گروه بین‌الملل- دیروز سه‌شنبه برای نخستین‌بار طی پنج روز معاملاتی گذشته قیمت نفت افزایش یافت. اما این افزایش به دلیل نشانه‌های کندی بهبود اقتصادی جهان اندک بود، زیرا این امر تقاضا برای سوخت را کاهش می‌دهد. در معاملات الکترونیکی بورس نیویورک بهای نفت خام برای تحویل در ماه سپتامبر به ۳۸/۷۵ دلار در هر بشکه رسید. در پایان معاملات روز دوشنبه ارزش قراردادها با ۱۵ سنت کاهش در رقم ۲۴/۷۵ دلار ثابت شد.

تشدید نگرانی‌ها مبنی براینکه رشد اقتصادی جهان در نیمه دوم سال به اندازه پیش‌بینی‌ها رشد نخواهد کرد موجب شده است قیمت نفت در روزهای اخیر به بشکه‌ای بیش از ۸۱ دلار کاهش یابد. نیک رافان رییس تحقیقات معدنی و منابع طبیعی شرکت مشاوره فت پروفیتس می‌گوید: «مساله‌ای که طی هفته گذشته بر قیمت نفت تاثیر گذاشته است این احساس است که رشد اقتصادی جهان به سمت یک کاهش بزرگ پیش می‌رود. اما تا این لحظه این امر یک احساس بوده است نه واقعیت.»

رشد اندک اقتصادی ژاپن در فصل دوم به همراه گزارش ناامیدکننده تولیدات صنعتی منطقه‌ای در آمریکا اعتماد بازار را تضعیف کرده است. آمارهای چین، بزرگ‌ترین کشور مصرف‌کننده انرژی جهان، نیز نشان می‌دهد رشد اقتصادی این کشور درحال کند شدن است. اما رافان براین باور است که تولیدات صنعتی در اروپا و دیگر نقاط جهان قوی باقی مانده است. او می‌گوید به رغم پیش‌بینی‌ کندی رشد اقتصادی، اقتصاد جهان قوی باقی مانده است و به وضعیت خطر باز نخواهد گشت. در کوتاه‌مدت و میان‌ مدت قیمت نفت بین بشکه‌ای ۷۰ دلار و ۸۰ دلار نوسان خواهد داشت و طی دو سال به بیش از ۱۰۰ دلار خواهد رسید.

در دیگر معاملات بورس نیویورک قیمت نفت کوره به ۰۰/۲ دلار در هر گالن رسید. بنزین ۹۳۸/۱ دلار در هر گالن معامله شد و قیمت گاز طبیعی به ۲۲۹/۴ دلار در هر ۱۰۰۰ پای مکعب رسید. در لندن نفت خام برنت ۹۷/۷۵ دلار در هر بشکه معامله شد.