اعلان جنگ فرانسه به القاعده

فرانسوا فیون، نخست‌وزیر فرانسه- عکس: GETTY IMAGES

این اعلان جنگ به دنبال کشته شدن یک فعال حقوق بشر انجام می‌شود گروه بین‌الملل‌-‌ فرانسه روز گذشته علیه شبکه تروریستی القاعده اعلان جنگ داد و در اولین اقدام به پایگاه این شبکه در شمال آفریقا حمله کرد. این اعلان جنگ پس از آن رخ داد که شبکه تروریستی القاعده یک امداد‌رسان فرانسوی را در ماه آوریل به گروگان گرفت و سپس او را به قتل رساند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتد‌پرس از پاریس، اعلان جنگ فرانسه به شبکه تروریستی القاعده تغییر بزرگ استراتژی از سوی این کشور در جنگ با تروریسم به شمار می‌رود؛ کشوری که پیش‌تر تلاش می‌کرد به جای آنکه مبارزه با تروریسم را علنی کند، در پشت پرده این کار انجام دهد.

فرانسوا فیون، نخست‌وزیر فرانسه، یک روز پس از آنکه نیکلا سارکوزی، رییس‌جمهوری این کشور خبر کشته شدن میشل ژرمانو را اعلام کرد، در سخنانی گفت: «ما در حال جنگ با القاعده هستیم.»

به گفته مقامات رسمی، ژرمانو که یک فعال حقوق‌بشر بود، در روز بیستم یا بیست‌و‌دوم آوریل - ۳۱ فروردین یا دوم اردیبهشت- در کشور مراکش توسط القاعده به گروگان گرفته شد و سپس به کشور مالی منتقل شد.سارکوزی با لحنی بسیار قوی و البته غیر معمول گفت: «این اقدام قاتلان بدون پاسخ نخواهد ماند.» سخنان بی‌سابقه سارکوزی در شرایطی بیان می‌شود که فرانسه همواره تلاش کرده‌ است به همراه متحدان منطقه‌ای خود در آفریقا؛ یعنی موریتانی، مالی، نیجر و الجزایر بدون جنجال و هیاهو همکاری کند.گروه‌های سلفی در سال ۲۰۰۶ به طور رسمی با گروه القاعده متحد شدند. این گروه‌ها بیشتر در منطقه ساحل که بخش‌هایی از موریتانی، مالی و نیجر را شامل می‌شود مستقر هستند.

مقامات رسمی می‌گویند که به احتمال زیاد فرانسه در آینده با تقویت پیمان‌های دو‌جانبه با این کشور‌ها تلاش خواهد کرد تا تروریست‌ها را رد‌گیری و آنان را دستگیر کند.

هروه مورین، وزیر دفاع فرانسه در همین‌باره به تلویزیون فرانس-‌۲ گفت: «القاعده تهدیدی جهانی است که نه تنها فرانسه و غرب که کل دنیا را نگران می‌کند.» مورین ادامه داد: «ما از مقامات محلی حمایت می‌کنیم تا عاملان و آمران این جنایت‌ها را دستگیر، محاکمه و در برابر عدالت مجازات کنند و بی‌تردید ما به آنها کمک خواهیم کرد.»

الجزایر، موریتانی، مالی و نیجریه در ماه آوریل مقر نظامی مشترکی را در عمق صحرا تشکیل دادند تا به تهدید‌های قاچاقچیان و گروه‌های جانبی القاعده پاسخ دهند. نیروی ویژه ایالات‌متحده هم در سال‌های اخیر نیروهای این چهار کشور را برای مبارزه با تروریسم آموزش داده‌اند.