روندها - رشد تولیدات صنعتی ژاپن درپی داشت
افزایش در بورسهای آسیا
رفیعه هراتی- دیروز، دوشنبه، بورسهای جهان وضع متفاوتی داشتند. به طوری که با افزایش تولیدات صنعتی ژاپن بورسهای آسیا رشد کردند؛ اما بورسهای دیگر نقاط دچار کاهش شدند؛ زیرا سرمایهگذاران نتواستند نگرانی درمورد بحران سیاسی لیبی، این کشور عضو اوپک را کنار بگذارند. در آغاز معاملات در اروپا بورسهای این قاره با کاهش روبهرو شدند. شاخص فوتسی ۱۰۰ انگلستان ۴/۰ درصد سقوط کرد و به ۷۸/۶۰۰۰ واحد رسید. شاخص داکس آلمان نیز ۴/۰ درصد کاهش یافت و به ۵۸/۷۱۵۷ واحد رسید. شاخص سیایسی-۴۰ فرانسه ۲/۰ درصد افت کرد و به ۲۳/۴۰۶۰ واحد رسید. والاستریت نیز خود را برای کاهش آماده کرد. زیرا فروش آتی شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۲/۰ درصد کاهش یافت و به ۱۲۰۹۰ واحد رسید. فروش آتی شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰، ۳/۰ درصد سقوط کرد و به ۹۰/۱۳۱۴ واحد رسید. اما در آسیا اعتماد سرمایهگذاران به اوضاع اقتصادی بهبود یافت؛ زیرا دولت ژاپن اعلام کرد به دلیل افزایش تقاضای خارجی برای کالاهای ژاپنی، تولیدات صنعتی این کشور در ماه ژانویه برای سومین ماه متوالی رشد کرده است. این خبر خوشی برای اقتصاد ژاپن بود. اقتصاد این کشور به شدت به بازارهای خارجی وابسته است.
شاخص میانگین نیکی ۲۲۵ ژاپن ۹/۰ درصد جهش کرد و به ۰۹/۱۰۶۲۴ واحد رسید. ارزش سهام شرکتهای صادرکننده نیز افزایش یافت. ارزش سهام شرکت تویوتا موتورز ۷/۱ درصد، ارزش سهام شرکت هیتاچی ۷/۲ درصد و ارزش سهام شرکت توشیبا ۱/۱ درصد افزایش یافت. شاخص هنگسنگ هنگکنگ ۴/۱ درصد رشد کرد و به ۰۲/۲۳۳۳۸ واحد رسید. بورسهای فیلیپین، هندوستان، اندونزی، تایلند و نیوزیلند نیز با افزایش روبهرو شدند. بورس سرزمین اصلی چین نیز افزایش یافت. به طوری که شاخص شانگهای کامپوزیت ۹/۰ درصد رشد کرد و به ۰۵/۲۹۰۵ واحد رسید. شاخص شنزن کامپوزیت ۲/۱ درصد جهش کرد و به ۸۱/۱۲۹۵ واحد رسید. اما بورس کره جنوبی از این روند افزایش پیروی نکرد و شاخص کاسپی کره جنوبی ۲/۱ درصد سقوط کرد و در رقم ۳۰/۱۹۳۹ واحد ثابت شد. علت این کاهش این بود که کره شمالی، کره جنوبی را تهدید کرد در صورت شرکت در مانور سالانه نظامی مشترک با آمریکا اقدامات تلافیجویانه انجام خواهد داد.
شاخص ایاساکس ۲۰۰ استرالیا ۱/۰ درصد افت کرد و به ۵۰/۴۸۳۰ واحد رسید. بورس سنگاپور نیز دچار کاهش شد.
این درحالی است که تحلیلگران براین باورند که سرمایهگذاران در انتظار سخنرانی بن برنانکه، رییس فدرال رزرو آمریکا، هستند که امروز و فردا دربرابر کمیسیونهای کنگره این کشور ایراد میشود. این سخنرانی از آن جهت اهمیت دارد که سرمایهگذارن منتظرند ببینند فدرال رزرو چه زمانی افزایش نرخ بهره را آغاز میکند.
ارسال نظر