شورون و پتروناس از میادین نفتی اخراج شدند

گروه بین‌الملل- یک‌بار دیگر قاره آفریقا آبستن تحولات بازار نفت شد. تحولاتی که گرچه در روز تعطیل بازارهای نفتی به وقوع پیوست، اما در صورت ادامه یافتن می‌تواند قیمت نفت را افزایش دهد. ادریس دبی، رییس جمهور چاد

کشور آفریقایی چاد که به تازگی به جمع صادرکنندگان نفت پیوسته است در یک اقدام ناگهانی و جنجال‌برانگیز بزرگ‌ترین شرکت‌های فعال در صنعت نفت این کشور را اخراج کرد.

چاد در حالی دست به این کار زده است که شرکت نفت این کشور هنوز چندان توانایی اکتشاف و استخراج در میادین نفتی این کشور را ندارد.

این تصمیم را ادریس دبی، رییس‌جمهور چاد اعلام کرد. دلیل اصلی اتخاذ چنین تصمیمی عدم پرداخت مالیات از سوی این دو شرکت است. شرکت‌های شورون تگزاکو و پتروناس مالزی دو شرکتی هستند که به دستور رییس‌جمهور چاد باید خاک این کشور آفریقایی را ترک کنند.

ادریس دبی در گفت‌وگو با آسوشیتدپرس گفت: دولت امروز تصمیم نهایی را در این مورد خواهد گرفت و چنانچه مسوولان این دو شرکت پاسخ مناسبی ارائه نکنند و یا نخواهند مالیات‌های عقب‌افتاده را بپردازند، باید میادین نفتی چاد را ترک کنند.

اما اخراج شورون تگزاکوی آمریکا و پتروناس مالزی می‌تواند برای صنعت نفت چاد دردسرهایی را به همراه داشته باشد.

این دو شرکت بر روی هم بیش از ۶۰درصد تولید نفت چاد را در اختیار دارند که این مساله می‌تواند بر بازار نفت نیز اثر بگذارد.

اما در سوی دیگر میادین نفتی چاد، دیگر غول نفتی آمریکا، یعنی اکسون‌موبیل ایستاده و در انتظار پایان این بازی است.

به غیر از دو شرکت ذکر شده، اکسون‌موبیل تنها قدرت بزرگ نفتی چاد به حساب می‌آید که به اعتقاد تحلیلگران نفتی، توانایی پوشش سهم این دو شرکت را هم دارد.

اما سخنان رییس‌جمهور چاد، آنجا که می‌گوید دولت قصد دارد باقیمانده ذخایر این کشور را تحت کنترل خود قرار دهد، نگرانی‌ها را در نزد بازارهای نفتی و شرکت‌های صادرکننده افزایش می‌دهد.

در صورتی که دولت چاد بخواهد چنین تصمیمی را عملی کند امنیت سرمایه‌گذاری در صنعت نفت این کشور به خطر افتاده و موجی از شوک آن را فرامی‌گیرد.

منابع مطلع از چاد خبر می‌دهند که دولت این کشور با اخراج شرکت‌های خارجی قصد دارد به کنسرسیومی بپیوندد که در آن چند شرکت نفتی چینی شرکای اصلی هستند.شدت این تصمیم‌گیری به حدی زیاد بوده که مسوولان دو شرکت مذکور را بهت‌زده کرده است و آنها هنوز نتوانسته‌اند پاسخی روشن به این مساله بدهند.

چاد اکنون در این فکر است تا با استفاده از ذخایر نفتی خود به توسعه روابط دیپلماتیک با پکن اقدام کند.

چاد کشوری است با ۹میلیون و یکصد هزار نفر جمعیت که از معادن غنی طلا و اورانیوم برخوردار است.پنبه اصلی‌ترین محصول کشاورزی آن است. چاد از سال ۲۰۰۳ تولید نفت را عملا آغاز کرد اما طی این چند سال تاکنون چندین بار به دلایل مختلف صنعت نفت این کشور از کار افتاده و به تعطیلی کشیده شده است.پارسال بانک جهانی با بودجه ۳۹میلیون دلاری بخشی از صنعت نفت این کشور را مجددا احیا کرد و پس از آن شرکت‌های خارجی وارد چاد شده و در این بخش سرمایه‌گذاری کردند.