گروه هفت: رشد اقتصاد جهان پایدار است

گروه بین الملل-مقامات اقتصادی گروه هفت می‌‌گویند، رشد اقتصادی جهان به‌رغم برخی مخاطرات به قوت ادامه پیدا خواهد کرد. رهبران هفت کشور صنعتی معتقدند، اقتصاد جهان آهنگ پیوسته رشد را حفظ خواهد کرد. اگرچه نرخ رشد اقتصادی ایالات متحده رضایت‌بخش نیست در واقع رشد اقتصادی کشورهای آسیایی مانند چین و هند سلامت اقتصادی منطقه یورو و آمریکا تداوم رشد ۹/۴درصد در سال ۲۰۰۷ را تضمین کرده است. با توجه به نرخ رشد بالای چین و هند، پیش‌بینی می‌شود نرخ رشد منطقه (آسیا) حدود ۷درصد باشد که البته نسبت به پارسال اندکی کاهش دارد. همچنین هفت کشور صنعتی از چین خواستند تا اجازه دهد، ارزش پول این کشور در بازار تعیین شود و از دستکاری در تعیین ارزش آن جلوگیری کند. چین در نشست گروه هفت در واشنگتن حضور نداشت اما وزیر اقتصاد این کشور به عنوان مهمان قبلا در جلساتی مشابه دعوت شده است. نشست گروه هفت در واشنگتن، مقدمه‌ای برای گفت‌وگوهای صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی است که این روزها درگیر بحران اخلاقی رییس خود، یعنی پل ولفوویتز است. مقامات هفت کشور صنعتی جهان امیدوارند که بتوانند با انجام اصلاحاتی در صندوق بین‌المللی به گسترش نقش و عملیات این موسسه در جهان کمک کنند، اما جنجالی که درباره پل ولفوویتز، رییس بانک جهانی در مطبوعات و رسانه‌ها وجود دارد، بر گفت‌وگوها سایه انداخته است و اعتبار بانک جهانی را تا حدی خدشه‌دار کرده است. راتو، رییس صندوق بین‌المللی پول امیدوار است برای افزایش نقش صندوق بین‌المللی پول در حل مشکلات اقتصادی کشورهای در حال توسعه نقش آنها را در صندوق افزایش دهد. ازپارسال اصلاحات صندوق آغاز شده است، سهم رای کشورهای مانند چین، کره‌جنوبی، ترکیه و مکزیک افزایش پیدا کرده است، اما بعضی کشورها باید دو سال دیگر منتظر بمانند تا حق رای آنها افزایش یابد.

از اینرو امکان دارد حق رای کشورهای کوچک‌تر اروپا کمتر شود، اگر صندوق معیار حق رای را اقتصادی و نرخ رشد منطقه‌ای اعلام کند.وزرای اقتصادی گروه هفت، قول دادند تا با اصلاحات ساختاری در اقتصادهای خود شکاف تجاری را کاهش دهند. با این همه شکاف میان وزرای اقتصادی و روسای بانک‌های مرکزی هفت کشور صنعتی از میان نرفت. حمایت‌گرایی، نوسانات بازار ارز از جمله مواردی بود که اختلاف‌نظر میان کشورها را حل نشده باقی ماند. گروه هفت از آلمان خواست تا قوانین سخت‌تر و شدیدتری را بر صندوق‌های مالی این کشور وضع کند، چرا که فروپاشی آنها، عوارض خطرناکی را دامن‌گیر اقتصاد جهان خواهد کرد.

احتمال برکناری و یا استعفای پل ولفوویتز رییس بانک جهانی، بر گفت‌وگو سایه انداخته است. هنری پائولسون، وزیر خزانه‌داری آمریکا از وی به نیکی یاد کرد و گفت: موضوع در حال بررسی از سوی ۲۴ عضو هیات‌مدیره بانک جهانی است.