بازگشت «یورو»به چهار سال پیش
نفت به زیر۷۰ دلار افتاد
دنیای اقتصاد- نگرانی از اینکه راهکارهای اتحادیه اروپا برای کاهش کسری بودجه، موجب کند شدن احیای اقتصادی ۱۶ کشور عضو این ناحیه میشود، موجب شد ارزش یورو به پایینترین حد طی ۴ سال اخیر برسد.
نفت به زیر۷۰ دلار افتاد
دنیای اقتصاد- نگرانی از اینکه راهکارهای اتحادیه اروپا برای کاهش کسری بودجه، موجب کند شدن احیای اقتصادی 16 کشور عضو این ناحیه میشود، موجب شد ارزش یورو به پایینترین حد طی 4 سال اخیر برسد.
در بازار داخلی نیز قیمت هر یورو در حالی ۲تومان دیگر از ارزش خود را از دست داد که دلار آمریکا با ۵ تومان افزایش قیمت، رکورد جدید ۱۰۴۴ تومان را در این بازار به دست آورد.
همزمان با سقوط بورسهای جهان روی داد
ارزش یورو به پایینترین حد در 4 سال گذشته رسید
استونی عضو یورو میشود، لهستان و لتونی نیز در راهند
گروه بینالملل- نگرانی از اینکه راهکارهای اتحادیه اروپا برای کاهش کسری بودجه، موجب کند شدن احیای اقتصادی 16 کشور عضو این ناحیه میشود، موجب شد ارزش یورو به پایینترین حد طی 4 سال اخیر برسد.
بنا به گزارش بلومبرگ، پیش از آنکه وزرای دارایی ناحیه یورو دیروز با هم دیدار کنند و پس از آنکه رییس بانک مرکزی اروپا، ژان کلود تریشه خواستار یک «جهش بزرگ» در قانونگذاری شد، ارزش این پول برای سومین روز متوالی در برابر ین کاهش یافت. ارزش پوند نیز به کمترین حد طی ۱۳ ماه اخیر رسید چون نخستوزیر بریتانیا، دیوید کامرون گفت که دولت پیشین این کشور تصمیمهای خود در زمینه هزینهها را «بسیار بد» اتخاذ کرده است و به علاوه گزارشی منتشر شد مبنی بر اینکه قیمتهای مسکن در انگلستان برای اولین بار در سالجاری سقوط کرده است.
کارشناسان بر این باورند که با توجه به تحولات اخیر اقتصادی در اروپا ارزش یورو طی هفته اخیر بیش از پیش کاهش خواهد یافت. یونان باید طی هفته جاری بخشی از بدهیهای خارجی خود را پرداخت کند و سایر کشورهای بحران زده اروپایی نیز برای بازپرداخت بدهیهای خارجی خود با چالشهای زیادی روبهرو هستند. به اعتقاد کارشناسان و تحلیلگران مالی بحران بدهی اروپا در شرایط کنونی محدود به یونان نیست و سایر کشورهای اروپایی نیز این خطر را احساس کردهاند. رشد اقتصادی 8/0 درصدی منطقه یورو در سه ماه نخست 2010 نیز به تشدید نگرانیهای بینالمللی دامن زده است. ژان کلود تریشه رییس بانک مرکزی اروپا نیز ضمن هشدار نسبت به بحران بدهی و کسری بودجه از کشورهای اروپایی خواست تا هزینههای بودجه را بیش از پیش کاهش دهند. در مبادلات دیروز بازارهای بینالمللی ارز، هر یورو در برابر 2234/1 دلار دادوستد شد که این رقم از آوریل 2006 میلادی بیسابقه است. کارشناسان مالی بر این باورند که اگر اتحادیه اروپا نتواند با اتخاذ سیاستهای مالی و اقتصادی مناسب اعتماد از دست رفته نسبت به بازارهای مالی و اقتصاد اروپا را برگرداند، ارزش یورو بیش از پیش کاهش خواهد یافت. کاهش
ارزش یورو به شدت به ارزش پوند انگلیس نیز ضربه زد و موجب کاهش شدید ارزش پوند شد. هر پوند انگلیس دیروز در برابر 4252 /1دلار داد و ستد شده است که پایینترین رقم از 31 مارس 2009 به شمار میرود. یک اقتصاددان ارشد از نشنال بانک ولینگتون میگوید: «این واقعیت که رهبران اروپایی نتوانستهاند اطمینان را در مورد پول واحد اروپا حفظ کنند، واقعیتی نگرانکننده است. بازارها اکنون بر راهکارهای ریاضتی پیشرو و تاثیری که آنها بر اقتصاد ناحیه یورو میگذارند، چشم دوختهاند.» اما تورم در اسپانیا در ماه آوریل برای اولینبار در تاریخ این کشور منفی شد. بر اساس گزارش موسسه ملی آمار اسپانیا مستقر در مادرید، که چهار روز پیش منتشر شد، قیمتهای مصرفکننده در این کشور به جز قیمت انرژی و غذای تازه، در ماه آوریل نسبت به یک سال پیش 1/0 درصد کاهش یافت و این در شرایطی است که این قیمتها در ماه مارس 2/0 درصد افزایش یافته بود. در چنین وضعیتی اتحادیه اروپا به استونی توصیه کرده است تا به عنوان هفدهمین عضو به منطقه یورو بپیوندد. بنا به گزارش روزنامه وال استریت ژورنال این در حالی است که برخی مقامهای بانک مرکزی اروپا نسبت به افزایش نرخ تورم استونی
و وضعیت اقتصادی این کشور هشدار میدهند. بر اساس قوانین اتحادیه اروپا هر کشوری که بخواهد رسما به عضویت منطقه یورو درآید نباید نرخ تورم بالاتر از 5/1 درصد میانگین سه کشوری که کمترین نرخ تورم را دارند، داشته باشد. مقامهای بانک مرکزی اروپا هشدار دادند تا زمانی که نرخ تورم استونی کاهش پیدا نکند این کشور نمیتواند به هدف ثبات قیمتها دست یابد. نگرانی شدیدی در خصوص وضعیت نرخ تورم استونی وجود دارد. گرچه بانک مرکزی اروپا به شدت نگران این مساله است ولی تصمیمگیر اصلی در این خصوص کمیسیون اروپا است. وزرای دارایی اروپا قرار است در ماه جولای در خصوص پیوستن استونی به منطقه یورو تصمیم گیری کنند. استونی تا کنون توانسته حمایت ایتالیا، بلژیک، یونان و اسلواکی را برای عضویت در منطقه یورو جلب کند. گرچه استونی 3/1 میلیون نفر بیشتر جمعیت ندارد و اقتصاد این کشور نیز سهم چندانی در اقتصاد اروپا ندارد ولی پیوستن این کشور به منطقه یورو در شرایط کنونی بحران مالی و اقتصادی آزمون بزرگی برای اروپا به شمار میرود. لهستان و لتونی نیز قصد دارند تا سال 2014 میلادی به منطقه یورو بپیوندند. بسیاری از تحلیلگران خبر پیوستن این کشورها به یورو را
اقدامی منفی برای ارزش یورو تلقی کردهاند.
سقوط بورسها
با تعمیق نگرانی از اوضاع اقتصاد اروپا و سقوط بیسابقه ارزش یورو طی 4 سال گذشته، بورسها نیز روز دوشنبه را با سقوط گذراندند.
ژان کلود تریشه، رییس بانک مرکزی اروپا در مصاحبهای با روزنامه اشپیگل چاپ دیروز گفت: «اقتصاد اروپا در دشوارترین وضعیت خود از زمان جنگ جهانی دوم یا حتی جنگ جهانی اول به بعد بهسر میبرد.» یک استراتژیست از مرکز فرست شانگهای سکیوریتیز در هنگکنگ میگوید: «بازارها نگرانند که یورو میتواند یک بحران مالی دیگر را بهبار آورد. البته من فکر نمیکنم این احتمال قوی باشد اما به هر حال بازارها از این موضوع در هراسند.» دیروز شاخص نیکی ۲۲۵ ژاپن با ۳۶/۲۶۰ واحد سقوط به ۲۰۲/۱۰ واحد رسید.
شاخص کاسپی کرهجنوبی با کاهشی 8/2 درصدی به 04/1,648 واحد رسید و شاخص ای اس ایکس 200 استاندارد اند پورز با کاهش 6/2 درصدی به 30/4,491 واحد رسید.شاخص عمده چین در شانگهای 6/3 درصد افت کرد، شاخص هنگسنگ هنگکنگ 5/2 درصد سقوط را شاهد شد. شاخص هند 3/2 درصد و شاخص تایلند 8/2 درصد افت کردند. سرمایهگذاران آسیایی نگرانند که مبادا راهکارهای یونان، پرتغال و اسپانیا برای کاهش هزینهها به بهبود اقتصاد ناحیه یورو ضربه بزند و تقاضا برای صادرات را کاهش دهد.
ارسال نظر