سازماندهنده اصلی تظاهرات ضد دولتی شنبه در واشنگتن:
آمریکا مدتهاست که به خدا پشت کرده است
احسان ابطحی
جمعیت بسیار زیاد و هیجانزدهای روز شنبه به دعوت گلن بک، مجری مشهور و محافظهکار شبکه خبری فاکس نیوز در محل یادمان آبراهام لینکلن، رییسجمهور مقتول ایالاتمتحده و درست در همانجایی که ۴۷ سال پیش دکتر مارتین لوتر کینگ سخنرانی مشهور خود با عنوان «من رویایی دارم» را انجام داده بود، حاضر شدند تا خواستار تولد دوباره دین در آمریکا شوند.
گردهمایی مخالفان سیاستهای اوباما در محل یادمان لینکلن- عکس: Getty Images
احسان ابطحی
جمعیت بسیار زیاد و هیجانزدهای روز شنبه به دعوت گلن بک، مجری مشهور و محافظهکار شبکه خبری فاکس نیوز در محل یادمان آبراهام لینکلن، رییسجمهور مقتول ایالاتمتحده و درست در همانجایی که ۴۷ سال پیش دکتر مارتین لوتر کینگ سخنرانی مشهور خود با عنوان «من رویایی دارم» را انجام داده بود، حاضر شدند تا خواستار تولد دوباره دین در آمریکا شوند. به گزارش روزنامه نیویورکتایمز از واشنگتن، گلن بک در حالی که در ازدحام جمعیت به سوی محل یادمان لینکلن در حال حرکت بود گفت: «تحولی فراتر از بشریت در حال رخ دادن است.» او اضافه کرد: «آمریکا امروز بازگشت به خدا را آغاز کرده است.»
سخنرانی بک آمیزهای مذهبی و تاریخی بود. او در بخشی از سخنانش بنیانگذاران ایالاتمتحده و در بخش دیگری از آن رهبران جنبش ضدتبعیض نژادی در این کشور و همچنین پیشوایان جنگ انقلابی را دعا کرد و از ویژگیهای منحصر به فرد آمریکا سخن گفت.
جمعیتی هم که در این مراسم شرکت کردهبودند مخلوطی از گروههای مختلفی بودند که زیر چتر جنبش حزب چای -
Tea Party Movement- در این مراسم حاضر شدهبودند. بعضی از آنها تیشرتهای ستاد آزادی که یک گروه آزادیخواه است را پوشیده بودند.
ریاست این گروه را ران پاول، نامزد پیشین درون حزبی جمهوریخواهان که اکنون نماینده مجلس نمایندگان ایالاتمتحده است بر عهده داشت. بعضی دیگر هم تیشرتهای تی پارتی محلی یا گروههای ۱۲/۹ را پوشیده بودند، گروههایی که پس از یکی از برنامههای ویژه بک در مارس سال ۲۰۰۹ میلادی تاسیس شدهاست.
با این همه برنامه روز شنبه به طور کامل با برنامههای دیگر تی پارتی متفاوت بود. در حالی که گروههای تی پارتی تاکید میکنند که قصد دارند روی «محافظهکاری مالی» تمرکز کنند و نمیخواهند این ریسک را انجام دهند که با سخنان خود از مذهب یا دیگر مسائل اجتماعی مردم را از خود بیزار کنند، اما مراسم روز شنبه در واشنگتن به طور کامل مراسمی دینی بود که در آن موسیقیهای مذهبی نواخته میشد و سخنرانان بیشتر به موعظه مردم میپرداختند.
بک در سخنان روز شنبه خود و همچنین مراسمی که یک روز پیش از آن انجام شد از خدا و لزوم احیای دین سخن گفت. او در سخنان روز شنبه خود گفت: «مدتهاست که این کشور در تاریکی به سر میبرد و به خدا پشت کرده است.»
او اضافه کرد: «این کشور مدتهاست که نگران زخمهایی است که بر آن وارد شدهاست، مدتهاست که به این زخمها فکر میکند و روی آن تمرکز کردهاست. امروز ما قصد داریم تا روی مسائل خوب در آمریکا تمرکز کنیم، کارهایی که انجام دادهایم و کارهایی که فردا میتوانیم انجام دهیم.»
پس از بک، نوبت به سارا پیلن، فرماندار پیشین آلاسکا رسید تا سخنرانی کند. او که در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۰۸ معاون جان مککین، نامزد جمهوریخواهان بود گفت که از او خواسته شدهاست که نه درباره سیاست که از موضع مادر یک سرباز سخن بگوید.
سارا پیلن با اشاره به خدمت سربازی پسر ۲۰ سالهاش در ارتش ایالاتمتحده در عراق گفت: «هرچه میخواهید درباره من بگویید، اما من یک سرباز تربیت کردهام و هیچکس نمیتواند این را از من بگیرد.»
پیلن با وجود تاکید بر اینکه از او خواسته شده است تا درباره سیاست سخن نگوید اما چندان هم از این مقوله دور نماند. او در اشارهای آشکار به باراک اوباما، رییسجمهوری ایالاتمتحده و تعهد او به تغییر بنیادین آمریکا گفت: «ما نباید آنطور که عدهای میخواهند آمریکا را به طور بنیادین تغییر دهیم، ما باید آمریکا را احیا کنیم و افتخار را به آن بازگردانیم.»
بسیاری از کسانی که در مراسم روز شنبه شرکت کرده بودند گفتند که هیچگاه پیشتر در مراسم تی پارتی شرکت نکرده بودند، اما با این همه خود را از مشتاقان گلن بک توصیف کردند و گفتند که ایمانشان انگیزه آنها برای شرکت در همایش روز شنبه بوده است.
خانم بکی بنسون ۵۶ ساله که از شهر اورلاندو در ایالت فلوریدا برای شرکت در همایش روز شنبه به واشنگتن رفته بود درباره علت شرکتش در این مراسم گفت: «ما به عیسی مسیح باور داریم و او منجی ماست.» خانم بنسون ادامه داد که حضرت عیسی(ع) با بازتوزیع ثروت از طریق بسته محرک اقتصادی، برنامه نجات بانکها و برنامههای رفاهی موافق نخواهد بود.
لحن سخنان بک در روز شنبه درست مانند لحن سخنان او در رادیو و تلویزیون بود. او در بخشی از سخنانش «ترقیخواهان» را متهم کرد که کشور را به سوی سوسیالیسم پیش میبرند. بک تاکید کرد که آمریکا باید به نصصریح قانون اساسی که نقش دولت فدرال در آن محدود است بازگردد و از برنامههای رفاه اقتصادی فاصله بگیرد.
ران سیرز که ۶۵ سال سن دارد و به همراه دوستانش از شهر کوربین در ایالت کنتاکی با سه اتوبوس برای شرکت در مراسم روز شنبه به واشنگتن رفته بود در اینباره گفت: «دولت فدرال تنها باید ما را در برابر دشمنانمان محافظت کند و هنگامی که نیاز داریم به ما کمک کند.»
سیرز ادامه داد: «دولت اکنون آموزش و هرچیزی را که به شهروندانش مربوط میشود کنترل میکند به جز اینکه هنگام نیاز به آنها کمک کند.» مقامات رسمی تعداد شرکتکنندگان در مراسم روز شنبه را تخمین نزدند؛ چرا که تخمین آنها میتوانست غیر قابل اعتماد و جنجال برانگیز باشد، اما سازماندهندگان این همایش تعداد شرکت کنندگان را ۵۰۰ هزار نفر اعلام کردند. با این همه شبکه خبری NBC اعلام کرد که حدود ۳۰۰ هزار نفر در مراسم روز شنبه شرکت کرده بودند. شرکتکنندگان از بین محل یادمان آبراهام لینکلن تا مقبره جورج واشنگتن اولین رییسجمهور آمریکا گسترده شده بودند.
گلن بک همزمانی این تظاهرات با سالگرد جنبش مدنی آمریکا را غیرعمدی خواند، ولی گفت که این اتفاقی الهی است.
گلن بک
ارسال نظر