ایسنا - باوجود تردید‌های آمریکا و ادامه بمب‌گذاری‌ها از سوی شبه نظامیان، دولت جدید پاکستان و شبه نظامیان طالبان اعلام کردند که گفت‌وگوهای صلح را به سرعت به پیش خواهند برد. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، یک سخنگوی شبه نظامیان پاکستان در پی بمب‌گذاری روز جمعه اعلام داشت به‌رغم قبول آتش بس در پاسخ به پیشنهاد صلح مطرح شده، شبه نظامیان همچنان حق انجام کشتار‌های انتقامی را برای خود محفوظ می‌دارد.

مولوی عمر، سخنگوی گروه طالبان پاکستان همچنین تاکید کرد که این گروه بر حمایت خود از حمله به نیروهای آمریکایی در افغانستان تاکید می‌کند. با این حال یک مقام ارشد اطلاعاتی پاکستان اعلام کرد توافق صلح پیشنهادی، آنها را از چنین اقداماتی منع خواهد کرد.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه‌ آمریکا این گفت‌وگوها را با مذاکرات گذشته بین شبه‌نظامیان و پرویز مشرف، رییس جمهور پاکستان مقایسه کرد که در سال گذشته در بحبوحه‌ انتقاد شدید مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه شبه نظامیان تنها به دنبال جمع شدن دوباره و طرح‌ریزی حملات بیشتر هستند، شکست خورد.

شان مک کورمک، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ما خواهیم دید که این سیاست پیشنهادی چه چیز به همراه خواهد داشت، تلاش‌هایی در این باره صورت گرفته که موفق نبوده است. پس از شکست توافقات، مشرف از قدرت نظامی شدید خود علیه شبه‌نظامیان طالبان و متحدان القاعده‌ای آن استفاده کرد. دولت حزب مردم پاکستان که تنها پنج هفته از عمر آن می‌گذرد، به دنبال فاصله گرفتن با روش‌هایی است که از سوی ایالات متحده پشتیبانی می‌شود و بسیاری معتقدند که تنها نظامی‌گری را تشدید داده است. دولت پاکستان اعلام کرده است که فرستادگانش در حال مذاکره با بزرگان قبیله بیت‌ا... محسود، رهبر طالبان در منطقه‌ی وزیرستان جنوبی هستند. این قبیله به پناه دادن به شبه نظامیان درگیر در حملات درون پاکستان و مرز‌های افغانستان متهم است. بیت‌ا... محسود یکی از اعضای این قبیله، گروه تحریک طالبان پاکستان را رهبری می‌کند و به عنوان یکی از رهبران ارشد طالبان محسوب می‌شود. وی به ارتباط با القاعده و مسوولیت برای بمب‌گذاری‌های انتحاری شامل ترور بی‌نظیر بوتو، نخست وزیر پیشین پاکستان متهم است. یک مقام ارشد دولتی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که پیش‌نویس یک توافقنامه ۱۵ موضوعی تحت مذاکره است که شامل یک تعهد قبیله محسود برای توقف حملات و هدف قرار دادن دولت پاکستان و نیز جلوگیری از استفاده از قلمرو آنها برای تروریسم در افغانستان است. یک مقام رسمی که خواست نامش فاش نشود نیز گفت: این پیش نویس شامل تعهد اخراج خارجی‌ها از مناطق قبیله‌‌ای نیز می‌شود. در مقابل نیز دولت به تدریج ارتش را از این مناطق خارج و نیز پروژه‌های عمرانی را اجرا و اشتغالزایی خواهد کرد و نیز هر گونه درگیری با سران قبایل را بررسی خواهد کرد. این مقام رسمی اظهار داشت: تبادل اسرا نیز تحت این توافقنامه انجام خواهد شد. مقامات رسمی دولتی به طور علنی اعلام کرده‌اند که گفت‌وگوهایشان با قبیله محسود در وزیرستان جنوبی و دیگر گروه‌ها در دیگر نقاط مناطق قبیله‌نشین تلاشی برای به انزوا کشاندن عناصر القاعده در مناطق مرزی که به نظر می‌رسد مکان پنهان شدن اسامه بن لادن باشد، است. مقامات اطلاعاتی اعلام کردند دولت می‌داند که سران قبایل در خصوص پیش‌نویس توافقنامه با شبه‌نظامیان بحث خواهند کرد اما نتایج این گفت‌وگوها نامشخص است. سخنگوی گروه تحریک طالبان پاکستان گفت، در صورتی که دولت خواسته‌های آنها را مبنی بر عقب نشینی ارتش و آزادسازی ۲۰۰ زندانی در تبادل با حدود ۱۰۰ تن از نیروهای امنیتی که از سوی شبه نظامیان اسیر شده‌اند، عملی کند، شبه نظامیان در سراسر منطقه آماده صلح هستند.