خبر - در ماه سپتامبر روی داد
کاهش اعتماد مصرفکنندگان آمریکایی - ۲۸ شهریور ۸۹
گروه بینالملل- نگرانی از اینکه ممکن است مالیات بر درآمد آمریکاییها در سال آینده میلادی افزایش یابد، موجب کاهش غیرمنتظره اعتماد مصرفکنندگان آمریکایی در ماه سپتامبر شد. این موضوع نشان میدهد که بخش اعظم اقتصاد این کشور برای احیای مجدد با مشکلاتی مواجه است. بر اساس آماری که روز جمعه منتشر شد، شاخص اعتماد مصرفکننده در آمریکا که رویترز با همکاری دانشگاه میشیگان آن را بررسی میکند، به پایینترین حد یکساله خود یعنی رقم ۶/۶۶ رسیده است.
بنا به گزارش این گروه، کاهش اعتماد مصرفکننده در آمریکا بهطور عمده ناشی از افزایش بدبینی خانوارهای دارای درآمد بالاتر از ۷۵،۰۰۰ دلار در سال است. از سوی دیگر گزارشی جداگانه از فدرال رزرو نشان میدهد که ثروت خانوارهای آمریکایی در فصل دوم سال میلادی جاری با سقوط ارزش سهام در این کشور ۸/۲ درصد کاهش یافته است.
با وجود اینکه قانونگذاران آمریکا گفتهاند معافیتهای مالیاتی طبقه متوسط جامعه را که در دوران بوش به اجرا درآمد، قصد دارند افزایش دهند، هنوز بر سر دو راهی هستند که آیا آن معافیتها را برای شهروندان ثروتمندتر آمریکایی نیز تمدید کنند یا نه. آنها تصویب این لایحه را در ماه میلادی جاری به تعویق انداختند.
نریمان بهروش، اقتصاددان ارشد مرکز آیاچاس که یک شرکت مشاورهای در لکزینگتون ماساچوست است میگوید: «تنها عدم اطلاع از اینکه آیا با افزایش شدید مالیات مواجه میشوید یا نه، خود یک عامل منفی بزرگ محسوب میشود. تاخیر و عدم قطعیت خطرناک است.» وی افزود: «کنگره و رییسجمهوری آمریکا با آتش بازی میکنند.»
نظرسنجیها نشاندهنده کاهش حمایتها از باراک اوباما، رییسجمهوری آمریکا و حزب دموکرات اوست چون رشد اقتصادی کند و اشتغالزایی دچار رکود شده است. در نظرسنجی که توسط گالوپ انجام شد، تنها ۳۳درصد آمریکاییها حمایت خود را از اقدامات دموکراتها در کنگره اعلام کردهاند. در نظرسنجی دیگری که توسط دانشگاه کویینیپیاک در دوره زمانی ۳۱ اوت تا ۷ سپتامبر انجام شد، ۵۶ درصد از رایدهندگان، نحوه اداره اقتصاد کشور توسط اوباما را مورد تایید قرار ندادند.
بر اساس گزارش فدرال رزرو از جریان بودجه کشور، ارزش خالص گروههای غیر انتفاعی و خانوادگی در این کشور با ۵/۱ تریلیون کاهش به ۵/۵۳ تریلیون دلار رسیده است.این کاهش نخستین کاهش از ماه مارس سال ۲۰۰۹ تاکنون بوده است.
شاخص استاندارد اند پورز آمریکا طی سه ماه منتهی به ۳۰ ژوئن ۱۲ درصد افت کرد و با این رویداد همه افزایشهای فصل پیش خنثی شد. اما در شرایطی که شاخصهای بورس در فصل جاری افزایش یافت، نشانههایی تازه از تضعیف بخش مسکن و نرخ بیکاری بالا که در حدود رکورد ۲۶ساله آمریکا است، میتواند موجب شود مردم آمریکا بار دیگر اقدام به افزایش پساندازهای خود کنند و موجب پسرفت احیای اقتصادی شوند.
ارسال نظر