پترائوس در برابر نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا

گروه بین‌الملل- ژنرال پترائوس فرمانده ارشد نیروهای آمریکایی در عراق دیروز گزارش خود را درباره وضعیت عراق و چگونگی موفقیت‌ نیروهای آمریکایی در برقراری امنیت در این کشور به کنگره ارائه داد، اما امید کمی وجود دارد که قبل از شروع به کار رییس‌جمهور جدید ایالات متحده، امنیت با ثباتی درعراق شکل‌گیرد. سه‌ کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری از جمله مستمعان گزارش ژنرال درباره عراق بودند و قطعا در این باره که ژنرال قصد دارد زمان اولین خروج بخشی از نیروهای آ‌مریکایی را که جولای تعیین شده است به تعویق بیاندازد، سوال خواهند کرد. این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که خشونت‌ها افزایش یافت و دستاوردهایی را که سال گذشته به دست آمده بود مورد تهدید قرار داد. به این ترتیب به نظر می‌رسد تا پایان دوره بوش حدود ۱۳۰۰۰۰‌ سرباز آمریکایی از عراق خارج شوند. در طول دو روز رایان کروکر سفیر آمریکا در عراق و ژنرال پترائوس گزارشی درباره دستاوردها ارائه خواهند داد که پس از افزایش نیروهای نظامی آمریکا در عراق در سال گذشته، حاصل شده است، در واقع افزایش نیروها به منظور فراهم آوردن محیطی آرام برای سیاستمداران عراقی صورت گرفت تا در آن بتوانند امور قانونگذاری و سیاسی را برای برقراری آشتی و مصالحه بین گروه‌های مختلف در عراق به پیش ببرند. افزایش خشونت در هفته‌های اخیر در عراق باعث شده است که جنگ عراق بار دیگر به کانون مجادلات و مباحث انتخابات ریاست‌جمهوری باز گردد. رهبران دموکرات‌ها انتقاد زیادی از طرح پترائوس برای تعویق خارج‌کردن نیروهای آمریکایی از عراق دارند. آنها معتقدند افزایش نیروهای نظامی در عراق، پیشرفت سیاسی در این کشور را عقیم می‌گذارد و این باعث می‌شود که جورج‌بوش هیچ راهی جز درگیری در این منازعه را نداشته باشد.

سناتور جوزف بایدن از دلوور و رییس کمیته روابط‌ خارجی سنا معتقد است، طرح رییس‌جمهور این است که حل این مشکل را بر عهده رییس‌جمهوری بعدی بگذارد. وی گفت: من فکر نمی‌کنم که آنها می‌دانند چه باید بکنند. هیچ نشانه‌ای از یک طرح سیاسی وجود ندارد. هر سه کاندیدای انتخابات یعنی سناتور جمهوری‌خواه جان‌مک‌کین و نمایندگان دموکرات‌ها، باراک اوباما و هیلاری کلینتون از پترائوس و کروکر مستقیما سوال خواهند کرد و انتظار می‌رود از فرصت حضور این دو در کنگره استفاده کنند و دیدگاه‌های خود را درباره جنگ کهنه ۵ ساله بر روی آنتن‌ها بفرستند. مک‌کین که قرار است پترائوس را سوال‌پیچ کند، روز دوشنبه گفت پیشرفت استراتژی افزایش نیرو در عراق انکارنکردنی است. وی گفت: رفقای دموکرات او وعده‌های بی‌حد داده‌اند که مطمئنا نمی‌توانند به آنها وفا کنند و سریعا نیروهای آمریکایی را از عراق خارج کنند.

اما باراک اوباما پیشتاز دموکرات‌ها گفت: کسی که تعهد آشکار و سفت و سختی به جنگ بدهد، «رهبر شکست» خواهد بود. موفقیت‌های امنیتی در عراق محدود بوده‌اند و خود مقامات آمریکایی آنها را متزلزل و شکننده می‌دانند، چنانکه به آسانی می‌تواند اوضاع تغییر کند و خشونت، سراسری و فراگیر شود.تحلیلگران معتقدند در حال حاضر جنگ درونی شیعیان در بغداد و شهر نفتی بصره امنیت را در کشور کاملا زیر سوال برده است. در این درگیری‌ها بیش از صدها تن کشته شده‌اند. ایالات متحده در حال حاضر ۱۶۰۰۰۰ نیرو در عراق دارد. مطابق طرحی که در سال گذشته اعلام شد، وزارت دفاع آمریکا در حال خارج کردن حدود ۲۰۰۰۰ نیرو تا اواسط جولای از عراق است و بسیاری از تحلیل‌گران و کارشناسان امنیتی از تصمیم تعویق خروج حمایت کرده‌اند و می‌گویند فرماندهان نظامی برای ارزیابی وضعیت پس از افزایش نیرو به زمان احتیاج دارند.