گروه بین‌الملل - مقامات اقتصادی شش کشور صنعتی اعلام کردند آنها مذاکرات جهانی سازی تجارت را تا پایان سال جاری به پایان خواهند رساند. به گزارش بی‌بی‌سی وزرای بازرگانی شش کشور صنعتی که در نشست دهلی شرکت کرده‌اند اعلام کردند آنها متعهد هستند تا در پایان سال جاری موانع تجاری را به پایین‌ترین سطح ممکن برسانند.

مذاکرات سازمان تجارت جهانی مدت‌ها است که به دلیل اختلافات بر سر تعرفه‌‌های کشاورزی ناتمام و متوقف مانده است.

هدف این گفت‌وگوها یافتن راه‌هایی برای افزایش درآمد و نیز توجه نگرانی‌‌های کشورهای در حال توسعه از تجارت جهانی است.

تمایل و خواست کشورها برای پیشرفت در مذاکرات سازمان تجارت جهانی با تعیین ضرب‌الاجل برای ایالات متحده صورت جدی‌تری به خود گرفت.

براساس تصمیم اخیر کشورهای عضو سازمان تجارت جهانی، ایالات متحده تا ژوئن سال جاری فرصت دارد تا مصوبات سازمان تجارت جهانی را تصویب کند.

مقامات اقتصادی کشورهای آمریکا اتحادیه اروپا، هند، برزیل، استرالیا و ژاپن در توضیح چگونگی از سرگیری و پیشرفت در مذاکرات دوحه گفتند با سرعت بخشیدن به کارها می‌توانیم به هماهنگی لازم برای پایان دادن به مذاکرات دور دوحه تا پایان امسال برسیم.

مذاکرات دور دوحه در سال ۲۰۰۱ آغاز شده است. این گفت‌وگوها که هدفش لیبرالیزه کردن تجارت جهان است، سال گذشته به این دلیل که آمریکا اتحادیه اروپا و دیگر اعضای سازمان تجارت جهانی مانند برزیل هند و ... نتوانستند به توافقی درباره تعرفه‌‌های کشاورزی دست یابند متوقف شده است.

اختلاف میان آمریکا و اتحادیه اروپا که هر یک دیگری را متهم می‌کند که نمی‌تواند از تعرفه‌ها و یارانه‌های کشاورزی چشم‌پوشی کند از موارد اصلی توقف مذاکرات است همچنان که اختلاف میان اقتصادی نوظهور و کشورهای صنعتی از دیگر دلایل رکود مذاکرات است.

کشورهای صنعتی از اقتصادهای نوظهور انتقاد می‌کنند که نتوانستند بازار خود را به روی واردات کالاهای کشورهای صنعتی بگشایند.