نیروهای اقتصادی قدرت کافی برای بازسازی سریع را ندارند
مونا مشهدی رجبی
صندوق بین‌المللی پول در گزارش اخیر خود که در اجلاس گروه هشت در ایتالیا ارائه داده است اعلام کرد اقتصاد دنیا خروج از عمیق‌ترین رکود بعد از جنگ جهانی دوم را آغاز کرده است اما نرخ بازسازی اقتصادی دنیا بسیار کند خواهد بود و بازگشت اقتصاد به ثبات روندی طولانی مدت است.

طبق برآورد تازه این مرکز در سال 2010-2009 میلادی نرخ رشد اقتصادی دنیا 5/0درصد بیشتر از برآوردهای قبلی خواهد بود که مهم‌ترین دلیل آن توسعه اقتصادی کشورهای آمریکا و ژاپن خواهد بود.
اقتصاد این دو کشور که در اثر بحران اقتصادی آسیب بزرگی متحمل شد و با نرخ بیشتر از ۳درصد منقبض شد در مسیر رشد قرار گرفته است و روزهای سخت به پایان رسیده است.
پیش‌بینی می‌شود در سال 2010 میلادی نرخ رشد اقتصادی جهان به 5/2درصد برسد که نسبت به برآوردهای قبلی بیشتر از 6/0درصد افزایش خواهد داشت.
اولیور بلانچارد اقتصاددان ارشد صندوق بین‌المللی پول در اجلاس گروه هشت اعلام کرد: «خبر خوب این است که نیروهای تضعیف‌کننده اقتصاد دنیا و تشدیدکننده رکود ضعیف تر شده‌اند، بنابراین سیر کاهشی اقتصاد ادامه پیدا نمی‌کند، ولی خبر بدی نیز وجود دارد و خبر بد این است که نیروهای بازسازنده اقتصاد توانایی کافی برای اصلاح سریع اقتصاد را ندارند و ضعیف هستند.»
طبق گزارش صندوق بین‌المللی پول شرایط مالی دنیا بهبود یافته است و سیاست‌های مداخله‌گر دولت‌ها باعث کاهش خطر فروپاشی سیستمیک اقتصاد شده است. این مرکز اعلام کرد با وجود تثبیت نسبی اقتصاد جهان در سال‌جاری میلادی کشورهای توسعه یافته و صنعتی همچنان روند نزولی خود را در سال جاری ادامه می‌دهند.
نرخ رشد اقتصادی کشورهای توسعه یافته تا نیمه دوم سال ۲۰۱۰ میلادی کاهشی خواهد بود و از نیمه دوم سال آینده رشد مثبت اقتصاد آغاز می‌شود. پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۰۹ میلادی نرخ رشد اقتصادی دنیا با نرخ ۴/۱درصد تنزل پیدا کند و در سال ۲۰۱۰ میلادی با اصلاح شرایط اقتصاد دنیا با نرخ ۵/۲درصد رشد خواهد کرد. صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد در سال‌جاری میلادی اقتصاد کشورهای توسعه یافته و صنعتی با نرخ ۸/۳درصد تنزل پیدا می‌کند و در سال بعد از آن نرخ رشد اقتصادی این کشورها ۶/۰درصد خواهد شد.
در این بخش جدول ارائه شده توسط صندوق بین‌المللی پول در مورد رشد اقتصادی دنیا در سال‌جاری و سال آینده میلادی را می‌بینید: