آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد
رشد تقاضای نفت منوط به اصلاح اقتصاد دنیا است
آژانس بینالمللی انرژی رشد تقاضای نفت در دنیا را منوط به رشد اقتصاد جهانی میداند. آژانس بینالمللی انرژی بر این باور است تا زمانی که اقتصاد دنیا به طور کامل از رکود اقتصادی خارج نشود و مشکلات زیر ساختی خود را حل نکند نمیتواند با راهاندازی صنایع تازه و کارخانههای مختلف زمینه را برای رشد مصرف نفت در دنیا فراهم کند.
مونا مشهدی رجبی
آژانس بینالمللی انرژی رشد تقاضای نفت در دنیا را منوط به رشد اقتصاد جهانی میداند. آژانس بینالمللی انرژی بر این باور است تا زمانی که اقتصاد دنیا به طور کامل از رکود اقتصادی خارج نشود و مشکلات زیر ساختی خود را حل نکند نمیتواند با راهاندازی صنایع تازه و کارخانههای مختلف زمینه را برای رشد مصرف نفت در دنیا فراهم کند. از طرف دیگر بحران اقتصادی دنیا و تاثیر آن روی زندگی مردم نیز سبب شده است تا حتی مصرفکنندگان خرد نیز در نحوه مصرف خود تغییراتی ایجاد کنند و با صرفهجویی زمینه را برای کاهش تقاضا فراهم آورند.
این مرکز در گزارش اخیر خود ضمن تغییر پیشبینی خود در مورد تقاضای نفت تا شش سال آینده نوشت: «سرعت بازسازی اقتصاد جهانی اصلیترین عامل در رشد تقاضای نفت در جهان در سالهای آینده خواهد بود. این مرکز در گزارش خود دو سناریوی مختلف را در نظر گرفته است.
یکی از این دو سناریو که سناریوی مثبت نام دارد بر این مبنا است که اقتصاد دنیا بازسازی شود و نرخ رشد تولید ناخالص داخلی جهان افزایش یابد. بر مبنای این سناریو تا سال ۲۰۱۲ میلادی اقتصاد دنیا با نرخ ۵درصد رشد خواهد کرد و تقاضای نفت در دنیا سالانه ۶/۰درصد ارتقا خواهد یافت.
در صورت تحقق این پیشبینی در سال ۲۰۱۴ میلادی ۸۹میلیون بشکه نفت در دنیا تقاضا خواهد شد و با ادامه این روند در سالهای بعد به تدریج تقاضای نفت به مرز ۱۰۰میلیون بشکه در روز میرسد. پیشبینی میشود این موضوع در سال ۲۰۳۰ میلادی محقق شود.
آژانس بینالمللی انرژی با اشاره به اینکه اقتصاد دنیا در حال تجربه عمیقترین رکود طی ۵۰ سال اخیر است نوشت: «در سناریوی منفی نرخ رشد اقتصادی دنیا تا سال ۲۰۱۲ میلادی برابر با ۳درصد پیشبینی شده است و در صورت تحقق این سناریو تقاضای نفت در دنیا نه تنها رشد نمیکند، بلکه سالانه ۲/۰درصد در هر سال تقلیل خواهد یافت. در این صورت در سال ۲۰۱۲ میلادی تقاضای نفت در جهان به ۹/۸۴میلیون بشکه در هر روز میرسد. در این شرایط تا رسیدن تقاضا به ۱۰۰میلیون بشکه در روز بیشتر از ۳۰ سال زمان لازم خواهد بود.
آژانس بینالمللی انرژی در گزار ش سال قبل پیشبینی کرده بود تقاضای نفت در دنیا در سال ۲۰۱۲ میلادی به ۱۴/۹۴میلیون بشکه در روز برسد. این پیشبینی زمانی ارائه شد که قیمت نفت بالا بود و این مساله سبب شده بود تا تولید نفت در جهان نیز هر روز بیشتر شود.در این برآورد متوسط قیمت نفت در سال ۲۰۱۴ میلادی برابر با ۶۱دلار آمریکا اعلام شده بود.
در گزارش آژانس بینالمللی انرژی تاکید شده است در سالهای آتی کشورهای غیر عضو سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی اصلیترین عامل رشد تقاضای نفت خواهند بود. زیرا کشورهای عضو این سازمان نه تنها در اثر بحران اقتصادی دنیا با کاهش تقاضا روبهرو شدند، بلکه در اثر ساخت منابع انرژی جایگزین وابستگی کمتری به نفت و فرآوردههای نفتی دارند. تقاضای نفت در این کشورها با سرعت کمتری رشد میکند. در کشورهای آمریکای شمالی تقاضا برای فرآوردههای نفتی در فاصله سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۴ میلادی ۴/۰درصد در سال تقلیل پیدا میکند. پیشبینی میشود در سال مورد بررسی تقاضای نفت در این منطقه به ۷/۲۳میلیون بشکه در هر روز برسد. آژانس بینالمللی انرژی در مورد دلیل کاهش تقاضای نفت در آمریکای شمالی مینویسد: اصلیترین مورد مصرف فراوردههای نفتی در آمریکای شمالی برای مصارف حملونقل است که رکود اقتصادی دنیا و تغییر سوخت مورد استفاده برای به حرکت درآوردن خودروها و وسایل نقلیه به خصوص با حمایتهای دولت اوباما در ایجاد سوختهای پاک و جایگزین برای خودروها سبب کاهش تقاضای نفت در این منطقه میشود.
پیشبینی میشود تا سال ۲۰۱۴ میلادی تقاضای نفت در قاره اروپا سالانه ۳/۱درصد کاهش پیدا کند و در سال ۲۰۱۴ میلادی تقاضای نفت در این منطقه به کمتر از ۱/۱۴میلیون بشکه در هر روز برسد. ایجاد سوختهای جایگزین، کاهش شمار خودروهای موجود در خیابانها در کنار استفاده مردم از وسایل نقلیه عمومی به جای وسایل شخصی از مهمترین عوامل تقلیل مصرف نفت و فرآوردههای نفتی در این منطقه است.
ارسال نظر