گروه بین‌الملل- افزایش قیمت نفت به ۱۰۰دلار برای هر بشکه و انتظار بازار برای گزارش اداره کار ایالات متحده درباره اشتغال سبب رکود و سکون وال استریت در روز پنج‌شنبه شد. این در حالی است که بازار سهام توکیو روز جمعه بدترین روز خود را در یکسال و نیم اخیر سپری کرد. به گزراش رویتر از ایالات متحده افزایش قیمت نفت در روز چهارشنبه باعث افزایش نگرانی‌ها درباره وضعیت اقتصاد و از طرف دیگر زایل شدن، امیدواری سرمایه‌گذاران به گزارش اشتغال مناسب و امیدوارکننده شد. با اینکه اداره کار ایالات متحده گزارش داده است که تعداد درخواست‌ها برای بیمه بیکاری در هفته گذشته کاهش یافته است و این نوید گزارش خوب اشتغال را می‌دهد؛ اما افزایش قیمت نفت که خود خطر تورم را افزایش می‌دهد، لطف و امتیازات آن گزارش قبل از انتشار را از بین برد. تحلیل‌گران می‌گویند، نفت گران‌تر نگرانی درباره تورم را افزایش داد و مهم‌تر آنکه بانک مرکزی ایالات‌متحده سیاست کاهش نرخ بهره را برای ایجاد تحرک اقتصادی متوقف کرد. تحلیل‌گران بازار می‌گویند، بازار نگران تورم است که بزرگ‌ترین ریسک سال ۲۰۰۸ است.

شاخص سهام داوجونز در روز پنج‌شنبه ۱۳ واحد یا ۱۰/۰درصد به دست آورد و به واحد ۱۳۰۵۶ رسید. شاخص استاندارد اندپورز تقریبا تغییر خاصی پیدا نکرد و شاخص سهام تکنولوژی نزدک ۷واحد یا ۲۷/۰درصد از دست داد و به واحد ۲۶۰۳ رسید. عملکرد بازار در روزی که نفت به بیش از ۱۰۰دلار برای هر بشکه رسیده بود، بد نبود. آنچه سبب توقف و سکون در روز پنج‌شنبه شده بود، انتظار برای گزارش اشتغال بود. به اعتقاد برخی از تحلیل‌گران بازار، اشتغال در سال ۲۰۰۸ می‌تواند قدرتمند و خوب باشد؛ اما ممکن است افزایش قیمت نفت سبب توقف روند کاهش نرخ بهره شود. اما سکون وال استریت در روز پنج‌شنبه بدترین روز بازار سهام توکیو از جولای ۲۰۰۶ تاکنون را رقم زد. افزایش قیمت طلا و نفت طبعا می‌تواند بر سود صادرکنندگان ژاپنی که بسیار وابسته به نفت هستند، تاثیر بگذارد. شاخص سهام نیکی ۶۱۶ واحد یا ۰۳/۴درصد از دست داد تا روز جمعه را در واحد ۶۹۱/۱۴ به پایان برساند.

برای صادرکنندگان ژاپنی، رونق اقتصادی ایالات متحده به عنوان بزرگ‌ترین بازار مصرف‌کننده کالاهای ژاپنی و نیز بزرگ‌ترین شریک تجاری این کشور از اهمیت زیادی برخوردار است. عطسه اقتصاد ایالات متحده می‌تواند سرماخوردگی و تب اقتصاد ژاپن را بالا ببرد. در هنگ‌کنگ شاخص هنگ‌‌سنگ ۳/۲درصد به دست آورد. در بازارهای اروپا شاخص FTSE لندن ۹۸/۰درصد افزایش یافت. داکس آلمان ۵۱/۰درصد از دست داد و CAC-۴۰ فرانسه ۰۸/۰درصد ضرر کرد.اما در بازار معاملات ارزی ارزش دلار در مقابل یورو تنزل یافت. افزایش نگرانی‌ها درباره سلامت اقتصادی ایالات متحده از دلایل تضعیف دلار در مقابل ارزهای رقیب بود.روز پنج‌شنبه در ایالات متحده ارزش هر یورو به ۴۷۳۴/۱ دلار رسید. در روز چهارشنبه هر یورو به ازای ۴۷۲۱/۱ دلار معامله شده بود.

همچنین نرخ برابری دلار در برابر ین به ازای هر دلار ۶۶/۱۰۹ ین رسید.همچنین نرخ برابری پوند در برابر دلار، به ازای هر پوند ۹۷۲۸/۱ دلار بود.