در دومین مرحله از انتخابات درون حزبی
هیلاری کلینتون بر باراک اوباما پیروز شد
گروه بینالملل- با پایان یافتن شمارش آرا در ایالت نیوهمشایر مشخص شد که هیلاری کلینتون در حزب دموکرات و جان مککین در حزب جمهوریخواه توانستهاند پیروز دومین مرحله انتخابات درون حزبی در ایالات متحده باشند. این دو نفر نخستین پیروزی خود را در این رقابتها به دست آوردند. در این میان پیروزی هیلاری کلینتون بر رقیب سیاهپوست خود، باراک اوباما بیش از هر چیز محافل رسانهای را به سوی خود جلب کرد. هیلاری کلینتون که در ایالت آیووا از اوباما شکست خورده بود، توانست در ایالت نیوهمشایر با کسب ۳۹درصد آرا به پیروزی برسد. باراک اوباما ۳۶درصد آرا را به خود اختصاص داد و جان ادواردز هم ۱۷درصد آرا را کسب کرد.
بیل ریچاردسون آخرین نامزد دموکرات نیز تنها ۵درصد آرا را کسب کرد. به طور معمول کاندیداهایی که کمتر از ۵درصد آرا را به دست آورند از دور رقابتها کنارهگیری میکنند.
در اردوگاه جمهوریخواهان، جان مککین فرماندار سابق آرکانزاس توانست با ۳۷درصد آرا در صدر نامزدهای جمهوریخواه قرار بگیرد. میت رامنی جوانترین کاندیدای جمهوریخواه ۳۲درصد آرای مردم در نیوهمشایر را به دست آورد. مایک هاکبی که در ایالت آیووا توانسته بود رای اول جمهوریخواهان باشد در نیوهمشایر فقط ۱۱درصد آرا را به دست آورد. رودی جولیانی که پیش از شروع رقابتهای درون حزبی امید اول جمهوریخواهان به حساب میآمد در ایالت نیوهمشایر با ۹درصد آرا در جای چهارم قرار گرفت. جولیانی در آیووا نیز شکست سختی خورده و سوم شده بود. ران پال آخرین کاندیدای جمهوریخواه نیز توانست ۸درصد آرا را کسب کند. اما نکته جالب توجه اینکه جان مککین در انتخابات مقدماتی سال ۲۰۰۰ میلادی نیز توانست در مرحله مقدماتی در ایالت نیوهمشایر به پیروزی برسد اما در نهایت نامزدی نهایی را به رقیب خود جورج بوش واگذار کرد.
به دنبال اعلام پیروزی غیرمنتظره هیلاری کلینتون در ایالت نیوهمشایر، باراک اوباما به او تبریک گفته و سپس خطاب به هوادارانش در شهر نشوا گفت: ما هنوز میتوانیم همه چیز را تغییر داده و زمینه را برای پیروزی اولین رییسجمهوری سیاهپوست ایالات متحده فراهم کنیم.
پیروزی هیلاری کلینتون از آن رو غیرقابل پیشبینی بود که تمامی نظرسنجیها از پیروزی اوباما با یک فاصله نسبتا زیاد خبر میدادند. برخی از این نظرسنجیها فاصله ۱۰درصدی را پیشبینی میکردند. پیروزی در ایالت نیوهمشایر برای هیلاری کلینتون اهمیت فراوانی داشت چرا که او با از دست دادن پیروزی در ایالت نیوهمشایر ممکن بود شانس انتخاب شدن به عنوان نامزد نهایی حزب دموکرات را از دست بدهد. این سناتور ۶۰ساله ایالت نیویورک هم اکنون در نظرسنجیهای سراسری ایالات متحده از بقیه رقبای خود جلوتر است. هیلاری کلینتون نیز در اولین واکنش به این پیروزی آن را فرصتی دوباره دانست و از هواداران خود بابت این آرا تشکر کرد.
بیل کلینتون نیز دقایقی برای هواداران همسرش ساکسیفون نواخت.
در آن سو، در مقابل ستاد مرکزی انتخاباتی جمهوریخواهان هواداران جان مککین دست به شادمانی زده و با تکان دادن پرچمهای کشورشان پیروزی مک کین برمیت رامنی فرماندار سابق ایالت ماساچوست را که در آیووا برنده شده بود، جشن گرفتند. به عقیده تحلیلگران موضعگیری جان مککین در برابر جنگ عراق اصلیترین دلیل پیروزی او است.
جان مک کین تنها نامزد جمهوریخواه است که با جنگ عراق و سیاستهای جنگطلبانه جورج بوش به صورت علنی مخالفت کرده است و سومین مرحله مقدماتی انتخابات ریاستجمهوری ایالت متحده در روز ۱۵ ژانویه در ایالت میشیگان برگزار خواهد شد.
ارسال نظر