گروه بین‌الملل‌- شمارش آرای انتخابات پارلمانی افغانستان که روز شنبه برگزار شد، نشان می‌دهد که ۴۰ درصد از رای‌دهندگان این کشور با نادیده گرفتن تهدید‌های شورشیان طالبان در انتخابات شرکت کرده‌اند. به گزارش بلومبرگ به نقل از وب‌سایت کمیسیون مستقل انتخابات، بسیاری از رای‌دهندگان با وجود ارعاب و خشونت‌های موجود در بسیاری از مناطق به پای صندوق‌های رای رفتند. بان‌کی‌مون، دبیر‌کل سازمان ملل متحد هم در اظهار نظری گفت که مردم افغان شجاعت و عزم خود را نشان دادند.

پس از پایان زمان رای‌گیری در روز شنبه، فضل احمد معنوی، رییس کمیسیون مستقل انتخابات اعلام کرد که بیش از ۶/۳ میلیون نفر از مجموع ۲/۹ میلیون نفر واجد شرایط، در انتخابات شرکت کرده‌اند. نتایج نخستین آرا احتمالا در اواخر سپتامبر و نتایج نهایی در ماه اکتبر اعلام خواهد شد.

این در شرایطی بود که حامد کرزی، روز شنبه از مردم افغانستان خواست تا از فرصت انتخابات استفاده کنند تا کشور بهتری بسازند. کرزی پس از آنکه رای خود را در مدرسه‌ای در داخل مجموعه ریاست‌جمهوری که از سوی سربازان افغان و گارد ویژه او محافظت می‌‌شود، به صندوق انداخت، تاکید کرد که مردم باید نمایندگان خود را به دور از فشار و تطمیع مالی انتخاب کنند.

این همه در شرایطی است که حامد کرزی به دلیل فساد و رسوایی‌های دیگر به شدت تحت فشار است. از سوی دیگر باراک اوباما، رییس‌جمهوری ایالات‌متحده هم به دلیل جنگ نامحبوب افغانستان که تنها امسال ۱۰۵ میلیارد دلار برای آمریکا هزینه در بر‌داشته است با کاهش محبوبیت در افکار‌عمومی مواجه شده است. هم دولت ایالات‌متحده و هم دولت افغانستان می‌گویند که امیدوارند انتخابات پارلمانی به تحکیم نظام سیاسی افغانستان که پس از سقوط طالبان در سال ۲۰۰۱ میلادی ایجاد شد، کمک کند.

میزان مشارکت مردم افغان در انتخابات، در حالی ۴۰ درصد اعلام شده‌است که در انتخابات ریاست‌جمهوری سال گذشته این کشور که با اتهام تقلب و تخلف همراه بود تنها یک سوم واجدین شرایط شرکت کرده بودند.

این در حالی است که بسم‌الله خان محمدی، وزیر کشور افغانستان، گفت که انتخابات این کشور با خشونت‌هایی در سرتاسر این کشور همراه بود. بر‌اثر خشونت‌های روز شنبه ۱۱ غیر‌نظامی و ۲۷ شبه‌نظامی کشته شدند. مقامات اطلاعاتی افغانستان هم اعلام کردند که ۲۲ هزار کارت رای جعلی در سه روز گذشته پیدا کرده‌اند. مردم افغانستان در انتخابات روز شنبه به پای صندوق‌های رای رفتند تا ۲۴۹ نماینده پارلمان افغانستان یا همان ولسی جرگه را انتخاب کنند. نظام پارلمانی افغانستان دارای دو مجلس سفلی و علیا است. ولسی جرگه مجلس سفلای افغانستان و مشرانوجرگه یا همان مجلس خبرگان، مجلس علیای این کشور هستند.