اقتصاد سارکوزی را از پای در میآورد
انتخابات محلی فرانسه دیروز برگزار شد و نظرسنجیها حکایت از شکست سنگین حزب سارکوزی به دلیل سوء مدیریت اقتصادی او دارد
عکس: AFP
انتخابات محلی فرانسه دیروز برگزار شد و نظرسنجیها حکایت از شکست سنگین حزب سارکوزی به دلیل سوء مدیریت اقتصادی او دارد احسان ابطحی
فرانسویها دیروز به پای صندوقهای رای رفتند تا در انتخابات محلی این کشور شرکت کنند. انتخاباتی که براساس پیشبینیهای انجام شده به شکست سنگین حزب نیکلا سارکوزی، رییسجمهوری فرانسه منجر خواهد شد. این انتخابات همچنین آخرین آزمون برای سنجش محبوبیت سارکوزی پیش از انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۲ خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، انتظار میرود رایدهندگان فرانسوی که با بحران جهانی اقتصاد دستوپنجه نرم میکنند به شدت حزب حاکم «جنبش اتحاد مردمی» موسوم به UMP را در انتخابات دو مرحلهای محلی فرانسه مجازات کنند. دور دوم انتخابات محلی این کشور قرار است یکشنبه هفته آینده-اول فروردین- برگزار شود.این انتخابات اولین انتخابات فرانسه از یک سال گذشته تاکنون است، یک سالی که با رکود شدید اقتصادی همراه بود و بیکاری را به بالاترین میزان خود در طول یک دهه اخیر رساند به نحوی که سه میلیون نفر در فرانسه شغل خود را از دست دادند.
پاتریشیا آبلا، زن ۴۱ سالهای که در یک شرکت بیمهای کار میکند، پس از رایدادن به سوسیالیستها در یک حوزه انتخاباتی در جنوب غرب پاریس گفت: «من باور ندارم که دولت ملی، رفاه اجتماعی را به خوبی مدیریت میکند چون نمونه آن وضعیت اشتغال است.»
کریستین الوار که ۴۷ سال سن دارد گفت که به اعضای محلی حزب سارکوزی رای داده، اما با این همه بر این باور بود که نتایج نهایی انتخابات بیش از هر چیز نشانگر انتقاد و نارضایتی از رهبران کنونی فرانسه است.انتخابات محلی فرانسه در شرایطی برگزار میشود که سارکوزی با پایینترین میزان محبوبیتش از سال ۲۰۰۷ میلادی که زمان انتخاب او به عنوان رییسجمهوری بود مواجه است و تحلیلگران سیاسی بر این باورند که او مثل قبل دیگر در انتخابات سال ۲۰۱۲ میلادی شکستناپذیر به نظر نمیرسد.
فدریک دابی، مدیر آژانس انتخاباتی IFOP که شکست وحشتناکی را برای حزب حاکم پیشبینی کردهاست در این مورد میگوید: «توازن قوا به شدت به نفع جناح چپ در حال تغییر است.»سوسیالیستها در حال حاضر ۲۰ منطقه از ۲۲ منطقه انتخاباتی فرانسه را در اختیار دارند. آنها همچنین چهار بخش از سرزمینهای خارج از فرانسه اما متعلق به این کشور را نیز در اختیار دارند.نتایج نظرسنجیها حکایت از این دارد که سوسیالیستها حتی میتوانند نتایج بهتری به دست آورند. به گفته خانم مارتین آئوبری، رهبر حزب سوسیالیست، آنها میتوانند با به دست آوردن ۲۶ منطقه فرانسه ضربه سنگینی به راستگرایان وارد نمایند.فدریک دابی همچنین در بخش دیگری از سخنانش گفت: «واضح است که انتخابات روز ۲۱ مارس-اول فروردین- انتخاباتی محلی است، اما ما در حقیقت به سمت مبارزات انتخاباتی ریاستجمهوری حرکت کردهایم.»
محبوب نبودن سارکوزی باعث شد که او خود را از مبارزات انتخاباتی کنار کشد و فرانسوا فیون، نخستوزیر فرانسه را برای مبارزات انتخاباتی و جذب آرای مردم مامور کند.
این همه در حالی است که ناظران انتخاباتی مشارکت بسیار اندکی را برای این انتخابات پیشبینی کردهاند، موضوعی که نشان میدهد مردم فرانسه تا چه اندازه اعتقاد خود را به توانایی سیاستمداران کشورشان برای حل بحران اقتصادی که در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ با آن دست به گریبان بودهاند، از دست دادهاند.
در آستانه انتخابات محلی، سارکوزی تلاش کرد تا این انتخابات را بیاهمیت جلوه دهد. او در اینباره گفت که حتی اگر ۲۱ عضو کابینه که در انتخابات محلی نامزد هستند هم در انتخابات شکست بخورند، هیچ تغییر عمدهای در کابینه ایجاد نخواهد شد.سارکوزی جمعه گذشته در پاسخ به روزنامه فیگارو گفت: «اجازه بدهید شفاف بگویم. انتخابات ۱۴ و ۲۱ مارس انتخاباتی محلی است. بنابراین انشعاب در آن هم منطقهای خواهد بود.»این رهبر ۵۵ ساله فرانسه با وعده بهبود وضعیت اقتصادی این کشور و کاهش بیکاری به پنج درصد به قدرت رسید، اما بدترین رکود اقتصاد جهانی پس از جنگ جهانی دوم او را ناچار کرد تا اولویتهای خود را تغییر دهد. حدود ۴۴ میلیون فرانسوی واجد شرایط شرکت در انتخابات هستند و قرار است ۱۸۸۰ نفر را به عضویت در شوراهای محلی انتخابات کنند، شوراهایی که اداره محلههای مختلف را در دست خواهند گرفت و میتوانند حمل و نقل؛ فراهم کردن آموزشهای ثانویه و نظارت بر توسعه اقتصادهای محلی را برعهده بگیرند.
آخرین نظرسنجیهای انجام شده پیش از انتخابات نشاندهنده این موضوع بود که حزب سوسیالیست و حزب UMP رقابت بسیار تنگاتنگی با یکدیگر خواهند داشت و هرکدام میتوانند ۳۰ درصد آرا به دست آورند، اما موضوع مهم اینجاست که سوسیالیستها میتوانند رایدهندگانی را که در دور اول به یک حزب شکستخورده دیگر رای دادهاند ترغیب کنند تا به آنها رای دهند.
همچنین بر اساس نتایج نظرسنجی موسسه CSA، انتظار میرود که جبهه ملی که حزبی راستگرا و افراطی به شمار میرود به رهبری ژان ماری لوپن بتواند ۱۰ درصد آرا را به دست آورد. بسیاری از کارشناسان براین باورند که این آخرین انتخاباتی خواهد بود که جبهه ملی فرانسه به رهبری ژان ماری لوپن در آن شرکت میکند.
ارسال نظر