بازپرداخت مالیاتی طرح محرک اقتصادی در آمریکا آغاز شد
چکهای مالیاتی بوش همان کاسههای آش روزولت
گروه بینالملل - جورج بوش - رییس جمهور ایالات متحده آمریکا طرح پرداخت کمکهای نقدی را که قرار است مشکلات حاصل از افزایش قیمت انرژی و غذا را برای مردم حل کند، زودتر از موعد مقرر و از فردا (دوشنبه) آغاز میکند. به گزارش آسوشیتدپرس بوش روز جمعه گفت: این طرح محرک اقتصادی بر زندگی میلیونها خانوار آمریکایی در سراسر کشور تاثیر خواهد گذاشت. دموکراتهای کنگره گفتند آنها خیلی خوشحال هستند که چکهای طرح پرداخت کمکهای نقدی آماده است اما کمپانیهای چند ملیتی نفتی که در طرح اولیه تقویت اقتصادی از جمله کمپانیهایی بودند که باید به آنها کمک میشد، در حال حاضر از فهرست حذف شدهاند.اولین مرحله از پرداخت کمکهای نقدی مستقیما به حسابهای مردم واریز میشود.سرویس درآمد داخلی گفته است، اولین پرداختهای مستقیم زودتر از روز جمعه صورت نمیگیرد.جورج بوش گفت این پول قرار است جبران افزایش هزینههای سوخت و غذا را بنماید و همچنین به تقویت اقتصاد کمک کند تا از کندی و آهستگی فعلی درآید.تاکید بوش بر سوخت و غذا از اظهارات و سخنان قبلی وی از زمان تصویب این طرح متفاوت است.در آن زمان، بوش تاکید میکرد که برای کمک به رونق هزینه مصرف کنندگان این طرح را طراحی کردهاند. البته بوش در سخنان روز جمعه خود به این موضوع هم اشاره کرد و گفت: طرح کمکهای نقدی میتواند به خرید بیشتر مردم کمک کند.وی گفت، او امیدوار است وقتی مردم پول را دریافت کردند اقدام به خرید کنند و به این ترتیب به رونق اقتصاد کمک کنند.
با این همه به نظر میرسد تاکید بوش برای جبران هزینههای رو به افزایش سوخت و غذا حکایت از چالش عمیقتری دارد که فراتر از ایالات متحده و بحرانی جهانی است: تورم قیمت مواد غذایی به دلیل کمبود مواد غذایی است که به منزله حقیقت دشواری برای جهان به شمار میرود.جورج بوش رییسجمهوری آمریکا- در سخنانی تحریک آمیز گفت: خیلی آزاردهنده است که بگویم پول این چکهای پرداختی مستقیما به جیب اعضای اوپک میرود.
حقیقت ناراحت کنندهای که در حال حاضر وجود دارد این است که خانوارهای آمریکایی کل مبلغ این چکها را برای بنزین وگاز پرداخت میکنند که پیوسته قیمت آن رو به افزایش است. بوش در حالی این سخنان را بر زبان میآورد که کارشناسان و اقتصاددانان افزایش قیمت نفت را به کاهش ارزش دلار در بازارهای جهانی نسبت میدهند و کاهش ارزش دلار در سالهای اخیر سیاستی تقریبا عامدانه از سوی ایالات متحده برای مقابله با کسادی اقتصادی و افزایش سود حاصل از کالاهای صادراتی بوده است.
اخیرا خانم نانسی پلوسی- رییس کنگره- از دولت خواسته است که برای جلوگیری از افزایش قیمت، ذخایر نفتی خود را وارد بازار کند اما تاکنون ایالات متحده از این کار امتناع کرده است.
چارلز شومر یکی از دموکراتهای کنگره آمریکا گفت: در صورتی که دولت آمریکا مانع اوپک برای افزایش قیمت نفت نشود، مصرفکنندگان آمریکایی در تابستان برای هر گالن گازوئیل ۴دلار باید بپردازند و این در حالی است که هیچ چشماندازی از کاهش قیمت و بهبود وضعیت اقتصاد در پیش رو ندارد. از طرف دیگر خانم نانسی پلوسی گفت، درست است که مردم برای مقابله با قیمتهای فزاینده سوخت و غذا نیاز به این کمکهای نقدی دارند، اما برای حل این مشکل و نیز کمک به روند رشد اقتصادی نیاز به طرح محرک دیگری وجود دارد. وی گفت در حال حاضر مذاکره با برخی جمهوریخواهان کنگره را آغاز کرده است. جورج بوش رییسجمهور آمریکا باز هم برای توصیف وضع اقتصاد آمریکا از کلمه «کندی و آهستگی» استفاده کرد. وی تاکنون از اینکه بپذیرد اقتصاد کشور دچار کسادی است، امتناع کرده است، در حالی که تعداد زیادی از اقتصاددانان معتقد هستند که اقتصاد آمریکا دچار رکود اقتصادی است. وی گفت کاملا روشن است که رشد اقتصادی دچار کندی و آهستگی شده است، اما خوشبختانه ما علائم و عارضههای این کندی را شناسایی کردیم و اقدامات و تدابیر لازم را به کار گرفتهایم. بر اساس طرح تقویت اقتصادی، قرار است هر نفر ۶۰۰دلار و هر خانواده ۱۲۰۰دلار به اضافه ۳۰۰دلار برای کودکان پرداخت شود. این مبلغ بخشی از مبلغ ۱۶۸میلیارد دلاری اقتصاد آمریکا است. افرادی صلاحیت دریافت این کمک را خواهند داشت که فرم پرداخت مالیاتی خود را در سال ۲۰۰۷ پر کرده باشند. با اینکه دولت به نتایج این کمکها امیدوار است اما بسیاری از کارشناسان و اقتصاددانان این مشکل را ریشهدارتر از آن میدانند که با پرداخت پول به مردم حل شود. به اعتقاد این کارشناسان، مادام که بحران بخش مسکن حل نشود امیدی به بهبود وضعیت اقتصاد بزرگترین اقتصاد دنیا نمیرود. دولت هم که تا ابد نمیتواند به مردم کمک کند. به نظر میرسد بحران جهانی غذا که تاکنون بسیاری از کشورهای جهان با آن مواجه هستند و یکی از دلایل آن را استفاده آمریکا از شکر برای تولید اتانول به منظور مقابله با قیمت گران نفت میدانند، آسیبی جهانی به مردم جهان وارد کند و به طور کلی جهان را تهدید به قحطی کند که به نظر میرسید در دوران اقتصاد مدرن و جهانی مانند بیماری طاعون به خاطرهای تاریخی و بیماری متعلق به گذشته تبدیل شده است. اقتصاددانان علائم رکود اقتصادی دهه ۳۰ را در وضعیت کنونی اقتصاد میبینند. جورج بوش در حالی کسادی را انکار میکند که خود چارهای مانند روزولت برای این کسادی در نظر گرفته است. در آن زمان روزولت به مردم بیپول و درمانده کاسه آش اهدا کرد و بوش در قرن بیست و یکم، چکهای ۶۰۰دلاری.
ارسال نظر