گروه بین‌الملل- نیجریه بزرگ‌ترین تولدکننده نفت در منطقه دلتای نیجریه و دارای عظیم‌ترین درآمد نفتی آفریقا است، اما رییس‌جمهور جدید آن با بزرگ‌ترین مشکل خود در این پست از همان ابتدای تصدی مواجه است.

مشکل شورسیانی است که در منطقه دلتای نیجر زندگی می‌کنند. اگرچه دلتای نیجر تاریخ طولانی در خشونت دارد، اما اخیرا وضعیت هر روز بدتر می‌شود و این صرفا به دلیل ظهور گروه‌های مسلحی است که حاضر هستند به خاطر سهم خود از درآمد نفت کشته شوند.

در هفته‌هایی که قرار بود انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار شود، گروه‌های شورشی عملیات خود را متوقف کرده بودند و به نتایج انتخاباتی که سایه تقلب دولتی بر سر آن سنگینی می‌کند، دلبسته بودند. انتخابات باعث روی کار آمدن یارالدوعا شد که به مذاق شورشیان خوش نیامد.

بلافاصله پس از اعلام اولیه نتایج انتهابات آدم ربایی‌ها و بمب‌گذاری‌ها در خطوط لوله نفتی شروع شد به طوری که باعث کاهش ۲۵درصدی تولید نفت در این کشور و افزایش قیمت نفت در سطح بین‌المللی شد. شورشیان همچنین دلتای نیجر را به یک منطقه ممنوعه برای مقامات دولتی و حتی ارتش تبدیل کردند.

اعضای این گرو‌های کاملا با دیسیپلین عمل کنند و عملیات دقیق انفجاری انجام می دهند، کارگران خارجی شرکت‌های نفتی را می‌ربایند و تا وقتی دوست دارند به عنوان گروگان آنها را نگه می‌دارند.

پاسگا‌ه‌ها و قرارگاه‌ ارتش را به آتش می کشند. در زمان اوباسانجو، دولت هرگز نتوانست با این شورشیان با انگیزه به توافق برسد و به نظر می رسد یارالدوعا، هنوز طرح روشنی برای منطقه‌ای که ۹۰درصد بودجه دولت را تامین می‌کند، ندارد.

او فقط تاکید کرد که اصلاحات اقتصادی رییس‌جمهور پیشین اوباسانجو را ادامه خواهد داد. او در حالی در اولین نطق ریاست‌جمهوری‌اش این سخنان را گفت که نسبت به اصلاحات اقتصادی اوباسانجو که منجر به کاهش اشتغال،‌حذف یارانه‌ها و افزایش قیمت‌ها شده است انتقادات و اعترافات زیادی وجود دارد.

رییس‌جمهور جدید در حالی که هیچ طرح منسجمی و روشنی درباره منطقه دلتا ارائه نداده است، اما اخیرا گفته است که باید در ۱۰۰ روز اول ریاست‌جمهوری‌اش این موضوع را حل و فصل کند. اما احتمالا رییس‌جمهور جدید «طرح‌های جدید شورشیان در خطوط لوله» را نشنیده است. شورشیان می‌گویند این ادعای همیشگی دولت درباره استفاده از خطوط لوله نفت برای توسعه منطقه است که باعث شده است آنها به ترکاندن لوله‌ها ادامه دهند.

از همین حالا، شورشیان به رییس‌جمهور جدید نشان دادند که راه حلی که او نظر دارد یعنی انتخاب نماینده‌ای از منطقه کارساز نخواهد بود. به نظر می‌رسد فقط یک راه حل سریع و منصفانه می‌تواند به خشونت در دلتای نیجریه پایان دهد. تحلیل‌گران معتقدند، به جای اینکه دولت، به شلیک و جنگ با شورشیان ادامه دهد، گفت‌وگو با آنها بهترین راه‌حل است. حتی برخی از صاحبنظران معتقدند، شاید دخالت ؟ خارجی مانند اروپا، آمریکا و یا سازمان ملل هم لازم باشد تا انفجار در لوله‌های نفتی نیجریه پایان یابند. او با سانجو قبل از ترک کاخ ریاست جمهوری، طرحی برای حل مساله دلتا پیشنهاد کرد. یا رالدوعا این طرح جاه‌طلبانه را از اوباسانجو به ارث برده است، اما جایی که اوباسانجو شکست خورد، یارالدوعا می‌تواند پیروز شود.

بی‌بی‌سی