روندها
رکورد جدید والاستریت
تنزل قیمت نفت و طلا در بازارهای جهانی نگرانیهای تورمی و به تبع آن افزایش نرخ بهره را تخفیف داد و موجب صعود بیسابقه شاخص سهام داوجونز در روز سهشنبه شد. به گزارش رویتر از نیویورک رونق روز سهشنبه شاخص داوجونز در زمانی اتفاق افتاد که بازار و سرمایهگذاران حتی از اوایل سال ۲۰۰۰ هم محتاطانهتر و محافظهکارانهتر عمل میکردند.
دومین روز کاهش قیمت نفت به تخفیف و رفع نگرانیهای تورمی کمک کرد. شاخص داوجونز برای احیای دوران رشد و رونق خود نه فقط روزهای سقوط و رکود صنایع داتکام را پشت سر گذاشت، بلکه باید کسادی که پیامد حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر بود را هم رد میکرد.
رسواییهای کمپانیهای معروف مانند انرون و ورلدکام عاملی دیگر برای افول بازار در سالهای ۳ و ۲۰۰۲ بود که داوجونز آن بحرانها را هم تاب آورد تا سرانجام در میانه سال ۲۰۰۶ به رکوردی برسد که در سالهای قبل از بحران رسیده بود.
روز سهشنبه شاخص سهام داوجونز ۴۹/۰درصد افزایش پیدا کرد، به این ترتیب شاخص داوجونز از مرز ۷۲۷/۱۱واحد گذشت و رکورد روز پنجشنبه را هم زد. از ژانویه و مه ۲۰۰۰ تاکنون داوجونز چنین روز پررونقی را به خود ندیده است، شاخص استاندارد اندپورز در این روز ۲۱/۰درصد به دست آورد و سهم شاخص سهام نزدک از رونق روز سهشنبه ۲۷/۰درصد بود.
تحلیلگران در مورد احتیاط سرمایهگذاران بهرغم رونق داوجونز میگویند، سرمایهگذاران دلایل کافی برای این احتیاط دارند. آنها دوران و اتفاقات بدی را تجربه کردند که مانند یک رشته وقایع به دنبال هم آمد و موجب طولانی شدن کسادی بازار شد. اما ترقی بازار در روزهای اخیر موجی از خوشبینی درباره تداوم روزهای خوب بازار را ایجاد کرده است. سرمایهگذاران حتی امیدوارند بانک مرکزی آمریکا هم نرخ بهره را افزایش نخواهد داد، چه اگر تنزل قیمت همچنان ادامه یابد، دیگر نگرانی درباره افزایش قیمتها وجود نخواهد داشت.
در توکیو هم شاخص سهام نیکی تحت تاثیر رونق روز سهشنبه وال استریت چهارشنبه را با رونق سپری کرد.
این در حالی است که در روز سهشنبه بازارهای آسیایی نگران آزمایش هستهای کرهشمالی و موج جدیدی از تنش و ناآرامی در منطقه آسیای جنوب شرقی بودند و روز را با تنزل پایان بردند. اما در روز چهارشنبه خوشبینی و رونق والاستریت، نگرانیهای ناشی از آزمایش هستهای کرهشمالی را تحتشعاع قرار داد و موجب ترقی ۴۴/۰درصدی شاخص سهام نیکی شد.
در بازار معاملات ارزی، ارزش دلار در برابر ارزهای رقیب اندکی افزایش پیدا کرد. روز چهارشنبه در اروپا هر یورو به ازای ۲۷۲۰/۱ دلار معامله شد که نسبت به آخرین ساعات روز سهشنبه در نیویورک که هر یورو به ازای ۲۷۲۷/۱دلار معامله شده بود، ارزش یورو اندکی کاهش نشان میداد. انتظار برای تصمیم بانک مرکزی اروپا در مورد نرخ بهره منطقه یورو سبب کاهش یورو بود. نرخ برابری دلار در برابر ین به ازای هر دلار ۹۴/۱۱۷ ین بود، حال آنکه در پایان روز سهشنبه در نیویورک هر دلار به ازای ۸۹/۱۱۷ین معامله شده بود.
قیمت نفت روز چهارشنبه برای دومین روز متوالی تنزل یافت. هر بشکه نفت تحویلی برای ماه نوامبر با ۳۵/۲دلار کاهش به ۲۰/۵۸دلار رسید، به همین دلیل کمپانیهای انرژی در روز چهارشنبه در زمره بازندگان قرار گرفتند. سهام اگزونموبیل ۵۹/۱دلار و شورون ۵۷/۱دلار کاهش پیدا کرد.
ارسال نظر