یادبود
وداع مردم مسکو با بانی دموکراسی روسی
گروه بینالملل - مردم مسکو با عبور از برابر جنازه رییسجمهوری سابق این کشور نسبت به وی ادای احترام کردند. جنازه بوریس یلتسین، نخستین رییسجمهوری روسیه پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، برای ادای احترام عمومی در کلیسای جامع مسکو قرار داده شد و مقامات روسیه اعلام کردهاند که مراسم رسمی تشییع پیکر وی امروز برگزار خواهد شد.
دولت روسیه به نشانه بزرگداشت رییسجمهوری سابق این کشور چهارشنبه را روز عزای ملی اعلام داشته است.
روز دوشنبه، ۲۲ آوریل، دفتر ریاست جمهوری روسیه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که بوریس نیکلایویچ یلتسین، رییسجمهوری سابق، در سن ۷۶ سالگی در مسکو درگذشته است.
رییسجمهوری سابق روسیه دچار بیماری قلبی بود و چند سال پیش تحت عمل قلب باز قرار گرفت و پارسال نیز برای مدتی در یک مرکز درمانی در برلین، پایتخت آلمان، بستری شد.
با درگذشت یلتسین، که به مدت هشت سال از سال ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۹ ریاست جمهوری روسیه را در دست داشت، شخصیتها و مقامات روسی و خارجی پیامهایی در بزرگداشت وی ارسال داشتهاند.
میخائیل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی، در پیام خود گفته است که یلتسین اقدامات بسیار مهمی برای روسیه انجام داد اما مرتکب اشتباههای متعددی نیز شد.
ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری روسیه، در پیام خود به مناسب درگذشت بوریس یلتسین اظهار داشته است که روسیه به لطف یلتسین به دوران کاملا جدیدی پا گذاشت، و او شرایطی را از خود به یادگار گذاشت که در آن قدرت واقعا به مردم تعلق دارد.
پوتین که در پایان سال ۱۹۹۹ جانشین بوریس یلتسین شد از وی به عنوان یک «شخصیت جسور اما پرمهر و صمیمی» یاد کرد.
رییسجمهوری روسیه در پیام تلویزیونی خود خدمات بوریس یلتسین را یادآور شد و گفت ما هرچه در توان داریم برای اطمینان از اینکه یاد بوریس نیکلایویچ یلتسین، و افکار و کلمات والای او، به عنوان یک معیار اخلاقی و سیاسی در خدمت روسیه خواهد ماند، انجام خواهیم داد.
یلتسین، به دنبال فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ میلادی، در نخستین انتخابات دموکراتیک روسیه، به عنوان نخستین رییسجمهوری این کشور انتخاب شد.
بوریس یلتسین پس از آنکه در ماه آگوست سال ۱۹۹۱ در خیابان های مسکو مردم را به مقاومت با مخالفان برنامههای اصلاحطلبانه میخائیل گورباچف، موسوم به پروستوریکا و گلاسنوست فراخواند، به عنوان حامی دموکراسی مورد حمایت دولتهای غربی لقب گرفت.
او دو سال بعد در اکتبر سال ۱۹۹۳ به نظامیان دستور داد تا با تانک به پارلمان روسیه که در کنترل مخالفان تندروی دولت بود حمله کنند.
خبرنگار بیبیسی از مسکو گزارش داد که در روسیه از یلتسین، به عنوان مردی که دموکراسی را به روسیه آورد، یاد میشود.
یلتسین در سالهای آغاز دهه نود میلادی که در روسیه درگیر فقر شدید اقتصادی بود، اداره این کشور را به عهده داشت. بوریس یلتسین، در روز ۳۱ دسامبر سال ۱۹۹۹، یعنی آخرین روز قرن بیستم میلادی استعفای خود را اعلام کرد و قدرت را به ولادیمیر پوتین، رییس وقت سرویس اطلاعاتی کشور سپرد.
ارسال نظر