انشعاب در حزب کارگر رژیم صهیونیستی

عکس: رویترز

احسان ابطحی

ایهود باراک، وزیر دفاع رژیم صهیونیستی و رهبر حزب کارگر اعلام کرد که از این حزب خارج خواهد شد و حزبی جدید به نام «استقلال» تشکیل خواهد داد. به گزارش روزنامه دیلی‌تلگراف، چاپ بریتانیا، حزب جدید شامل باراک و چهار عضو دیگر حزب کارگر از جمله شالوم سیمهون وزیر کشاورزی، ماتام وینای معاون وزیر دفاع و خانم‌ها عینات ویلف و اوریت نوکد از اعضای پارلمان اسراییل خواهد بود.

باراک در نشستی خبری در همین‌باره گفت: «‌ما درخواستی را به کنست - پارلمان رژیم صهیونیستی - ارائه کردیم تا بر اساس آن ما را به عنوان فراکسیونی جدید با نام «‌استقلال» شناسایی کند ...‌‌فراکسیونی که میانه‌رو، صهیونیست و دموکراتیک خواهد بود.»

وزیر دفاع رژیم صهیونیستی ادامه داد: «همانطور که پیش از ما آزمون‌های پایداری آزمون‌هایی ساده نبودند، اینک نیز این آزمون، آزمونی ساده نیست. در مرکز این پایداری و مقاومت، روند سیاسی با فلسطینیان قرار دارد و در منطقه با توجه به چالش‌های اقتصادی و امنیتی، آزمون‌های امنیتی زیادی پیش‌رو داریم.»

حزب کارگر سومین حزب بزرگ کابینه ائتلافی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی است و ۱۳ کرسی از پارلمان ۱۲۰ عضوی این رژیم را در اختیار دارد.

هنوز مشخص نیست که به دنبال خروج باراک از حزب کارگر دیگر اعضای این حزب در کابینه اسراییل باقی خواهند ماند یا نه.

خروج باراک از حزب کارگر در شرایطی انجام می‌شود که طی ماه‌های اخیر اختلافات بسیار شدیدی در درون این حزب بر سر نقش حزب کارگر در کابینه ائتلافی اسراییل که کابینه‌ای راستگراست ایجاد شده بود، کابینه‌ای که در انجام مذاکرات صلح با فلسطینیان ناکام مانده‌است.

باراک در بخش دیگری از سخنانش گفت: «‌ما حزب و خانه‌ای را ترک می‌کنیم که به آن عشق می‌‌ورزیم و به آن احترام می‌گذاریم.» با این حال او اعتراف کرد که وضعیت کنونی در حزب همواره سالم نبوده است.

این در حالی بود که وینالی در نامه‌ای که رسانه‌های رژیم صهیونیستی آن را منتشر کردند، با لحنی صریح‌تر دلایل خروج از حزب کارگر را اعلام کرده است.

او در این نامه نوشته است: «فراکسیون کارگر در کنست به مکانی غیر‌قابل تحمل تبدیل شده‌بود، جایی که زندگی پارلمانی در آن غیر‌ممکن بود.»

پیش از این برخی از وزرای کابینه رژیم صهیونیستی که به حزب کارگر تعلق داشتند این حزب را تحت فشار قرار داده‌بودند تا ضرب‌الاجلی برای مشارکت در مذاکرات صلح برای کابینه ائتلافی نتانیاهو تعیین کند، اما باراک همواره بر روی موضع خود برای قرار گرفتن در کنار کابینه پافشاری می‌کرد.

در همین حال و بنابر اعلام رادیو ارتش رژیم صهیونیستی به نظر می‌رسد اقدام باراک برای خروج از حزب کارگر مورد تایید نتانیاهو بوده‌ و او پیشتر از انجام آن مطلع بوده‌است.

این رادیو همچنین اعلام کرد که نخست‌وزیر پیش از این موافقت کرده‌بود تا باراک و دیگر اعضای بلند‌پایه حزب کارگر که در کابینه عضویت دارند، سمت‌هایشان را حفظ کنند، اقدامی که آشکارا برای حفظ ثبات کابینه ائتلاقی رژیم صهیونیستی انجام گرفته‌است.

تصمیم حزب کارگر برای خروج از دولت ائتلافی موقعیت کابینه نتانیاهو را متزلزل خواهد کرد و اکثریت بسیار شکننده‌ای با تنها ۶۱ عضو پارلمانی را در اختیار او قرار خواهد داد.