تردید و احتیاط سرمایه‌گذاران در روز سه‌شنبه پس از چهار روز تعطیلی باعث شد تا شاخص‌های سهام وال‌استریت، تقریبا ثابت و بدون تغییر بمانند. به گزارش رویتر از نیویورک، پیش‌بینی تحلیلگران و اقتصاددانان از درآمد کمپانی‌ها برای فصل سوم سال، بسیار بدبینانه و نومیدانه بود و این موضوع تردید سرمایه‌گذاران را برای خرید و سرمایه‌گذاری افزایش داد.

تحلیلگران فقط ۳/۳درصد افزایش درآمد برای کمپانی‌های زیرمجموعه شاخص S P پیش‌بینی کردند.

اما برخی دیگر از تحلیلگران معتقدند سرمایه‌گذاران که در حال حاضر با کاهش سود و رقابت مواجه شده‌اند، باید بتواند در یک دوره تعدیلی و اصلاحی، ریسک کرده و فعالیت خود را در بخش‌هایی که در اختیار مصرف‌کنندگان است، ادامه دهند.

در واقع به اعتقاد کارشناسان بازار ناگزیر از اتکا به مصرف‌کنندگان است، در زمانی که افق فعالیت آنها تاریک است و اخبار خوشی وجود ندارد. به هر حال برای سهام و سرمایه‌گذاران بازار، اخبار مربوط به درآمد کمپانی، مهم‌ترین خبر است.

به این ترتیب در روز سه‌شنبه شاخص سهام داوجونز ۰۴/۰درصد رشد به دست آورد، به رغم سکون بازار در روز سه‌شنبه، اما ترقی اندک داوجونز، هشتمین روز رونق این شاخص را رقم زد. داوجونز از سال ۲۰۰۳ تا کنون، هشت روز پی در پی، ترقی را تجربه نکرده است. اینتل از جمله برندگان زیرمجموعه شاخص داوجونز بود. شاخص سهام استادندارد اندپورز ۲۵/۰درصد به دست آورد که این ترقی مرهون کمپانی‌های انرژی و افزایش در ارزش سهام آنها بود. شاخص سهام نزدک ۳/۰درصد افزایش یافت.

تقویت ارزش دلار در مقابل یورو و نیز ترقی در شاخص‌های سهام وال استریت، موجب رونق سهام در روز چهارشنبه در توکیو شد. اما در عین حال گزارش کاهش سفارش ماشین‌‌‌آلات در ژاپن اندکی بر بازار سایه انداخت و از سود بیشتر بازار جلوگیری کرد. شتخص سهام نیکی در روز چهارشنبه ۲۱/۰درصد به دست آورد. شاخص سهام تویپکس هم ۲۹/۰درصد به دست آورد.

در بازار معاملات ارزی ارزش دلار در روز چهارشنبه در مقابل ارزهای رقیب افزایش پیدا کرد، حال آنکه در روز سه‌شنبه ارزش دلار در مقابل یورو تنزل پیدا کرد و نگرانی‌ها درباره افزایش تجاری میان چین و ایالات متحده افزایش داد. روز چهارشنبه هر یورو به ازای ۳۴۸۴/۱دلار معامله شد، حال آنکه در روز سه‌شنبه هر یورو به ازای ۳۴۱۴/۱دلار معامله شده بود. نرخ برابری دلار در برابر ین به ازای هر دلار ۰۶/۱۱۹ین بود. قیمت نفت در بازارهای بین‌المللی پس از اینکه روز در روزهای اخیر، پس از آزادی ملوانان انگلیسی کاهش پیدا کرده، بار دیگر اندکی افزایش پیدا کرد. قیمت هر بشکه نفت خام تحویلی برای ماه مه به ۸۹/۶۱دلار رسید، این در حالی است که دوشنبه قیمت هر بشکه نفت حدود ۳دلار تنزل پیدا کرده بود. گزارش هفتگی دپارتمان انرژی در واشنگتن یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت نفت بود. در این گزارش به‌رغم اخبار امیدوارکننده درباره کشف میادین نفتی جدید، اخبار ناامیدکننده درباره کاهش مداوم مناسبی مانند گازوئیل و سوخت وجود داشت و این موضوع به افزایش در قیمت نفت‌خام انجامید.

در بازارهای آسیایی و در هند یکی از بزرگ‌ترین بازارهای مالی آسیا اوضاع بر عکس وال استریت و توکیو بود.

تنزل سهام هند در روز دوشنبه نگرانی‌ها درباره سکون و رکود چهارمین اقتصاد جهان را افزایش داد.

به گزارش بی‌بی‌سی افت ۵درصدی بازار سهام هند پس از آن اتفاق افتاد که بانک مرکزی هند وستان اعلام کرد برای مهار تورم این کشور نرخ بهره را به دو برابر افزایش می‌دهد.

این موضوع سرمایه‌گذاران را درباره آینده درآمد کمپانی‌ها و شرکت‌ها نگران کرد.

سرمایه‌گذاران هندی ناگزیر از فعالیت در شرایط و محیطی هستند که با توجه افزایش نرخ بهره عرضه پول کم و اعتبارات گران هستند.

به همین دلیل بزرگ‌ترین بازنده بازار سهام هند در روز دوشنبه بانک‌ها بودند چرا که افزایش نرخ بهره بر رشد اعتبارات بانکی و سود بانک‌ها تاثیر خواهد گذاشت.سهام مسکن اتومبیل هم در روز دوشنبه تنزل پیدا کرد.

در حالی که تصمیم بانک مرکزی بر افزایش نرخ بهره به مقابله با تورم ۵/۶درصدی در این کشور و جلوگیری از تاثیر منفی تورم بر رشد اقتصاد است.تحلیلگران واهمه دارند که این مساله در نهایت به کسادی اقتصادی بیانجامد. در سال گذشته اقتصاد هند ۲/۹درصد رشد را تجربه کرده است.سرمایه‌گذاران و دلالان بازار هم معتقدند افزایش نرخ بهره یک ماه قبل از موعد مقرر یک اقدام تعجب‌برانگیز برای بازارها بود و ممکن است به افول بازارها بیانجامد.

اما آنچه که تحلیلگران بازار را بیشتر نگران کرده است این است که هیچ کس مطمئن نیست اقدام بانک مرکزی هند در افزایش نرخ بهره به همین جا ختم شود و آنها یک ماه بعد مجددا تصمیم نگیرند که نرخ بهره را افزایش دهند.

با این همه دولت چندان نگران بیم و امیدهای بازار نیست.

وزیر اقتصاد هم پس از دو سال حمایت از نرخ بهره پایین از اقدام اخیر بانک مرکزی در افزایش نرخ بهره حمایت کرد.

چیدام بارام وزیر اقتصاد هند تاکنون استدلال می‌کرد که نرخ بهره پایین برای تقویت روند رشد اقتصادی هندوستان و کاهش فقر ضروری است اما اکنون با تصمیم بانک مرکزی عراق است.

تحلیلگران بر تصمیمات اخیر اقتصادی بانک مرکزی، دلایل سیاسی بر می‌شمرند و معتقدند برنده شدن احزاب مخالف و رقیب در ایالات شمالی هند، وزیر اقتصاد و حزب حاکم کنگره را تحت فشار قرار داده است. افزایش تورم و قیمت کالاهای انسانی بحث مهم مردم در نظر سنجی‌های انتخاباتی بوده است. بنابراین وزیر اقتصاد تحت فشار قرار دارد تا تورم را مهار کند و از فشار انتقاداتی که به سیاست‌های پولی و مالی او وارد می‌آید و او را مسوول شکست حزب کنگره در انتخابات می‌دانند، کم کند.

زمان زیادی به انتخابات در ایالات اوتارپرادش یکی از پرجمعیت‌ترین و سیاسی‌ترین ایالت‌های هند باقی نمانده است و دولت باید برای به دست آوردن آرامی عموم این ایالت مهم اقدامی انجام دهد. اما در عین حال برخی از تحلیلگران ارتباط کمی میان این دو یعنی انتخابات و افزایش نرخ بهره در هند می‌‌دانند. اقتصاددانان بانک امرو معتقدند که این اقدام بانک تفاوت میان تقاضای احتمالی و واقعی برای پول را کاهش خواهد داد. این موضوع باعث می‌شود تا واقع‌بینی در بازارهای هند حاکم شود. برخی دیگر از کارشناسان و تحلیلگران معتقدند آنچه برای اقتصاد هند مفید و ضروری است، افزایش نرخ بهره با آهنگ ملایم‌تر و به میزانی کمتر از آنچه در حال حاضر تعیین شده است. نرخ بهره در حال حاضر در هند ۹درصد است و تحلیلگران معتقدند، نرخ بهره حدود ۷۵درصد و تورم ۵درصد برای اقتصاد هند بهتر است.

در اقتصاد امروز جهان، اخبار مربوط به اقتصاد چین و هند به همان اندازه اهمیت دارند که اخبار مربوط به ایالات متحده چرا که با توجه به سکون اقتصاد ایالات متحده کارشناسان اقتصادی معتقدند، اقتصاد جهان باید از اتکای خود بر بازار مصرف ایالات متحده بکاهد و سهم آن میان اقتصادهای دیگر جهان از جمله کشورهای پرجمعیت چین و هند تقسیم شود.