواند برای او بهای سیاسی سنگینی در بر داشته باشد.
در حالی که جورج بوش، رییس‌جمهوری آمریکا، وعده داده است در سخنانی در هفته آینده رویکرد جدید خود در عراق را اعلام دارد، تائید شده است که وی در نظر دارد برخی از مقامات ارشد نظامی و غیرنظامی آمریکایی را در رابطه با عراق تغییر دهد.
ژنرال جان ابیزید، سرپرست فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده، جای خود را به دریاسالار ویلیام فالون خواهد داد. ژنرال دیوید پترائیوس به جای ژنرال جورج کیسی فرماندهی نیروهای آمریکایی در عراق را در دست خواهد گرفت.رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا گفته است که فرمانده تازه «در اداره پیکارهای غیرمتعارف تخصص دارد.»
از میان مقامات غیرنظامی که جا‌به‌جایی آنها اعلام شد، زلمای خلیلزاد، سفیر ایالات متحده در عراق بود که به جای جان بولتون به سمت نماینده ایالات متحده در سازمان ملل منصوب شد.ادامه خدمت بولتون در سازمان ملل با مخالفت‌هایی از سوی اعضای کنگره مواجه بوده اما به گفته ناظران، آقای خلیلزاد دارای روابط خوبی با اعضای ارشد حزب دموکرات در کنگره است. انتصاب سفیر ایالات متحده در سازمان ملل باید به تایید سنای این کشور برسد. قرار است رایان کروکر، سفیر آمریکا در پاکستان، به جای آقای خلیلزاد به عراق اعزام شود. همچنین رییس‌جمهوری مدیر جدیدی برای سازمان اطلاعات ملی تعیین کرد. جان نگروپونته، مدیر کنونی این سازمان، به سمت معاون وزارت خارجه منصوب شد و دریابان بازنشسته مایکل مک کونل جای وی را می‌گیرد.
جان‌نگروپونته