در اجلاس مشترک IMF و بانک جهانی عنوان شد
اقتصاد جهان با خطر رکود مواجه نیست
گروه بینالملل- بهرغم کاهش در نرخ رشد اقتصاد آمریکا رییس صندوق بینالمللی معتقد است اقتصاد جهان با تهدید کاهش رشد مواجه است. به گزارش بیبیسی، رود ریگو راتو، رییس صندوق بینالمللی پول گفت: اقتصاد جهان نسبت به شش ماه گذشته از وضعیت بهتری برخوردار است و کاهش نرخ رشد اقتصادی آمریکا و نیز کسادی بخش مسکن در ایالاتمتحده نتوانسته است تاثیر زیادی بر رونق اقتصادی جهان بگذارد.
البته او افزود: کارشناسان و اقتصاددانان هنوز گوش به زنگ و نگران هستند.
راتو که در انستیتوی بینالمللی اقتصاد در واشنگتن سخن میگفت، افزود: بانکهای مرکزی در سراسر جهان موظف هستند تا تورم را رام سازند که البته کاهش قیمت نفت در روزهای اخیر هم میتواند به آنها کمک کند اما خطر اتفاقات و وقایع غیر منتظره همچنان به قوت خود باقی است.
وی گفت: با این که بخش مسکن در آمریکا دچار رکود است اما این مصنوع نتوانسته است خطر خاصی بر آهنگ رشد اقتصاد جهان بگذارد.
اما مهمترین خطری که درحالحاضر اقتصاد جهان را تهدید میکند عدم تعادل اقتصادی در جهان که میتواند تهدید بزرگی بر ثبات درازمدت اقتصادی باشد.
راتو معتقد است: اتکایی بیش از حد بر مصرف کنندگان آمریکایی برای این که دیگر اقتصادهای جهان حمایت شوند در دراز مدت قابل دوام نیست.
وی افزود: اگر رهبران سیاسی معقتد نباشند که عدم تعادل و موازنه جهان اهمیت دارد و به توسعه بازارهای مالی خود صرفا بیندیشند بنابراین مشکل خواهد بود که از آنها انتظار داشت تا اقدامات و طرحهایی را در پیش گیرند که به رونق و توسعه پایدار اقتصادی بیانجامد.
البته رییس صندوق بینالمللی پول خاطر نشان ساخت که صندوق به چین هم خصوصی و هم عمومی گفته است که ارز منعطف بیشتر به نفع این کشور است. وی گفت: البته تغییرات آسان نخواهد بود.
راتو گفت: صندوق در نظر دارد تا گزارشهای دورهای و جداگانه درباره وضعیت اقتصادی کشورها و نیز وضعیت ارز آنها منتشر خواهد کرد. اما مانعی که بر سر راه وجود دارد این است که صندوق میتواند صرفا پیشنهادات و راهکارهای خود را به کشورها ارائه دهد اما نمیتواند آنها را وادار سازد تا توصیههای صندوق را اجرا کنند و یا در امور ارزی آنها دخالت کند.
طی روزهای گذشته، اقتصاددانان پیشبینی خود را درباره نرخ رشد تولید ناخالص داخلی در آمریکا کاهش دادند.
آنها انتظار دارند که نرخ رشد تولید ناخالص داخلی در آمریکا در سال ۲۰۰۷ به ۳/۲درصد برسد که از سال ۲۰۰۲ تاکنون پایینترین نرخ رشد در آمریکا است. در ماه مارس اقتصاددانان پیشبینی کردند که اقتصاد آمریکا رشدی معادل ۵/۲درصد را در سال ۲۰۰۷ تجربه کنند. با این هم رودیرگو راتو تاکید کرد که فقط مشکل آمریکا است و چه اقتصاد جهان تسری پیدا نخواهد کرد.
راتو قبلا اعلام کرده که نرخ رشد اقتصاد جهان برای سال ۲۰۰۷ پنجدرصد خواهد بود که البته مرهون رونق اقتصادی چین دهند و نیز احیای اقتصادی در ژاپن است. با اینکه رییس صندوق بینالملل پول، کسادی بخش مسکن در ایالات متحده را بر وضعیت اقتصادی جهان بی تاثیر دانست اما هنوز نگرانی صاحبنظران اقتصادی از تاثیرات منفی کاهش رشد اقتصادی آمریکا بر اقتصاد جهان به قوت خود باقی است.
ارسال نظر