پیشبینی اروپا از پایان رکود
دنیای اقتصاد - اتحادیه اروپا دیروز اعلام کرد که به احتمال قریب به یقین رکود اقتصادی ناحیه یورو و اتحادیه اروپا در فصل سوم سال میلادی جاری پایان یافته است؛ در بیانیه این کمیسیون آمده است: «در شرایطی که احیای اقتصادی در کوتاهمدت به طرزی غافلگیرکننده افزایش خواهد یافت، میزان دوام آن در ابهام خواهد بود». شانزده کشوری که از یورو استفاده میکنند، در فصل چهارم سال ۲۰۰۸ در رکود فرو رفتند که بدترین رکود برای آلمان و فرانسه از زمان جنگ جهانی دوم تا کنون محسوب میشود. اتحادیه اروپا پیشبینی کرد
پایان رکود
شادی آذری- اتحادیه اروپا روز دوشنبه اعلام کرد که به احتمال قریب به یقین رکود اقتصادی ناحیه یورو و اتحادیه اروپا در فصل سوم سال میلادی جاری پایان یافته و رشد اقتصادی به حد مثبت نسبتا کمی رسیده است.
اتحادیه اروپا در پیشبینی تازهتر خود نسبت به پیشبینی ماه مه، تردید خود را نسبت به قدرت احیای اقتصادی بار دیگر تکرار کرد و اعلام کرد که پیشبینی قبلی خود را مبنی بر اینکه اقتصادهای ناحیه یورو و اتحادیه اروپا تا پایان سال میلادی جاری ۴درصد کوچکتر خواهند شد، تغییر نمیدهد.
بنا به پیشبینی تازه اتحادیه اروپا، هم اقتصادهای ناحیه یورو و هم اقتصادهای اتحادیه اروپا در فصل سوم سال جاری نسبت به دوره سه ماهه پیش از آن ۲/۰درصد رشد کردهاند. این اتحادیه پیشبینی کرده است که رشد اقتصادی این اقتصادها در فصل چهارم سال تنها ۱/۰درصد خواهد بود.
آمار رسمی مربوط به فصل سوم هنوز منشر نشده است و اظهار نظر اتحادیه اروپا برآوردی است که بر اساس رشد اقتصادی در هفتمین اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا مشاهده شده است.
کمیسیون اروپا به این دلیل پیشبینی خود را برای رشد سالانه اقتصاد تغییر نداده است که اقتصاد این ناحیه بدترین شرایط را در پایان سال ۲۰۰۸ و ابتدای سال ۲۰۰۹ سپری کرده است. این کمیسیون هشدار داده است «تردید همچنان موج میزند» که قدرت احیای اقتصادی چقدر خواهد بود.
در بیانیه این کمیسیون آمده است: «در شرایطی که احیای اقتصادی در کوتاهمدت به طرزی غافلگیرکننده افزایش خواهد یافت، میزان دوام آن در ابهام خواهد بود...اما اقتصاد ضعیف همچنان قربانیان خود را در بخش مشاغل و بودجههای عمومی خواهد گرفت.»
شانزده کشوری که از یورو استفاده میکنند، در فصل چهارم سال ۲۰۰۸ در رکود فرو رفتند. این اولین رکود ناحیه از زمانی بود که یورو به عنوان ارز رایج منطقه در سال ۱۹۹۹ مورد استفاده قرار گرفت و بدترین رکود برای آلمان و فرانسه از زمان جنگ جهانی دوم تا کنون محسوب میشود.
کمیسیون اروپا خواستار بستههای محرک اقتصادی و کمک برای بخش مالی شد تا این بخش بتواند در سال ۲۰۱۰ در جایگاه خود پا بر جا بماند. به علاوه این کمیسیون خواسته است یک استراتژی شفاف خروج از بدهکاری تدوین شود تا کشورهای عضو اتحادیه اروپا بتوانند بدهیهای بخش دولتی خود را بازپرداخت کنند. کمیسیون اروپا اعلام کرد نیاز است دولتها راهکارهایی را برای وامدهی بانکها در پیش گیرند تا اطمینان حاصل شود بانکها «آماده پرداخت وام به شرکتها و خانوارهایی که برنامه پسانداز دارند، با شرایط منطقی هستند.»
در آمار جداگانهای که آژانس آمار اتحادیه اروپا به نام یورواستت منتشر کرد آمده است که تولیدات صنعتی ناحیه یورو در ماه جولای ۳/۰درصد نسبت به ماه ژوئن و ۹/۱۵درصد نسبت به سال پیش سقوط کرد.
تولیدات انرژی این منطقه نیز با کندی کار کارخانجات در تابستان و سطح پایین تقاضا، ۲/۱درصد نسبت به ماه پیش کاهش یافت. تولید کالاهای غیر با دوام ۷/۰درصد نسبت به ماه ژوئن افزایش یافت؛ اما تولید کالاهای گرانقیمتتر و بادوام از جمله یخچال و مبلمان ۸/۰درصد سقوط کرد. تولید ماشینآلات کارخانهای نسبت به یکماه پیش ۸/۱درصد افت داشته است. میزان کاهش مشاغل در فصل دوم نسبت به سه ماهه اول سال میلادی جاری بالغ بر ۷۰۲،۰۰۰ شغل شد.
میزان اشتغال افراد نسبت به فصل پیش تا ۵/۰درصد و نسبت به سال پیش ۸/۱درصد سقوط کرد. تولیدات کارخانهای، ساختوساز، خدمات مالی، کشاورزی و تجارت، حملونقل و خدمات ارتباطات بیشترین میزان ریزش مشاغل را داشتهاند. بخشهای عمومی، بهداشتودرمان و آموزش بر تعداد کارکنان خود افزودند.
ارسال نظر