امنیت در اغما
دو انفجار تروریستی در عراق و پاکستان بیش از ۴۰۰ کشته و زخمی برجای گذاشت گروه بینالملل- با گذشت چندسال از حضور نظامی نیروهای بینالمللی به رهبری آمریکا در عراق هنوز هم سایه فعالیتهای تروریستی بر امنیت این کشور سنگینی میکند و هر روز خانوادههایی تازه داغدار اهل خانه میشوند. هرچند این روزها در عرصه سیاست عراق با تصویب نهایی قانون انتخابات، راه برای برگزاری رایگیری و حرکت جدیتر به سوی دموکراسی هموار شده است، در خیابانها ماجرای دیگری در جریان است که هنوز هم «امنیت» مقولهای است گمشده که نبودنش هر از گاهی با انفجاری مهیب به مردم و مسوولان این کشور یادآوری میشود. روز سهشنبه، تنها دو روز پس از آنکه قانون جدید انتخابات عراق به تصویب رسید، انفجارهایی مهیب در منطقه دولتی در بغداد، دهها کشته و زخمی به جای گذاشت. این برای سومین بار در سال جاری میلادی بود که منطقهای در بغداد که در آن ادارات، وزارتخانهها و سازمانهای دولتی قرار دارند، مورد سوءقصدی گسترده قرار میگرفت. در این حادثه چهار خودروی بمبگذاری شده در نزدیکی وزارت کشور، وزارت کار، یک دادگاه و یک دانشسرای هنر منفجر شدند و دهها نفر را در کام مرگ فرو بردند. تا بعدازظهر سهشنبه هنوز هم در مورد شمار کشتهشدگان و زخمیشدگان خبرهای متفاوتی وجود داشت اما پلیس عراق و منابع وزارت بهداشت این کشور آخرین آمار کشتهها و زخمیهای سلسله انفجارهای روز سهشنبه را ۳۰۹ تن اعلام کردند. بنابر این گزارش تا بعدازظهر دیروز بر اثر انفجارهای بغداد در مجموع ۱۱۲ تن کشته و ۱۹۷ تن زخمی شده بودند که حال برخی زخمیها وخیم گزارش شد. برخی تحلیلگران معتقدند انفجارهای اخیر در قلب عراق یعنی بغداد - پایتخت این کشور- در ماه اکتبر و در ماه اوت نشان دهنده تغییر تاکتیک حملات شبه نظامیان است. شبه نظامیان تصمیم دارند به جای به کار بردن حملات کوچک و پر شمار از حملات کمتر، اما با حجم بیشتر استفاده کنند.
لاهور پاکستان، روی موج انفجار
ناامنی در منطقه اما به انفجارهای عراق محدود نیست. کشورهایی چون افغانستان و پاکستان نیز سالهاست از سایه امنیت بیبهرهاند و هر لحظه امکان وقوع انفجاری تازه در مراکز پر رفت و آمد این کشورها وجود دارد.
یک روز پیش از آنکه دود ناشی از چهار انفجار تروریستی آسمان بغداد را فرا بگیرد، پاکستان نیز دستخوش ناامنیهای ناشی از دو انفجار تروریستی در شهر لاهور شد که در مجموع ۴۹ کشته و ۱۵۰ زخمی بر جای گذاشت. این دو انفجار دوشنبه بعدازظهر در خارج از فروشگاه «ماه» که یک فروشگاه پوشاک در لاهور، مرکز استان پنجاب است، رخ داد. منابع پلیس اعلام کردند که بمب اول در داخل یک کیوسک و دومی بر روی یک موتورسیکلت کار گذاشته شده بود. در این انفجارها ۴۹ تن از جمله تعدادی زن و کودک کشته شدند. فروشگاه ماه در یک منطقه شلوغ تجاری قرار دارد و اغلب پر از زنان و کودکان است. مقامهای اطلاعاتی ابتدا اعلام کرده بودند که دو بمب به فاصله ۳۰ ثانیه از یکدیگر و از طریق کنترل از راه دور منفجر شدهاند، اما کمی بعد اظهار داشتند یک عامل انتحاری، یکی از بمبها را به داخل فروشگاه برده و آن را منفجر کرده است. بر اثر این دو انفجار دهها خودرو و فروشگاههای اطراف به آتش کشیده شدند.
ارسال نظر