گروه بین‌الملل- دیروز سه‌شنبه به دلیل نشانه‌هایی از ادامه کند شدن رشد اقتصادی چین و فرارسیدن زمان نشست فدرال رزرو آمریکا که ممکن است اقدامات جدید بانک مرکزی این کشور را برای تقویت رشد اقتصادی به همراه داشته باشد، بورس‌های جهان دچار کاهش شدند. ارقام تجاری چین در ماه جولای کاهش شدید در نرخ رشد واردات را نشان داد. این امر حاکی از آن است که توسعه سریع این اقتصاد بزرگ جهان در حال کند شدن است. پکن محدودیت‌هایی را بر وام‌دهی بانک‌‌ها و ساخت‌وساز وضع کرده است که این امر موجب کاهش تقاضا برای مواد خام همچون سنگ‌آهن و دیگر کالاهای خارجی شده است.

در آغاز معاملات در اروپا، شاخص داکس آلمان ۵/۰ درصد، شاخص سی‌ای‌سی-۴۰ فرانسه ۲/۱ درصد و شاخص فوتسی ۱۰۰ انگلستان ۵/۰ درصد کاهش یافت. در آسیا، شاخص شانگهای کامپوزیت چین ۲۶/۷۷ واحد یا ۹/۲ درصد سقوط کرد و به ۲۷/۲۵۹۵ واحد رسید. شاخص میانگین نیکی ۲۲۵ ژاپن ۴۴/۲۱ واحد یا ۲/۰ درصد افت کرد و به ۰۵/۹۵۵۱ واحد رسید. شاخص کاسپی کره‌جنوبی نیز با ۵/۰ درصد کاهش به ۱۳/۱۷۸۱ واحد رسید.اما روز دوشنبه شاخص‌ها در وال‌استریت در آستانه نشست فدرال رزرو اندکی افزایش یافتند. این امر نشانه آن است که سرمایه‌گذاران پیش‌بینی می‌کنند فدرال رزرو برای نیرو بخشیدن به بهبود اقتصادی اقدام می‌‌کند. شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۴۵ واحد رشد کرد. حجم معاملات در بورس نیویورک به پایین‌ترین سطح طی سال جاری رسید زیرا بسیاری از سرمایه‌گذاران همچنان که در انتظار تصمیم فدرال رزرو بودند از بازارسهام دوری کردند. بسیاری از معامله‌گران در اغلب روزهای تابستان از سرمایه‌گذاری‌های بزرگ دوری جستند زیرا از این که اقتصاد به چه سمتی می‌رود تصوری نداشتند. به احتمال بسیار فدرال رزرو نرخ بهره را نزدیک به صفر نگه می‌دارد، اما بانک مرکزی آمریکا ممکن است برخی از برنامه‌های محرک اقتصادی خود را از قبیل خرید اوراق بهادار با پشتوانه وام مسکن یا خرید اوراق قرضه از سر بگیرد. برنامه‌های محرک اقتصادی بانک مرکزی آمریکا اوایل امسال و زمانی که مشخص شد بهبود اقتصادی به خوبی در جریان است، خاتمه یافت.

شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۱۹/۴۵ واحد یا ۴/۰ درصد رشد کرد و به ۷۵/۱۰۶۹۸ واحد رسید. شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰، ۱۵/۶ واحد یا ۶/۰ درصد افزایش یافت و به ۷۹/۱۱۲۷ واحد رسید. شاخص نسدک کامپوزیت ۲۲/۱۷ واحد یا ۸/۰ درصد جهش کرد و به ۶۹/۲۳۰۵ واحد رسید.

روز دوشنبه پس از آن که صادرات آلمان به بالاترین سطح از اواخر سال ۲۰۰۸ تاکنون رسید، بورس‌های اروپا با افزایش روبه‌رو شدند. رشد صادرات آلمان نشان داد اقتصاد این کشور بسیار سریع‌تر از آنچه تصور می‌شد درحال بهبود است. شاخص داکس آلمان ۵/۱ درصد، شاخص فوتسی ۱۰۰ انگلستان ۵/۱ درصد و شاخص سی‌ای‌سی-۴۰ فرانسه ۷/۱ درصد جهش کرد.