روندها
تصمیم فدرال رزرو موجب سقوط بورسهای جهان شد
فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره وامدهی را تا یک چهارم واحد افزایش داد و آن را به ۷۵/۰ درصد رساند.
گروه بینالملل- پس از آن که بانک مرکزی آمریکا به طور غیرمنتظره نرخ بهره وام اضطراری بانکها را افزایش داد، روز جمعه بورسهای آسیا با کاهش روبهرو شدند. زیرا این نگرانی به وجود آمد که رشد اقتصادی در بزرگترین اقتصاد جهان کند خواهد شد. بورسهای اروپا نیز دچار کاهش شدند.
فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره وامدهی را تا یک چهارم واحد افزایش داد و آن را به ۷۵/۰ درصد رساند. در آغاز معاملات در اروپا شاخص فوتسی ۱۰۰ انگلستان ۲/۰ درصد کاهش یافت و شاخصهای داکس آلمان و سیایسی-۴۰ فرانسه ۶/۰ درصد سقوط کردند.
در آسیا، شاخص هنگ سنگ هنگ کنگ ۱۳/۵۲۸ واحد یا ۶/۲ درصد سقوط کرد و به ۰۲/۱۹۸۹۴ واحد رسید. شاخص میانگین نیکی ۲۲۵ ژاپن ۱۱/۲۱۲ واحد یا ۱/۲ درصد کاهش یافت و به ۵۸/۱۰۱۲۳ واحد رسید. شاخص کاسپی کره جنوبی ۲۹/۲۷ واحد یا ۷/۱ درصد افت کرد و به ۹۰/۱۵۹۳ واحد رسید.
روز پنجشنبه افزایش تولیدات منطقهای در آمریکا موجب سومین افزایش متوالی والاستریت شد و نگرانیها درمورد فروش اندک وال-مارت را جبران کرد.
شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۸۴ واحد افزایش یافت و افزایش این شخص طی هفته به حدود ۳۰۰ واحد رسید که بهترین عملکرد شاخص داوجونز از ماه نوامبر تاکنون بود.
در پی افزایش نرخ بهره وامهای اضطراری بانکها توسط فدرال رزرو آمریکا، پس از بسته شدن والاستریت فروش آینده شاخصها با کاهش روبهرو شد. این اقدام فدرال رزرو نرخ وامگیری مصرفکنندگان را تغییر نمیدهد؛ اما حاکی از آن است که سیاستگذاران به سراغ برخی از حمایتهای فوقالعاده اقتصادی که از سال ۲۰۰۷ تاکنون اجرا شدهاند، خواهند رفت.
افزایش شاخصها در روز پنجشنبه پس از گزارش فدرال رزرو فیلادلفیا رخ داد. این بانک اعلام کرد شاخص تولید منطقهای از ۲/۱۵ واحد در ماه ژانویه به ۶/۱۷ واحد در ماه فوریه افزایش یافته است. این گزارش ارزش سهام شرکتهای فرآوری مواد خام را افزایش داد؛ چراکه رشد تولید، موجب افزایش فروش خواهد شد. افزایش بازارسهام در ساعات اولیه معاملات اندک بود؛ زیرا فروشگاههای وال-مارت کاهش در فروش فصلی فروشگاههای آمریکا و پیشبینی ناامیدکنندهای را گزارش داد. وزارت کار آمریکا نیز اعلام کرد که طی هفته گذشته تعداد کارگرانی که برای نخستینبار به دنبال دریافت مزایای بیکاری بودند ۳۱۰۰۰ نفر افزایش یافت و به ۴۷۳،۰۰۰ نفر رسید. شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۶۶/۸۳ واحد یا ۸/۰ درصد افزایش یافت و به ۹۰/۱۰۳۹۲ واحد رسید. شاخص استاندارداند پورز ۵۰۰، ۲۴/۷ واحد یا ۷/۰ درصد رشد کرد و به ۷۵/۱۱۰۶ واحد رسید. شاخص نسدک کامپوزیت نیز ۴۲/۱۵ واحد یا ۷/۰ درصد جهش کرد و به ۷۱/۲۲۴۱ واحد رسید.
ارسال نظر