شکست قریبالوقوع حزب اوباما در انتخابات کنگره
وال استریت ژورنال و ان بیسینیوز انجام شد، امید جمهوریخواهان را برای پایان بخشیدن به سلطه دموکراتها بر افق سیاسی کشور تقویت کرد و از برتری ۴۹ به ۴۰ درصدی جمهوریخواهان در آرای مردم خبر داد. این رقم برای به دست گرفتن کنترل مجلس نمایندگان توسط جمهوریخواهان کافی خواهد بود.
وال استریت ژورنال و ان بیسینیوز انجام شد، امید جمهوریخواهان را برای پایان بخشیدن به سلطه دموکراتها بر افق سیاسی کشور تقویت کرد و از برتری ۴۹ به ۴۰ درصدی جمهوریخواهان در آرای مردم خبر داد. این رقم برای به دست گرفتن کنترل مجلس نمایندگان توسط جمهوریخواهان کافی خواهد بود.
براساس نظرسنجی والاستریتژورنال و انبیسینیوز
احتمال شکست دموکراتها قوت گرفت
رییسجمهوری آمریکا در آخرین تلاش برای جلب آرای مردم از طرحی سه بخشی برای افزایش رشد اقتصادی پرده برداشت
شادی آذری
نظرسنجی جدیدی که عصر روز سهشنبه منتشر شد، نشان میدهد که نتیجه انتخابات کنگره در روز دوم نوامبر برای دموکراتهای حزب اوباما و خود او نتیجهای دردناک در پی خواهد داشت. نتیجه این نظرسنجی که بهطور مشترک توسط وال استریت ژورنال و ان بیسینیوز انجام شد، امید جمهوریخواهان را برای پایان بخشیدن به سلطه دموکراتها بر افق سیاسی کشور تقویت کرد و از برتری 49 به 40 درصدی جمهوریخواهان در آرای مردم خبر داد. این رقم برای به دست گرفتن کنترل مجلس نمایندگان توسط جمهوریخواهان کافی خواهد بود.
البته این نظرسنجی نشان میدهد اگرچه مردم آمریکا از حزب حاکم دموکرات راضی نیستند، اما عاطفه کمی نیز به جمهوریخواهان نشان میدهند. همین بهانهای به دست کاخ سفید میدهد تا بتواند خطر شکست در انتخابات را برای خود کاهش دهد. در انتخابات روز دوم نوامبر همه ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان به علاوه ۳۷ کرسی از ۱۰۰ کرسی سنا به رای گذارده میشود. تحلیلگران بر این باورند که جمهوریخواهان خواهند توانست ۳۹ کرسی لازم برای کسب اکثریت مجلس نمایندگان را بهدست آورند؛ اما احتمال میرود که نتوانند در سنا موفقیتی کسب کنند. مشکلات اقتصادی دغدغه اصلی مردم آمریکا را تشکیل میدهد و کندی احیای اقتصاد کشور مهمترین عامل کاهش محبوبیت حزب اوباما در این کشور بوده است. این نظرسنجی در شرایطی منتشر شده است که اوباما در آخرین تلاش خود برای جلب آرای مردم آمریکا، از برنامههای اقتصادی تازه خود خبر داده است. رییسجمهوری ایالات متحده آمریکا، باراک اوباما، در تازهترین برنامه اقتصادی خود که عصر دیروز در سفرش به کلیولند از آن پرده برداشت، گفته است که قصد دارد برای تقویت رشد اقتصادی کشورش سه طرح اقتصادی را به اجرا گذارد. سرمایهگذاری ۵۰ میلیارد دلاری
در زیرساختها، تخصیص بخش بیشتری از اعتبارات مالیاتی دولت به تحقیقات و توسعه و معافیتهای مالیاتی جدیدی که منجر به صرفهجویی ۱۰۰ درصد سرمایهگذاری کسبوکارها در سال ۲۰۱۱ خواهد شد، سه طرح پیشنهادی اوباما را تشکیل میدهند. اوباما در تلاش است با استفاده از طرح ۵۰ میلیارد دلاری خود برای ایجاد زیرساختهای بخش حمل و نقل، اشتغالزایی بیشتری را برای کشور به ارمغان آورد. رییسجمهوری ایالات متحده قصد دارد آمریکاییها را متقاعد سازد که همه توجه خود را در وهله اول بر اقتصاد معطوف داشته است و مجموعهای از راهکارها را برای معافیت مالیاتی کسبوکارهای کوچک در دست دارد تا به وسیله آنها اشتغالزایی را افزایش دهد. دولت اوباما امیدوار است این سه طرح اعتماد کسبوکارها و مصرفکنندگان را نسبت به وضعیت اقتصادی کشور افزایش دهد و کمکی باشد برای دموکراتها در کسب آرای بیشتر در انتخابات پیشروی آمریکا.
با وجود این کاخ سفید تاکید کرده است که موج جدید برنامههای اقتصادی ربطی به منافع سیاسی اوباما ندارد. رابرت گیبس، سخنگوی اوباما گفته است: «رییسجمهوری به کلولند سفر نکرده است تا مشکلات ملت را بر اساس تقویم سیاسی کشور حل کند بلکه او اینجا است تا مشکلات را حل کند چون مشکلات وجود دارند.»
نظرسنجی یک نشریه نشان میدهد که عمق بدبینی مردم آمریکا نسبت به وضعیت اقتصادی رو به افزایش است. تنها ۲۶ درصد از افرادی که در این نظرسنجی شرکت کردند بر این باورند که وضعیت اقتصاد آمریکا تا سال آینده میلادی بهبود خواهد یافت این رقم نسبت به رقم سال گذشته ۴۷ درصد کاهش یافته است.
این در شرایطی است که اوباما ادعا میکند سیاستهای او جلوی وقوع فاجعهای بسیار بزرگتر را در عرصه اقتصاد آمریکا گرفته است و هشدار میدهد که روی کار آمدن جمهوریخواهان میتواند منجر به احیای سیاستهایی شود که زمانی بحران مالی جهان را بهبار آورد. اما واقعیت این است که هریک از سه طرح پیشنهادی اوباما نیازمند تصویب کنگره است. و امروز با توجه به جو دو دستگی حاکم بر واشنگتن، صاحبنظران تردیدهای زیادی را در مورد تصویب این لوایح توسط کنگره مطرح میسازند.
اوباما در کاخ سفید/ عکس: GETTY IMEGES
ارسال نظر