گروه بین‌الملل - گزارش درآمد کمپانی‌ها به وال استریت کمک کرد تا بر نگرانی درباره اعتماد مصرف‌کنندگان و تورم غلبه کند و دومین هفته پیاپی را با سود اندکی به پایان ببرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، وال استریت صبح را به دلیل افزایش قیمت نفت به ۱۱۹ دلار به هر بشکه و نیز افت شاخص اعتماد مصرف‌کنندگان با ناامیدی و تنزل در شاخص‌ها آغاز کرد. اما به تدریج سرمایه‌گذاران تصمیم گرفتند که توجه خود را به عوامل و دلایل وسیع‌تری متمرکز کنند. گزارش درآمد کمپانی‌ها که در طول فصل جریانی مثبت در بازار به وجود آمده، فعالان بازار را متقاعد کرد که تلاش‌ها و تدابیر دولت برای ثبات اقتصاد کارگر افتاده است. بنابراین با تمرکز بازار بر درآمد کمپانی‌ها جریان بازار به تدریج در جلسه بعد از ظهر تغییر پیدا کرد و شاخص رو به ترقی گذاشت. تام لیدون، رییس موسسه سرمایه‌گذاری در کالیفرنیا معتقد است به رغم تنزل شاخص اعتماد مصرف‌کنندگان به پایین‌ترین حد خود از دهه ۸۰ تاکنون سرمایه‌گذاران به این نتیجه رسیده‌اند که وضع اقتصاد آنقدرها هم بد نیست. شاخص اعتماد مصرف‌کنندگان در ماه آوریل به واحد ۶/۶۲ رسید که نسبت به ماه مارس ۹/۶ واحد کاهش نشان می‌دهد. تحلیل‌گران بازار می‌گویند هزینه مصرف‌کنندگان که خود بیش از ۷۰ درصد اقتصاد را تشکیل می‌دهند و گزارش درآمد مصرف‌کنندگان آینه‌ای برای آن به شمار می‌رود و نشان می‌دهد که فعالیت‌های اقتصادی در ایالات‌متحده و در سطح جهان همچنان قوی است. این خیلی بیشتر از اعتماد مصرف‌کنندگان اهمیت دارد.

قیمت نفت هم در دو هفته اخیر پیوسته میل به افزایش داشته است. در اوایل هفته انفجار در خطوط لوله در نیجریه و سپس شلیک ناوگان آمریکایی به دو قایق ناشناس در خلیج فارس از دلایل افزایش قیمت نفت به مرز ۱۲۰ دلار بود. در روز جمعه در نیویورک هر بشکه نفت به ۵۰/۱۱۹ دلار رسید، هرچند به تدریج به ۱۱۸ دلار تنزل یافت. برای بازار قیمت نفت به جهت میزان تاثیری که بر افزایش هزینه خانوارها و به طور کلی تورم می‌گذارد، اهمیت دارد، هرچند بسیاری از تحلیل‌گران با توجه به نتایج بازار در روزهای اخیر می‌گویند برای بازار در‌ حال‌حاضر، درآمدها مهم‌تر است و درآمد کمپانی‌ها و بانک‌ها به آن وخامتی که بازار انتظار داشت نبود، ضرر بسیاری از بانک‌ها تقلیل یافته بود و برخی دیگر سود و ضرری سربه‌سر داشتند که آشکار می‌سازد این بخش بحران‌زده اقتصاد توانسته است خود را جمع و جور کند.

شاخص داوجونز ۳۳/۰ یا ۴۳ واحد ترقی یافت و به واحد ۱۲۸۹۲ رسید. این شاخص در ساعات اولیه صبح حدود ۱۰۰ واحد از دست داده بود، اما توانست ضرر را جبران و اندکی هم سود دشت کند. شاخص استاندارد اندپورز که طول روز دچار نوسان بود، سرانجام روز را با ۹ واحد یا ۶۵/۰ درصد افزایش به پایان برد و به واحد ۱۳۹۸ رسید. شاخص سهام تکنولوژی نزدک که هنوز از افت درآمد مایکروسافت به خود نیامده است ۶ واحد یا ۲۵/۰ درصد تنزل کرد و به واحد ۲۴۲۳ رسید.

برای کل هفته شاخص سهام داوجونز ۴۳ واحد یا ۳۳/۰ درصد به دست آورد و به واحد ۱۲۸۹۲ رسید. شاخص استاندارد اندپورز ۵/۸ واحد یا ۵۴/۰ درصد ترقی کرد و به واحد ۱۳۹۸ رسید. شاخص سهام تکنولوژی نزدک ۲۰ واحد یا ۸۳/۰ درصد به دست آورد و به واحد ۲۴۲۳ رسید. در توکیو هم شاخص سهام نیکی در روز جمعه به دلیل افزایش در شاخص موسسات مالی و خودروسازی ترقی یافت. شاخص نیکی ۳۲۳ واحد یا ۴/۲ درصد به دست آورد و به واحد ۱۳۸۶۴ رسید. شاخص توپیکس ۳۲ واحد یا ۵/۲ درصد ترقی یافت و به واحد ۱۳۴۰ رسید.

هفته آینده منتظر اخبار مهمی درباره رشد تولید ناخالص داخلی، بیکاری و هزینه مصرف‌کنندگان است که اخبار مهم و تعیین‌کننده‌ای برای وال استریت به شمار می‌رود.