گروه بین‌الملل- پس از آن که بانک مرکزی چین میزان ذخایر مورد نیاز بانک‌ها را افزایش داد، فروش فراوان سهام در بورس چین موجب سقوط بورس‌های آسیایی شد. اما در آستانه نشست بحران بدهی اروپا، بورس‌های این قاره با افزایش روبه‌رو شدند. در آغاز معاملات در اروپا، شاخص فوتسی ۱۰۰ انگلستان ۱/۰ درصد افزایش یافت و به ۰۳/۶۰۰۷ واحد رسید. شاخص داکس آلمان ۱/۰ درصد رشد کرد و به ۵۲/۷۰۷۸ واحد رسید. شاخص سی‌ای‌سی-۴۰ فرانسه نیز با ۱/۰ درصد افزایش روبه‌رو و در رقم ۵۳/۳۹۸۵ واحد ثابت شد.

در آسیا، شاخص شانگهای کامپوزیت ۶۸/۸۴ واحد یا ۳ درصد سقوط کرد و به ۶۶/۲۷۰۶ واحد رسید. شاخص شنزن کامپوزیت ۳/۴ درصد افت کرد و به ۳۹/۱۱۸۰ واحد رسید.

لیو کان تحلیل‌گر مرکز گائویان در شانگهای می‌گوید: «فکرمی‌کنم بازار سهام دست‌کم تا مدتی نزولی خواهد ماند. زیرا به نظر می‌رسد این گمان وجود دارد که تنها راه کنترل تورم فزاینده قربانی کردن رشد اقتصادی است.»

درپی جدیدترین اقدام چین برای مهار جریان پول که در اقتصاد این کشور وجود دارد، بورس‌های آسیا دچار کاهش شدند. اواخر روز جمعه بانک مرکزی چین به بانک‌های دولتی دستور داد ۵/۰ درصد دیگر از سپرده‌هایشان را به عنوان ذخیره نگه دارند. این هفتمین بار طی یک سال اخیر است که نرخ ذخایر بانک‌ها افزایش می‌یابد. بانک مرکزی چین از افزایش ذخایر بانک‌ها به عنوان وسیله‌ای برای کاهش گردش پول در اقتصاد استفاده می‌کند. وام‌دهی فراوان طی دو سال گذشته به چین کمک کرده است به سرعت از رکود اقتصادی جهانی خارج شود. اما، رشد وام‌دهی به همراه بدی شرایط آب و هوایی و افزایش قیمت جهانی کالاها، تلاش‌ها برای مهار تورم را پیچیده کرده است. شاخص میانگین نیکی ۲۲۵ ژاپن کمتر از ۱/۰ درصد رشد کرد و به ۸۶/۱۰۵۰۲ واحد رسید. شاخص کاسپی کره جنوبی ۴/۰ درصد کاهش یافت و به ۸۵/۲۰۹۹ واحد رسید. شاخص هنگ‌سنگ هنگ‌کنگ ۵/۰ درصد سقوط کرد و به ۹۷/۲۴۱۵۶ واحد رسید. شاخص ای‌اس‌اکس ۲۰۰ استرالیا ۸/۰ درصد افت کرد و به ۱۰/۴۷۶۳ واحد رسید. بورس‌های نیوزیلند، سنگاپور و تایوآن نیز با کاهش روبرو شدند. بازارها همچنین در انتظار دیدار هو جین‌تائو، رییس‌جمهوری چین، و باراک اوباما، رییس‌جمهوری ایالات متحده، هستند تا نشانه‌ای از بهبود روابط دو کشور به دست آورند. اما تحلیل‌گران انتظار پیشرفت چشمگیری را ندارند. دیوید کوهن از مرکز اکشن اکونومیکس در سنگاپور دراین باره می‌گوید:« رویداد مهم این هفته دیدار رییس جمهوری چین با باراک اوباما است و من تصور می‌کنم آنها به یکدیگر لبخند بزنند و بر لزوم همکاری تاکید کنند اما سپس از نظر سیاسی در مقابل درخواست‌های یکدیگر مقاومت خواهند کرد.»