گروه بین‌الملل- در ماه جولای تولیدات صنعتی چین کندترین رشد را طی ۱۷ ماه اخیر از خود نشان داد چون دولت سوداگری در املاک و سرمایه‌گذاری در کارخانجات با مصرف انرژی بالا و آلاینده را کاهش داد. در ماه ژوئن شاخص خرید مدیران ۱/۵۲ بود که در ماه جولای به ۲/۵۱ رسید. این کمتر از میانگین پیش‌بینی‌های اقتصاددانان در نظرسنجی بلومبرگ از ۱۵ اقتصاددان بود. آن‌ها پیش‌بینی کرده بودند که این رقم ۴/۵۱ باشد.

کند شدن رشد اقتصادی چین می‌تواند احیای اقتصادی جهان را که هم‌اکنون نیز با مشکلات زیادی روبه‌رو است، با خطرات تازه‌ای مواجه سازد. یک اقتصاددان بانک مریل لینچ آمریکا به نام لو تینگ می‌گوید: «اقتصاد چین در حال کند شدن است که علت عمده آن راهکارهای سختگیرانه در بخش املاک است.»

بزرگترین اقتصاد جهان، اقتصاد آمریکا، در فصل دوم سال جاری به دلیل کاهش هزینه مصرف‌کنندگان از بیم مشکل بیکاری، با گامی کندتر رشد کرد. انتظار می‌رود پس از آنکه محرک‌های اقتصادی موجب احیای اقتصاد جهانی می‌شود، از انگلستان گرفته تا ژاپن، تلاش دولت‌ها برای کاهش بدهی‌ها تقاضا را کاهش دهد. اما چین، بزرگترین صادرکننده جهان امسال با تقاضای زیادی برای صادراتش مواجه شد تا جایی که گفته می‌شود این صادرات به سطح پیش از بحران جهانی نزدیک شده است و از آن خواهد گذشت. از سوی دیگر تولیدات صنعتی چین در ماه ژوئن بیشترین کاهش را از سال ۲۰۰۸ تاکنون از خود نشان داده است. برایان جکسون یک استراتژیست بازارهای نوظهور از بانک رویال کاندا می‌گوید: «اگر صادرات چین تداوم یابد، کندی رشد اقتصادی آن می‌تواند معتدل بماند و نیازی به تغییر جهت سیاست‌ها نخواهد بود.»