با وجودی که رابرت موگابه زیربار نمیرود
تورم زیمبابوه به ۸۰۰۰ درصد رسید
گروه بینالملل- پرزیدنت رابرت موگابه زمین و آسمان را به اخلال در نظام اقتصادی کشورش، زیمبابوه متهم میکند و مدام به تورم فرمان میدهد که کاهش پیدا کند. اما تورم در این کشور آفریقایی روز به روز افزایش پیدا میکند. به گزارش بیبیسی جدیدترین گزارشهای رسیده از زیمبابوه نشان میدهد که تورم در این کشور به ۸هزار درصد رسیده است. این در حالی است که روند امور حاکی از آن است که دیری نخواهد گذشت که نرخ تورم زیمبابوه از ۱۰هزار درصد عبور کند. به گزارش خبرنگار بیبیسی از آفریقا، اسکناسهایی که در دست مردم هستند دیگر نمیتوانند نیازهای مبادلاتی مردم را برآورده کنند. از این رو بانک مرکزی زیمبابوه به دستور رییسجمهوری اقدام به چاپ اسکناسهای درشتتر خواهد کرد که به زودی وارد بازار پولی زیمبابوه خواهند شد. این اسکناسهای درشت در حالی منتشر میشوند که هنوز چند ماه بیشتر از انتشار اسکناسهای ۲۰۰هزاردلاری در زیمبابوه نمیگذرد. واحد پول این کشور آفریقایی دلار زیمبابوه است. بنابر اعلام گیدئون گونو، رییس بانک مرکزی زیمبابوه این اسکناسها ۲۵۰هزار دلاری، ۵۰۰هزار دلاری و ۷۵۰هزار دلاری خواهد بود که از اوایل سال آینده میلادی به جریان خواهند افتاد. به عقیده تحلیلگران رابرت موگابه با فرمان چاپ این اسکناسها شکست در برابر تورم را پذیرفته و میخواهد که زیمبابوه را به سوی تورم ۱۰هزار درصدی هدایت کند.
بنابر گزارش بانک جهانی زیمبابوه اکنون بالاترین نرخ تورم را در جهان دارد. نرخ سوخت و مواد غذایی پایه در این کشور به حدی بیسابقه رسیده است و امکان حملونقل از بسیاری از مردم سلب شده است. بسیاری از مردم ترجیح میدهند به جای رفت و آمد بین خانه و محل کار خود در همان محل کار شب را به صبح برسانند چرا که نرخ به صورت ساعتی افزایش پیدا میکنند. در نیمه اول امسال دولت زیمبابوه با این منطق که پخشکنندگان خارجی موادغذایی در خردهفروشیها در قیمتها اخلال میکنند، اقدام به خریدن سهام این شرکتها و تاسیس چند پخشکننده دولتی کرد. اما اکنون با گذشت چند ماه دیگر این روش هم نمیتواند فروشگاههای زیمبابوه را از جنس پر کند. به دلیل کاهش قدر خرید مردم قاچاق اجناس و کالاها از این کشور به کشورهای همسایه با افزایش روبهرو بوده است.
به گفته رییس بانک مرکزی زیمبابوه هر اسکناس ۲۰۰هزار دلاری این کشور تنها ۶/۶دلار آمریکا ارزش دارد. این مقام اقتصادی بازارهای سیاه را عامل اصلی رشد تورم و گرانی در زیمبابوه میداند و البته به این اشاره نمیکند که چه چیز و چه سیاستی موجب تشکیل این بازارهای سیاه شده است. به گزارش خبرنگار بیبیسی کمبود وجه نقد در دست مردم موجب شده است تا در روزهای اخیر هزاران نفر از مردم این کشور شب را پشت در بانکها بخوابند تا صبح زوتر بتوانند خود را به گیشه بانک برسانند. همه اینها در حالی است که رابرت موگابه همواره اخلال خارجی را عامل بروز این وضعیت میداند.
ارسال نظر