گروه بین‌الملل- مصرف‌کنندگان بیش از آنکه خرج کنند پس‌انداز می‌کنند و این امر موجب نگرانی سرمایه‌گذاران می‌شود. شاخص‌ها هفته معاملاتی ناآرامی را پشت سرگذاشتند. روز جمعه پس از آنکه وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد در ماه مه هزینه شخصی، درآمد و پس‌انداز افزایش یافته ‌است، شاخص‌ها وضع متفاوتی را ثبت کردند. مساله‌ای که سرمایه‌گذاران را نگران کرد این بود که نرخ پس‌انداز ۹/۶‌درصد افزایش یافت و به بالاترین رقم طی ۱۵ سال گذشته رسید درحالی که صرف هزینه‌ تنها ۳/۰‌درصد رشد کرد.

این روند نشان می‌دهد مصرف‌کنندگان درمورد صرف پولشان بسیار محتاط هستند. این امر برای اشخاص خوب است، اما در کوتاه مدت برای کل اقتصاد که برای رشد به شدت به هزینه مصرف‌کننده وابسته است خوب نیست.

اوایل هفته گذشته دولت آمریکا گزارش داد در فصل نخست تولید ناخالص داخلی با نرخ سالانه ۵/۵‌درصد کاهش یافته است. همچنان‌که نیمه نخست سال ۲۰۰۹ به پایان می‌رسد، نگرانی سرمایه‌گذاران در این مورد که آیا تا پایان سال اقتصاد بهبود خواهد یافت یا خیر افزایش می‌یابد.

این عدم قطعیت با ترکیبی از آمار امیدوارکننده و نگران‌کننده افزایش یافت. آمار اقتصادی متفاوت موجب شد بازار سهام هفته‌ای ناآرام را پشت‌سر بگذارد. شاخص داوجونز پس از آنکه در اوایل هفته گذشته با کاهش روبه‌رو شد، روز پنجشنبه ۱/۲‌درصد رشد کرد.

روز جمعه شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۰۱/۳۴ واحد یا ۴/۰‌درصد سقوط کرد و به ۳۹/۸۴۳۸ واحد رسید. شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰، ۳۶/۱ واحد یا ۲/۰‌درصد کاهش یافت و به ۹۰/۹۱۸ واحد رسید. شاخص نسدک کامپوزیت ۶۸/۸ واحد یا ۵/۰‌درصد افزایش یافت و به ۲۲/۱۸۳۸ واحد رسید.

طی هفته شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۱۰۱ واحد یا ۲/۱‌درصد سقوط کرد. شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰، ۳/۰‌درصد کاهش یافت و شاخص نسدک کامپوزیت ۶/۰‌درصد افزایش یافت. در طول سال شاخص داوجونز ۹/۳‌درصد کاهش داشته است درحالی که شاخص‌های استاندارد اند پورز ۵۰۰ و نسدک کامپوزیت افزایش داشته‌اند. دانشگاه میشیگان افزایش اعتماد مصرف‌کننده را در ماه ژوئن گزارش داد. پیش‌بینی تحلیلگران عدم تغییر در اعتماد مصرف‌کننده بود. اما حتی این گزارش نیز نتوانست موجب افزایش بازارسهام شود.

در دیگر معاملات شاخص راسل ۲۰۰۰ که مربوط به شرکت‌های کوچک‌تر است ۰۴/۴ واحد یا ۸/۰‌درصد افزایش یافت و به ۲۲/۵۱۳ واحد رسید.

خارج از آمریکا، شاخص فوتسی ۱۰۰ انگلستان ۳/۰‌درصد، شاخص داکس آلمان ۵/۰‌درصد و شاخص سی‌ای‌سی-۴۰ فرانسه ۱/۱‌درصد کاهش یافت. شاخص میانگین نیکی ژاپن ۸/۰‌درصد افزایش یافت.