گروه بین‌الملل- لئونید فیرون، رییس یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های نفتی روسیه گفت: صادرات نفت روسیه به اروپا به دلیل کاهش سطح تولید و عرضه در آینده مورد تهدید قرار گرفت.

به گزارش بی‌بی‌سی، وی گفت: روسیه باید حدود یک تریلیون دلار صرف توسعه ذخایر جدید کند، اگر بخواهد سطح تولید فعلی را حفظ کند. آمار و ارقام جدید نشان می‌دهد که عرضه نفت روسیه یک‌درصد در فصل اول سال ۲۰۰۸ کاهش یافته است. انتشار این سخنان دولت در روزهایی که قیمت نفت به ۱۱۴ دلار برای هر بشکه جهش پیدا کرده است، فشارها بر قیمت نفت را افزایش خواهد داد.کاهش شگفت‌انگیز میزان عرضه نفت روسیه که یکی از بزرگ‌ترین کشورهای صادر کننده نفت است، نگرانی از کاهش عرضه نفت در دهه آینده را که یقینا تقاضا هم افزایش خواهد یافت افزایش داده است.

براساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی روسیه در فصل اول سال ۲۰۰۸ میانگین ۱۰میلیون بشکه برای هر روز داشته است که نسبت به همین مدت در سال گذشته یک درصد کاهش نشان می‌دهد. مقامات روسیه دلیل این کاهش در عرضه را شرایط آب و هوایی بد در سیبری می‌دانند که حفاری را با مشکل مواجه ساخته است.در واقع این کاهش به‌رغم قول‌ها و وعده‌ها درباره افزایش عرضه نفت است. لئونید فیرون مشاور لوک اویل در مصاحبه‌ای با وال‌استریت ژورنال اظهار تردید کرد که افزایش عرضه نفت روسیه تداوم یابد.

وی توضیح داد در حالی که حفاری و استخراج در سیبری به کندی پیش می‌رود و هزینه زیادی در بر دارد تداوم افزایش عرضه نفت نه عقلانی است و نه صرفه اقتصادی دارد.

وقتی بهره‌وری کاهش یابد، شما حفاری را باید افزایش دهید و این نیاز به تاخیر و تعویق وکاهش در زمینه دیگری دارد. وی برای اینکه روسیه را از اتهاماتی مبنی بر کاهش آگاهانه صدور نفت و استفاده از نفت به عنوان اهرم فشار بر همسایگان اروپایی‌اش، گفت همان مشکلاتی که برای حفاری و استخراج در حال حاضر در آلاسکا وجود دارد، در سیبری هم می‌توان دید. کارشناسان انرژی معتقدند، صنعت انرژی روسیه، با بحرانی مواجه است که ناظران و تحلیلگران مستقل تا به حال در این بارهسخن گفته بودند. مینمائیل کردتکین رییس موسسه سرمایه‌گذاری نفت روسیه گفت کاهش عرضه نفت در روسیه سال‌ها ادامه خواهد داشت. وی افزود روسیه دیگر تنها به صادرات انرژی متکی نخواهد بود.