گروه بین‌الملل- دیروز سه‌شنبه بورس‌های جهان دچار کاهش شدند، زیرا برخی اخبار حاکی از آن بود که چین به منظور مهار وام‌دهی، ذخایر مورد نیاز بانک‌ها را افزایش داده است. همچنین سرمایه‌گذاران در انتظار انتشار خلاصه مذاکرات آخرین جلسه فدرال رزرو آمریکا بودند. براساس برخی گزارش‌ها دولت چین در اقدامی جدید برای کنترل وام‌دهی از شش بانک اصلی خود خواسته است ذخایر خود را افزایش دهند. این درحالی است که دولت چین تاکنون این خبر را اعلام نکرده است، اما موسسه گلدمن ساکس گزارش داد محققان این موسسه تایید این خبر را از کارکنان بانک‌‌ها گرفته‌اند. گزارش‌ها حاکی از آن است که از بانک‌ها خواسته شده است ذخایرشان را تا ۵/۰ درصد از ۵/۱۷ درصد سپرده‌هایشان افزایش دهند. در آغاز معاملات در اروپا، شاخص فوتسی ۱۰۰ انگلستان ۲/۱ درصد کاهش یافت و به ۷۵/۵۶۰۲ واحد رسید. شاخص سی‌ای‌سی-۴۰ فرانسه ۶/۱ درصد سقوط کرد و به ۸۸/۳۷۰۷ واحد رسید. شاخص داکس آلمان نیز ۶/۱ درصد افت کرد و به ۹۶/۶۲۴۵ واحد رسید.

در آسیا، شاخص میانگین نیکی ۲۲۵ ژاپن ۲۴/۲۰۰ واحد یا ۱/۲ درصد سقوط کرد و به ۶۴/۹۳۸۸ واحد رسید. حتی باوجود آن که یوشیهیکو نودا وزیر دارایی ژاپن از مداخله برای کاهش ارزش ین خبر داد، تداوم افزایش ارزش پول این کشور بر ارزش سهام شرکت‌های صادرکننده تاثیر منفی گذاشت.

شاخص کاسپی کره جنوبی ۲/۱ درصد کاهش یافت و به ۰۴/۱۸۶۸ واحد رسید. شاخص ای‌اس‌اکس ۲۰۰ استرالیا ۷/۱ درصد افت کرد و به ۲۰/۴۶۱۸ واحد رسید. شاخص هنگ‌سنگ هنگ‌کنگ با ۴/۰ درصد کاهش در رقم ۷۰/۲۳۱۲۱ واحد ثابت شد. اما روز دوشنبه شاخص‌‌ها در کم حجم‌ترین معاملات وال‌استریت طی سال جاری افزایش اندکی را ثبت کردند زیرا سرمایه‌گذاران کمی شهامت داشتند پیش از انتشار گزارش‌های درآمدی شرکت‌ها دست به معامله بزنند. پیش‌بینی‌ها مبنی براین که فدرال رزرو آمریکا پول بیشتری به بازارها تزریق خواهد کرد تاثیر مثبتی بر وال‌استریت داشته است، بنابراین اکنون سرمایه‌گذاران بر فصل سوم درآمدی تمرکز می‌کنند. گزارش ناخوشایند مشاغل که جمعه گذشته منتشر شد نشان داد ضعف‌هایی در برخی بخش‌های اقتصادی وجود دارد و این انتظار را به وجود آورد که بانک مرکزی آمریکا با افزایش عرضه پول بهبود اقتصادی را تقویت خواهد کرد. شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۸۶/۳ واحد یا ۰۴/۰ درصد رشد کرد و به ۳۴/۱۱۰۱۰ واحد رسید. شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰ تنها ۱۷/۰ واحد یا ۰۱/۰ درصد افزایش یافت و به ۳۲/۱۱۶۵ واحد رسید. شاخص نسدک کامپوزیت با ۴۲/۰ واحد یا ۰۲/۰ درصد افزایش در رقم ۳۳/۲۴۰۲ واحد ثابت شد. در معاملات بورس نیویورک، بورس آمریکا و بورس نسدک حدود ۵۴/۵ میلیارد سهم معامله شد که کمترین حجم معاملات از ابتدای سال ۲۰۱۰ تاکنون بود.