توتون‌سازان در میانه تحریم و سود

گروه بین‌الملل- تعدادی از شرکت‌های تهیه توتون ایالات‌متحده در آستانه رای محکومیت یک قاضی فدرال قرار دارند. شرکت‌های فیلیپ موریس و لوریلارد به این متهم شده‌اند که سطح جرم و نیکوتین محصولات خود را تا حد استانداردپایین نیاورده‌اند. به غیر از این دو شرکت، کمپانی‌های براون و ویلیامز و بریتیش آمریکن توبکو نیز در آستانه چنین تحریم‌هایی قرار دارد. در صورتی که این استانداردها اعمال نشود جریمه نقدی و حتی در مراحل بعدی جلوگیری از فروش در کمین این شرکت‌ها نشسته است.

همچنین قاضی کسلر از شرکت‌های تولیدکننده سیگار خواسته است تا از درج کلمات لایت، اولترالایت، کم‌جرم و دیگر کلماتی از این دست خودداری کنند زیرا این گونه نشانه‌ها خریداران را به خرید سیگار و مصرف آن تشویق می‌کند در حالی که تمامی انواع سیگارت‌‌ها برای سلامتی زیان‌آور است. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که شرکت‌های سیگارسازی از رای این قاضی سرپیچی می‌کنند زیرا این کار سود آنها را به شدت به خطر می‌اندازد. از طرف دیگر گروه‌‌های مبارزه با استعمال دخانیات در ایالات‌متحده به شدت به دنبال ضربه‌زدن به این شرکت‌ها هستند. اما در حالی که مبارزات فراوانی برای کاهش مصرف دخانیات در جهان وجود دارد، گزارش‌های منتشر شده به وسیله شرکت‌های توتون و سیگارسازی نشانگر افزایش فروش آنها است.

کمپانی امپریال توبکو به عنوان چهارمین کمپانی سازنده سیگار در جهان طی سال ۲۰۰۵ بیش از ۱۷۲میلیارد و ۵۰۰میلیون دلار درآمد داشته است و نزدیک به ۲۶هزار و ۶۰۰تن توتون را عمل‌آوری کرده است. محصولات این شرکت در ۱۳۰کشور جهان به فروش می‌رسد اما بزرگ‌ترین بازار مصرف آن کشورهای بریتانیا و آلمان هستند. اما پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که امسال سود این شرکت بسیار بیشتر از پارسال باشد. پارسال سود خالص این شرکت ۱۸میلیارد دلار بود در حالی که پیش‌بینی موسسه گلدمن ساکس نشانگر سود ۲۰میلیارد دلاری شرکت در امسال است. این شرکت در حال حاضر ۳۲هزار کارمند و کارگر در سراسر جهان دارد که ۴هزار نفر آنها در انگلستان فعالیت می‌کنند. مدیران این شرکت اعلام کرده‌اند که طی ۵سال آینده ۲هزار و ۳۰۰شغل را تعدیل خواهند کرد.

براساس گزارش‌های رسمی منتشر شده سود نیم سال این شرکت در سال ۲۰۰۶ بیش از ۴/۴درصد افزایش یافته است. اصلی‌ترین دلیل این سودآوری نیز افزایش فروش در انگلستان، آفریقا و خاورمیانه بوده است. سیگار دیویدف مشهورترین برند کمپانی امپریال توبکو است. سود خالص شش‌ماه اول امسال این شرکت به ۸۶۲میلیون دلار رسیده است و این در حالی است که میزان فروش پارسال در همین زمان ۸۰۰میلیون دلار بود. در مدت زمان عنوان شده، کشور تایوان بزرگ‌ترین بازار مصرف سیگارهای این شرکت بوده است. امپریال توبکو دومین تولید‌کننده توتون و تنباکو اروپا است. پیش‌بینی می‌شود فروش شرکت امسال در مجموع ۵/۸درصد بیش از سال‌های گذشته باشد.

همچنین خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد شرکت کارولینا گروپ، سومین سازنده سیگار در ایالات متحده یک جهش خیره‌کننده در تولید سیگار داشته است. براساس این گزارش که از صورت‌های مالی شرکت نقل شده است میزان سود ۳ ماه سوم این شرکت نسبت به سال قبل ۷۵درصد رشد داشته است. میزان فروش این شرکت در بازه زمانی یاد شده با ۶درصد افزایش از ۹۲۸میلیون و ۴۰۰هزار دلار به ۹۸۶میلیون دلار رسید. این یک خبر خوب برای سهامداران این شرکت است زیرا این کمپانی اعلام کرد که به ازای هر سهم ۱۷/۱دلار سود تقسیم خواهد کرد.

اما در میان شرکت‌های توتون و تنباکو شنیدن و خواندن عملکرد بزرگ‌ترین سازنده توتون و سیگارت در جهان جالب توجه خواهد بود. گروه صنعتی آلتریا گروپ، صاحب برند مارلبورو در جدیدترین گزارش خود که جدیدا منتشر شده اعلام کرده سود هر سهم این شرکت از ۳۸/۱دلار به ۴۰/۱دلار افزایش پیدا کرده است. علت این افزایش سود هم افزایش سود کلی شرکت آلتریا تحت تاثیر موفقیت در ششمین فصل پی در پی است. این شرکت و سهامدارانش همه این افزایش سود را مدیون افزایش قیمت و فروش برند مارلبورو هستند. بر این اساس مجموع درآمد این شرکت در مدت زمان یاد شده ۱۷میلیارد و ۷۰۰میلیون دلار است که این رقم نشان‌دهنده فاصله بقیه توتون‌سازان جهان با این برند است. کمپانی‌های سیگارسازی مشکلات فراوانی برای اعلام سود و زیان خود دارند زیرا این گزارش‌ها باعث حمله گروه‌های حفاظت از سلامتی و ضد دخانیات به آنها می‌شود.