گروه بین‌الملل- افزایش قیمت نفت به ۱۰۸دلار برای هر بشکه در اولین روز هفته برای وال استریت، موجب شد تا جریان تنزل شاخص‌ها در وال‌استریت در این هفته هم ادامه پیدا کند.

به گزارش رویتر از نیویورک، آمار و ارقام اقتصادی هم که در روز دوشنبه منتشر شد، به جای اینکه به کمک سرمایه‌گذاران بیاید به جریان منفی و افزایش نگرانی در بازار کمک کرد. گزارش درآمد موسسات اقتصادی اعطاکننده وام حاکی از ضرر شدید بسیاری از این موسسات کوچک و بزرگ بود، بیره استرن، تورن بورگ و کانتری واید از جمله این موسسات بودند. خبر ضرر موسسات مالی بر خبر افزایش فروش مک دونالد در ماه فوریه سایه انداخت و آن را در بحبوحه افزایش تورم و به ویژه افزایش قیمت غذا که فی‌نفسه می‌تواند خبر خوبی برای بازار به شمار رود، از اهمیت ساقط کرد. به نظر می‌رسد در حال حاضر بازار به لحاظ روانی در افسردگی کامل به سر می‌برد، زیرا هیچ افق روشنی پیش روی خود ندارد. رایان ویتریک، استراتژیست موسسه تحقیقاتی و سرمایه‌گذاری شافر گفت: در دو سه روز آینده بازار قرار نیست هیچ گزارش مهم و بزرگی به نحوی که جهت بازار را تعیین کند، دریافت کند و خبرهایی که قرار است در روزهای پنج‌شنبه و جمعه منتشر شود، اخباری است که آخرین نشانه‌ها را از وضعیت اقتصاد با خود خواهند داشت و به ظن و گمان درباره رکود آری یا رکود خیر پایان خواهد بخشید. در حال حاضر مقامات با اینکه طرح تقویتی ارائه کرده‌اند و آمار اشتغال کاهش چشمگیری داشته است، از اینکه بپذیرند کشور در شرایط کسادی به سر می‌برد، اجتناب دارند و معتقدند آنچه در حال حاضر کشور دچار آن است، کندی جریان رشد اقتصاد است و نه کسادی.

شاخص سهام داوجونز روز دوشنبه ۱۵۴واحد یا ۲۹/۱درصد از دست داد و به واحد ۱۱۷۴۰ رسید که از اکتبر ۲۰۰۶ تاکنون پایین‌ترین رقمی بوده که شاخص داوجونز رسیده است. شاخص سهام استاندارد اندپورز ۲۰واحد یا ۵۵/۱درصد از دست داد و به واحد ۱۲۷۳ رسید، در حالی که شاخص سهام تکنولوژی نزدک ۴۳ واحد یا ۹۵/۱درصد تنزل یافت و به واحد ۲۱۶۹ رسید.

در وال‌استریت، امید سرمایه‌گذاران به تنزل مجدد کاهش نرخ بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا شد، اما سرمایه‌گذاران نگران هستند که وضعیت اقتصاد به حدی وخیم باشد که کاهش نرخ بهره هم دردی را از مشکلات متعدد بازار دوا نکند. بازارهای سهام آسیایی، اما روز سه‌شنبه را دلایلی اندک برای رونق به رغم تنزل وال‌استریت یافتند.

توقف کاهش ارزش دلار در مقابل ین، یکی از عوامل مهم تقویت‌کننده بازارهای آسیا در روز سه‌شنبه بود. بنابراین رونق روز سه‌شنبه به رغم محدود بودن میزان معاملات باعث شد تا شاخص‌های سهام در بازارهای مختلف آسیایی بتوانند اندکی از ضرر بزرگ روزهای اخیر را جبران کنند. شاخص سهام نیکی ۱۲۶واحد یا ۰۱/۱درصد به دست آورد و به واحد ۱۲۶۵۸ رسید. شاخص سهام توپیکس هم ۱۱واحد یا ۸۸/۰درصد افزایش یافت و به واحد ۱۲۳۵ رسید. رونق توکیو در حالی اتفاق افتاد که در ساعات اولیه صبح شاخص نیکی ۱۰۰واحد از دست داده بود، اما عزم سرمایه‌گذاران برای خرید سهام ارزان شد. جریان مثبت در بازار رقم زده در هنگ‌کنگ هم شاخص هنگ‌سنگ ۵/۰درصد به دست آورد. در بازار معاملات ارزی روز سه‌شنبه در توکیو ارزش دلار در مقابل ین و یورو نسبتا ثابت بود. هر دلار در مقابل ۷۱/۱۰۱ ین معامله شد. روز دوشنبه هر دلار در مقابل ۰۴/۱۰۲دلار معامله شده بود. نرخ برابری یورو در مقابل دلار هم به ازای هر یورو ۵۳۶۰/۱دلار بود که نسبت به روز قبل که هر یورو به ازای ۵۳۸۳/۱دلار معامله شده بود، ارزش دلار تغییر چندانی را نشان نمی‌داد.