هیلاری کلینتون هنوز هم بازنده است

گروه بین‌الملل - هیلاری کلینتون با برد در پنسیلوانیا، امیدهای خود را برای بقا در رقابت‌های مقدماتی انتخابات زنده نگهداشت، هرچند این برد، فاصله زیاد میان وی و رقیبش باراک اوباما را کاهش نداد. به گزارش سی‌ان‌ان، هیلاری کلینتون پس از این‌که خود را پیروز انتخابات پنسیلوانیا اعلام کرد، گفت: رسیدن به ۱۶۰۰ هیات نمایندگی در پنسیلوانیا راه وی را به کاخ سفید هموار خواهد کرد. هیلاری کلینتون تاکنون که بیش از ۹۰درصد آرا شمارش شده است ۶۶ هیات نمایندگی کسب کرده است و رقیب وی باراک اوباما ۵۷ هیات نمایندگی. حدود ۳۵ هیات نمایندگی دیگر هنوز باقی مانده است.

تحلیل‌گران معتقدند، برد ۱۰درصدی هیلاری کلینتون در انتخابات فقط توانسته است توجیهی برای ماندن وی در رقابت انتخاباتی باشد و او هنوز بازنده است. با این ۶۶ هیات نمایندگی، مجموع هیات‌های نمایندگی کلینتون به ۱۵۷۵ هیات نمایندگی و باراک اوباما ۱۷۰۵ هیات نمایندگی کسب کردند. نامزد دور نهایی باید حدنصاب ۲۰۲۵ هیات نمایندگی را به دست آورد.

هیلاری کلینتون در سخنرانی پس از انتخابات و اعلام پیروزی‌اش گفت، شما مردم به من گوش دادید و مرا انتخاب کردید. با دو جنگ در خارج از خانه و بحران اقتصادی در داخل خانه شما می‌دانید کشور با چه چالش‌های بزرگی مواجه است. اما همچنین شما امکانات را می‌دانید و این‌که چه کسی آماده است تا بتوانند این مسائل را مدیریت کند. البته خانم کلینتون اعتراف کرد که نتوانسته در جمع‌آوری پول مانند رقیب قدرتمند خود موفق عمل کند.

باراک اوباما که بلافاصله پس از انتخابات به هیلاری کلینتون تبریک گفت و راهی ایندیانا شد که دو هفته بعد انتخابات مقدماتی برگزار می‌کنند، گفت ما در فعالیت انتخاباتی هفته‌های اخیر موفق عمل کردیم و توانستیم میزان فاصله خود را با خانم کلینتون کم کنیم. در نظرسنجی‌های ماه فوریه باراک اوباما ۲۰درصد از کلینتون عقب بود، اما در هفته‌های اخیر توانست آن را به ده درصد کاهش دهد. براساس همین نظرسنجی‌های کارگران یقه‌سفید، زنان خانه‌دار، سالمندان و دارندگان مجوز اسلحه از جمله کسانی بودند که به کلینتون رای داده‌اند که در هفته‌های اخیر از هیچ حرکت و سخن تند روانه‌ای که ورق را به نفع او بازگرداند، کوتاهی نکرده است.در تازه‌ترین و عجیب‌ترین اظهارنظر، هیلاری کلینتون در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ABC گفت اگر من رییس‌جمهوری شوم، به ایران حمله خواهم کرد. ما حتی قادر خواهیم بود ایران را محو کنیم: وی افزود این خیلی ناراحت کننده است، اما کسانیکه ایران را اداره می‌کنند باید این را بدانند. خانم کلینتون که به اعتقاد تحلیل‌گران و منتقدانش این سخنان را برای جلب رای و کمک مالی می‌زند، از تجربه جورج‌بوش در حمله به عراق درس نگرفته است. حتی رییس‌جمهوری کنونی ایالات‌متحده که به جنگ‌طلبی شهرت دارد، تاکنون صریحا سخنی درباره حمله به ایران نگفته است. هیلاری کلینتون که باتوجه به آمار و نظرسنجی‌ها می‌داند که در کارولینای شمالی وضع خوبی ندارد و به دلیل اکثریت جمعیت سیاه‌پوست این ایالت، اوباما پیشتازی قطعی دارد، به نحوی که می‌تواند برد ده درصدی وی در پنسیلوانیا را خنثی کند، امید به هیات‌های نمایندگی سوپر دارد. این در حالی‌که است که اوباما توانسته است به تدریج نظر تعداد بیشتری از رفقای حزبی را به خود جلب کند و از میزان حمایت کلینتون درمیان رفقای حزبی کاسته شده است و برخی از حامیان اولیه وی، رای خود را پس گرفته‌اند. به اعتقاد تحلیل‌گران امیدهای کلینتون برای سبقت‌گرفتن از باراک اوباما تقریبا از میان رفته است و در ایالت‌های باقیمانده وی پشت سر اوباما قرار دارد. این در حالی است که مقامات حزب دموکرات از این رقابت فرساینده خسته و نگران هستند و معتقد‌ند که این رقابت می‌تواند موضع آنها را در انتخابات نوامبر تضعیف کند و به همین دلیل از کلینتون خواسته‌اند از رقابت‌ها کناره‌گیری کند، اما کلینتون که امید زیادی به پنسیلوانیا داشت، زیر بار حرف رفقای حزب نرفت. شاید نتایج انتخابات در کارولینای شمالی و ایندیانا سرانجام وی را ناگزیر از کناره‌گیری کند.