گروه بین‌الملل - هنری پاولسون، وزیر خزانه‌داری ایالات‌متحده دیروز با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در برلین دیدار کرد. محور اصلی گفت‌و‌گوی دو نفر پیرامون آینده اقتصادی هشت کشور صنعتی موسوم به G۸ و همچنین بحث رهبری این گروه بود. در این دیدار که پیراشتاینبروک، وزیر اقتصاد آلمان نیز حضور داشت در مورد چین و نقش این کشور در عرصه اقتصادی جهانی نیز گفت‌وگوهایی به عمل آمد. آلمان از اول ژانویه ۲۰۰۷ ریاست‌دوره‌ای گروه هشت را از روسیه تحویل خواهد گرفت و برای یک سال هدایت سیاست‌های هشت‌ کشور صنعتی در قبال دیگر کشورهای جهان را به عهده خواهد داشت. در جریان این دیدار پاولسون از مرکل درخواست کرد تا در دوره ریاستش بر گروه هشت، موضوع آزادسازی نرخ ارز را با چین پیگیری کند و مرکل نیز قول‌های مساعدی در این خصوص به وزیر خزانه‌داری ایالات متحده داد.

مرکل با اشاره به سخنان ژان‌کلود تریشه، رییس بانک مرکزی اروپا در مورد توجه بیشتر به اقتصادهای نوظهور آسیایی گفت: هم‌اکنون موضوع سیاست‌های ارزی در اقتصادهای نوظهور شرق آسیا بسیار اهمیت دارد و جریان ناسالم در آنها با توجه به تاثیری که در اقتصاد جهانی دارد، می‌تواند اثرات نامناسبی داشته باشد. وی افزود: باید این اقتصادها را به طرف سیاست‌های آزادسازی نرخ ارز سوق داد اما این دعوت باید مودبانه باشد!

وزیر خزانه‌داری ایالات‌متحده در بخش دیگری از دیدارش با مرکل با اشاره به انباشت ذخائر ارزی در شرق آسیا گفت: هم‌اکنون حجم ذخائر ارزی چین از مرز یک تریلیون دلار گذشته است و به گفته ژوو ژیا و چون، رییس بانک خلق چین این رقم در آینده به ۲تریلیون دلار خواهد رسید. باید ترتیبی از سوی کشورهای صنعتی اتخاذ شود تا این روند صعودی ذخائر ارزی آسیبی به اقتصاد جهانی وارد نکند. در این دیدار همچنین دو طرف گفت‌و‌گوهایی در مورد بخشش بدهی کشورهای فقیر از سوی هشت کشور صنعتی انجام دادند. صدراعظم آلمان با اشاره به بخشش بزرگ بدهی کشورهای فقیر که در دستور کار سال ۲۰۰۵ هشت کشور صنعتی قرار داشت، اظهار امیدواری کرد که این روند ادامه داشته باشد. وزیر خزانه‌داری آلمان نیز با اشاره به لزوم استمرار این حرکت گفت: چنین اقداماتی باعث افزایش توان کشورهای در حال توسعه خواهد شد و نزدیک شدن اقتصادهای کشورهای مختلف به یکدیگر به سود همه است.